sis gozler icin pratik tavsiyeler

Şiş gözler için pratik tavsiyeler

Yeni güne şiş gözlerle uyanmak her insanın canını sıkar. Siz de, sabah kalktığınızda gözlerinizin etrafında oluşan şişliklerden rahatsız oluyor, ancak çare bulamıyorsanız, işte uzmanlardan birkaç pratik tavsiye...

Beslenme: Alkollü içeceklerden ve tuzlu gıdalardan uzak durun.

Uyku: En az 7 saat deliksiz uyuyun.

Bakım: Yatmadan önce göz çevrenize nemlendirici krem sürmeyin. Bunun yerine jel kullanın. Jelli kremler, göz çevresini rahatlatır ve sıkılaştırır.

Yine de şişerse...

Aldığınız tüm önlemlere rağmen sabah şiş gözlerle uyandıysanız, üzülmeyin! Kısa zamanda eski hâlinize dönmeniz mümkün:

- Çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Gözlerinizin üzerine birer tane yerleştirip 10 -20 dakika arası bekletin. Bunun dışında antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardımcı olacaktır.

- Ne yaparsanız yapın şiş gözlerden kurtulamıyorsanız, yürüyüş, koşu, aerobik ve bisiklet gibi kardiyovasküler egzersizler yapmalısınız. Bu hareketler, vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlar ve sadece göz altlarınız değil, tüm vücudunuzdaki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur.

- Şişliklerin inmesini beklemek için fazla zamanınız yoksa, bir buzu göz çevrenizde hafif hafif gezdirin. Bundan daha etkili bir diğer metot ise, içine soğuk su ve
buz küpleri
doldurduğunuz bir naylon torbayı yüzünüze kapatıp, dayanabileceğiniz kadar beklemektir.

- Gözaltı torbalarının şiş görünmesinin birçok nedeni olabilir. Nedenleri doğru belirlenip uygun tedavi edildiği takdirde sorun çözülür. Gözü besleyen kanalların yavaş akması sonucu gözlerde şişlik oluşabilir. Sürülecek bir solüsyon ile ilgili kanalların daha iyi akışı sağlanabilir.

- Derin nefes alma, masaj ve egzersiz de size yardımcı olur. 10 kez derin nefes alın, 10 kez gözlerinizi altından ve üstünden kukla oynatır gibi çekin. 10 dakika içinde en iyi kremden daha etkili olduğunu göreceksiniz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget