sac bakimi urunleri faydalimi

Saç Bakım Ürünleri Faydalı Mı ?
Banyomuzda birçok saç ürünü bulunur. Bunları ko­kuları, ambalajları, promosyonları gibi değişik sebeplerden satın alırız. Ancak tüm bu ürünlere neden ihtiyaç duyduğunuzu biliyor musunuz?

Şampuanlar
Şampuansız saçlarınızın nasıl görüneceğini bir düşünün. Havada uçuşan toz toprak içinde, kafa derinizin ürettiği yağ­larla ve kullandığınız şekillendiricilerle, yıkanmamış saçlar matiaşır, yağlanır ve hatta kokmaya başlar. Şampuan suyla karışınca köpük üreterek ve yumuşatıcı etki kazanarak (zen­gin amonyum sülfat ve sodyum sülfat gibi) saçlarda ve kafa derisinde oluşan kirleri, oluşan yağlan ve şekillendiricilerin kalıntılarını ortadan kaldırır. Yumuşatıcılar, yeni katkılarla köpükle durulanır. Köpük kirlerin arındırılması konusunda yardımcı olur. Şampuan tüm kiri yok eder ve saçınızın te­miz, parlak ve dolgun gözükmesini sağlar.

Kremler
Şampuanlar saçın doğal nemini yok ettiğinden, sonrasın­da krem kullanılmazsa, saçlarınız kaba ve kuru kalır. Krem­ler saça, dimentikon ve trisetilmonyum klorit gibi maddeler­le katkıda bulunarak, doğal yağlanmayı ve yüzeyin pürüzsüz kalmasını sağlar. Statik yüklenmeyi yayarak, saçların dağıl­masını, dolanmış saçların kırılmasını önler ve saçları yumu­şak, parlak tutar. Ancak yanılgıya kapılmamak gerekir: Kremler hastalıklı ve hasarlı saçları asla iyileştiremez; çünkü saç canlı bir madde değildir. Kremlerin kullanım yoğunluğu kişise! ihtiyaca göre değişiklik gösterir. Örneğin saçlarınız
bo­yalı, kalın telli ve parlaksa. ince telli ve özellikle boyasız saç­lara göre daha fazla krem gerekebilir.

Şekillendirici ürünler

Bunlar günlük kullanılan ürünler olmamasına rağmen birçoğumuz saçlarımıza istediğimiz şekli verebilmek için bu ürünleri banyomuzda bulundururuz. Şekillendirici ürünler, polimer ve reçine gibi maddeler ihtiva ederler ve saça arzu edilen şekii vererek o şekilde kalmasını sağlarlar. Piyasada­ki en yaygın şekillendiriciler katkı maddesi olarak polikuater-niyum, PVP ve dimetalaminoetiîmetakrilat ihtiva eder. Saç köpükleri, jöleli spreyler ve şekillendirici spreyler saçlardaki dolgunluğu, bukle ve kıvrımları kontrol ederek, bunların ka­lıcı olmasını sağlarlar.
Bu ürünler şekillendirme öncesinde, nemli saçlara uygu­lanır. Sıkıştırılmış spreyler ve bukle sağlayıcı sıvılar, katı jöle­lere göre daha hafiftir. Dolgunluk ve buklelerin kalıcılığını sağlamak için kullanılırlar. Bu hafif ürünler, jöleye göre saç­ların daha az katı ve doğal hissedilmesini sağlarlar. Katılaştı-rıcı ve şekillendirici jöleler, köpükler ve sprey ürünleri ile ay­nı etkiyi sağlamakla birlikte, daha ağırdırlar ve daha ziyade katı şekillerin elde edilmesi amacıyla kullanılırlar. Bunlar ay­nı zamanda anlık şekillendirmelerde veya kuru saçları yeni­den şekillendirmekte de kullanılabilirler. Değişik ihtiyaçlara göre formüle edilmiş pek çok çeşit saç bakım ürünü mevcut olduğundan, bunlar arasından saç şeklimize ve yaşantımıza en uygun olanını seçmek gerekir.
Bir dahaki saç kestirmenizde ve yeni şekil verdirmenizde, yeni görüntünüzü korumada size yardımcı olacak ürünü ku­aförünüze danışmaksınız. Bu konuda bîr profesyonelden görüş almak mutlaka daha yararlı olacaktır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget