brokoli ve brokolinin faydalari

Brokoli ve Faydaları

Brokoli: Küçük yeşil yumrular hâlinde olan, haşlanıp yemeği hazırlanan bir tür sebze olan Brokoli bitkisi, C, A ve E vitaminleri başta olmak üzere bol miktarda vitamin içeren, bunun yanında demir, bakır, potasyum ve kalsiyum mineralleri bakımından da zengin bir besindir.
Brokolinin Faydaları: Lifli yapısı ile hazmı kolaylaştırır ve şişmanlığa karşı yararlıdır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.
Meme, akciğer ve bağırsak kanseri başta olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucu besindir. Doğuştan belkemiğinde açıklık hastalığının önlenmesi için etkilidir.
İdrar yolu hastalıkları ve prostat için koruyucu etkileri vardır. Cinsel gücü arttırır. İktidarsızlık ve kısırlık için yararlıdır. Kemik erimesi ve kansızlığa iyi gelir.
Brokoli nasıl kullanılır? Brokolinin yemeği ve salatası yapılır. Ayrıca, kaynatılarak elde edilen suyu da içilebilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget