limon-ve-limonun-faydalari

Limonun faydaları
Yazın en kavurucu günlerindeyiz... Belki tek düşündüğümüz biraz serinlemek de olsa, daha önemlisi olan cilt korumasına olabildiğince çok dikkat etmeliyiz.


Evet limonun tadı güzeldir, hem serinletici etkisi vardır, hem de C vitamini deposudur. Salatanıza katabilir, limonata içebilir veya limonu tek başına yiyebilirsiniz. Kabuklarını kullanmak ise size bambaşka faydalar sağlayabilir. Son yıllarda yapılan bir araştırma ile limon kabuklarında bulunan d-limonene isimli maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. D-limonene, narenciye yağında bulunan ve tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşken.

Limon kabuklarıyla cilt bakımı
11.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılması gerektiği biliniyor. Limon ve diğer turunçgillerden maksimum faydayı sağlamak için size küçük bir sır verelim. Ya gölgede tüketmeye çalışın, ya da yerken hızlı davranın. Güneş ışınları etkisiyle elinizde tuttuğunuz parça limonun içerisindeki C vitamini yaklaşık 30 saniye gibi kısa bir sürede okside olur. Limon kabuklarını çayınıza katarak hem lezzet hem de güçlü bir cilt bakımına kavuşabilirsiniz. Makarnanıza yaptığınız sosa biraz limon kabuğu rendesi eklemek başka bir alternatif olabilir. Bununla beraber rendelediğiniz kabukları salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere katabilirsiniz. Tabii son saydıklarımızın tüketim adedini abartmamak kaydıyla!

Karaciğere faydalı

En lezzetli reçellerin bulunabildiği ülkemizde ise kahvaltınıza bile cilt bakımı ile başlayabilirsiniz. Her türlü narenciye parçaları ile yapılmış reçeller de çok yararlıdır. Tabii gün içerisinde tükettiğiniz şeker miktarını dengeli tutmak kaydıyla. Son olarak cildimize yaptığı maksimum faydaları dışında limon kabukları, özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır. Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir, ve balgam söktürücü etkisi vardır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget