siyah noktalardan nasil kurtulabilisiniz

Siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz?

Siyah noktalar oluştuğunda bir uzmana başvurarak temizletip uygun ürünlerle tekrar oluşmasını önlemek lazım. Oluşmasını önlemek için de cildimizi, sabah akşam temizlememiz gerekir. Fakat bu temizliği sabunla yapmamak lazım.

Cildimizi , türüne göre temizleme sütü ve tonikle temizlemek en doğrusu. Daha sonra sürülecek bir nemlendirici kremle bakım tamamlanabilir. Makyaj yapılmamış olsa bile, gündüz çok kirlenen cildi akşam olunca mutlaka temizlemek gerekir.

Siyah noktaları bilinçsizce sıkmak yapılan yanlışlardan biridir. Siyah noktalar sıkıldığında kılcal damarlarda ve doku altı hücrelerinde tahribat meydana gelebilir. En doğrusu bir cilt uzmanına gidip siyah noktaları temizletmektir...

Siyah noktalar için sizin yapabilecekleriniz...
Yüzünüzdeki siyah noktalar için eczaneden bir şırınga almakla işe başlayın. Ardından temiz bir tasa kaynamış sıcak su koyun. Başınızın üzerine bir havlu örtüp bir süre bu suyun buharına yüzünüzü tutun. Yani yüzünüze basit bir buhar banyosu yapın. Buhar banyosundan sonra siyah noktaları çok kolay çıkarabilirsiniz.

Buhar banyosunun ardından iğnesini çıkardığınız şırınganın ucu ile hafifçe siyah noktanın üzerine bastırın. Siyah noktalar şırınganın içine girecek. Bu işlemi yaparken siyah noktaların çıkış yönüne dikkat edin ve şırıngayı o yönden bastırın. Yüzünüzdeki siyah noktalar hep aynı yönde çıkar. Bu işlemi uyguladıktan sonra yüzünüzü mutlaka bir temizleme losyonuyla temizleyin.

Siyah noktalar için tarifler :

Tarif 1:
Birer tutam nane, yabani kekik yaprağı, ıhlamur bir kaba konularak yeterince su ilave edilip kaynatılır. Soğuduktan sonra siyah noktaların üstüne sürülür.

Tarif 2:
Bir adet çok olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin ya da iki damla asilbent tentürü ilave edilip karıştırılarak şişeye doldurulduktan sonra kullanılmak üzere saklanır. Cildin siyah noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür.

Tarif 3:
1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı balı karıştırarak yüzünüze sürün ve 35-40 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü soğuk suyla yıkadıktan sonra yağsız bir nemlendirici krem sürün.

Tarif 4:
Birer tutam kırlangıç otu ve ayrık otu bir kaba konulup üstüne beş bardak su ilave edilip kaynatılır ve bir gece dinlendirildikten sonra siyah noktaların üstüne sürülür.

Tarif 5:
Bir çorba kaşığı mısır unu, bir çorba kaşığı ıslatılmış kil, bir çorba kaşığı el kremi ve aynı oranda suyu karıştırdıktan sonra cildinize sürün. 5 dakika cildinizde beklettikten sonra ovarak çıkarın. Ciltteki pürüzler biraz olsun gider. Ardından 500 gram kaynar suyun içine birer tutam ebegümeci ve biberiye koyarak, bunu çay gibi demleyin. Süzdükten sonra yüzünüzü bu suyla yıkayın.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget