mutluluk veren diyet

Mutluluk Veren Diyet

Beslenme ve diyet uzmanı Tea Garland, ruh sağlığınızı dengeleyecek bir diyet programı hazırlayarak sizlerle paylaştı.

Psikolojik ve bedensel problemlerin besinler ile çözümleri :

Yorgunluk ve enerji azlığı : Daha fazla ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratlı besin tüketmelisiniz. Günde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Kepekli ekmek, kuru yemiş, üstüne kabak ya da ayçekirdeği, çam fıstığı konulmuş yeşil salata, kırmızı et, koyu yeşil renkte sebzeler, kurufasulye ve mercimek de enerjinizi yükseltecektir.
Endişe, stres ve öfke : İçeriğinde kafein bulunan içeceklerden ve alkolden uzak durun. Günde bir kaç porsiyon sebze ve meyve, iki porsiyon et, balık, tavuk gibi protein değeri yüksek yiyecekler yiyin, haftada 5 porsiyon tahıllı besin tüketin, sütlü mamulleri fazla tüketmekten kaçının, az yağlı peynir ve sütü tercih edin.
Depresyon : İçeriğinde şeker ve kafein bulunan yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Vücudunuzda demir, B12 vitamini, folik asit eksikliği olup olmadığını öğrenin. Bu eksikleri tamamlamak peynir, uskumru, somon, morina gibi yağlı balık ile, yumurta, kuru badem, ceviz, kurufasulye, patates ve bal kabağı yiyin. Az az, kısa ve eşit aralıklarla yemeyi alışkanlık edinin.
Unutkanlık ve zihinsel yorgunluk : İçeriğinde anti-oksidan ve omega 3 yağları bulunan besinler ile koyu renkli sebzeleri daha çok tüketin. Yağlı balık, ceviz, yaş meyve (özellikle böğürtlen, limon, greyfurt, avokado), kuru kayısı, domates yoğurt yiyin. Güne büyük bir tabak meyve yiyerek başlayın. Çiğ besinler tüketin; soya, susam ve zeytinyağını diğer yağlara tercih edin.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget