az yenilen en faydali 11 besin

Az Yenilen En Faydalı 11 Besin

Amerikalı beslenme uzmanı Jonny Bowden, insanların tüketmesi gerekirken genelde tüketmedikleri faydalı yiyeceklerin listesini yaptı.

Ancak, onun favorisi olan, guava (tropik bir meyve), goji kirazı gibi bazı meyve ve sebzeleri her manavda bulmak zor.Yeryüzünün en sağlıklı 150 yiyeceği" adlı kitabın yazarı Bowden'e, her yerde de bulunulabileğimiz en sağlıklı besinlerin kısa bir listesi soruldu.
Bowden'ın hazırladığı 11 maddelik liste şöyle:

1 - Pancar: Pancarı, kırmızı ıspanak gibi düşünebilirsiniz. A ve B vitamini açısından zengin. Ayrıca doğal kırmızı rengi, kanserle mücadelede etkili olduğunun işareti. Çiğ olarak ya da salataya rendeleyerek tüketin. Pişirmek antioksidan özelliğini azaltır.

2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle, tümör oluşumunu önleyen bir besin kaynağıdır. Uzakdoğulular gibi lahana salatası olarak veya burger sandviçlerdeki gibi gevrek şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye edilmekte. İçerdiği karotenlerle, ihtiyar gözler için faydalıdır. Küçük parçalar şeklinde zeytinyağına doğranarak yenilmelidir.

4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalıdır. Kahvenize, çayınıza veya kahvaltıda yediğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketebilirsiniz.

5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürücüdür, Hücrelerdeki oksitlenmeyi önler. Başka bir şeyle karıştırmadan doğrudan içmek daha faydalıdır.

6 - Kuru erik: Kanser savaşan iyi bir antioksidan deposudur.

7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir. Magnezyum deposudur. Erken ölüm riskini azaltır, mineral değeri yüksektir.

8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu, konservede sağlık olarak tanımlıyor. Kalsiyum içeren, kurşunsuz "omega 3" adlı yağ asidi miktarı yüksektir. Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, manganez içerir ve bunların yanında B vitamini deposudur. Sade veya salata ile yiyebilirsiniz. Zeytinyağı veya sardalye yağı ile karıştırın.

9- Zerdeçal: Hint safranı olarak da anılan bir zencefil türüdür. Kansere karşı oldukça faydalı bir besindir. Yağda pişmiş yumurtaya serpilerek veya herhangi bir sebze yemeğine katılarak tüketilebilir.

10 - Taze veya Donmuş yaban mersini: Dondurmak bir çok besinin besin değerini azaltırken, yaban mersini dondurularak çok uzun seneler muhafaza edildiği halde değerini kaybetmemektedir. Başta Alzheimer olmak üzere bir çok hastalığa karşı iyi gelen bir ilaçtır. Yoğurtla karıştırarak, çikolatalı süte bademle birlikte serpilerek tüketilebilir.

11 - Taze veya Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi. A vitamini deposu. Biraz tereyağı ve üzerine tarçın ve hindistancevizi tozu serperek tüketebilirisiniz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget