vajinal enfeksiyon

Vajinal enfeksiyona dikkat!
• Vajinanın akıntı, koku, tahriş ve kaşıntı ile kendini gösteren iltihabi bir durum. Enfeksiyonlar, vajinal duş, sprey, kondom ve sperm öldürücü maddeler gibi kimyasal ürünlerin kullanılması ve östrojen (kadınlık hormonu) eksikliği vajinite neden olur.

• Östrojen vajinanın üst tabakasındaki hücrelerin kalınlaşmasını sağlayarak kadınları vajinal enfeksiyonlardan korur. Sağlıklı bir kadında vajina, vajinal florayı oluşturan birçok mikroorganizma içerir.

• Normal vajinal salgıları kokusuz ve renksiz. Cinsel aktivite, yaş, regl dönemi, genel sağlık durumu ve beslenme vajinal salgıda değişikliklere yol açabilir. Vajinal florada yer alan mikroorganizmalar arasındaki denge bozulduğunda bu mikroorganizmalardan biri veya birkaçı çoğalarak enfeksiyona yol açar.

Kısırlığa neden olabilir
• Enfeksiyonlar, üreme çağındaki kadınlarda, cinsel aktivite veya vajinal duşların kullanımı ile vajinal florada meydana gelen değişikliklere bağlı olarak sık görülür.

• Akıntıdan alınan örneklerden yapılan inceleme ile hastalığın tanısı konur ve antibiyotik tedavisi ile yakınmalar geçer.

• Tedavi edilmezse ileride alt karın iltihabı hastalığına yol açarak kısırlığa ve dış gebeliğe neden olabilir. Gebelik sırasında geçirilen bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlar da erken doğuma ve düşüğe yol açabilir
Şiddetli kaşınma ve yanma


• Vajina iltihaplarının en sık görülen nedeni mantar enfeksiyonlarıdır. Kadınların ortalama yüzde 75'i yaşamları boyunca en az bir defa mantar enfeksiyonu geçirir.

• Mantar vajinal florada yer alan mikroorganizmalardan biri. Bu mantarlar kontrolsüz olarak çoğaldıklarında vajinal enfeksiyon ve yakınmalara yol açar. En sık görülen yakınma genital bölgede şiddetli kaşıntı ve yanma.

• Enfeksiyonlar antifungal krem, tablet veya mantarlara etkili olan uygun ilaçlarla tedavi edilebilir. Gebelik, antibiyotik tedavisi, regl dönemi, cinsel ilişki, şeker hastalığı, çok dar ve sıkı iç çamaşırları, vajinal duşlar da bu enfeksiyonların görünme oranını artırır.

Derleyen: ekolay.net/sağlık ekib

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget