Bitkisel ilaç

Bitkisel ilaç nedir.                                                                                                                           
Bitkisel tıp, Tamamlayıcı Tıp, phytomedicine olarak dünyada adlandırması yapılan tedavi destekleri olarak bitkilerin kullanılması bilim dalı; Bitkilerin tohum, çiçek, kök, yaprak v kabuklarından faydalanır. Herbalizmin modern tıbbın dışında isanlar tarafından çok uzun bir geleneğe sahiptir. Son zamanlarda çeşitli klinik araştırmalar ile desteklenen bitkisel araştırmalar daha bilimsel bir temele oturtulmakta ve daha profesyonel bir biçimde insanların kullanımına sunulmaktadır.

Bitkisel ilaç geçmişi                                                                                                                         
Bitkiler yazılı tarihten bile önce tıbbi amaçla kullanışmış, yazılı tarih ile birlikte formuluzasyonlar kağıda dökülür olmuştur. Eski çin ve Mısırda ki papürüs yazıları MÖ.3000 li yıllarda bitkilerin tedavi amacı ile kulllanıldığını ispatlamıştır.Bu konuda kültülerlerde bitkilerin tıb için kullanılımında belirleyici etkenn olmuş farklı kültürlerdeki farklı toplumların aynı amaş için aynı ve benzer bitkileri kullanmakta oldukları tesbit edilmiştir.

19. yüzyılın başlarında kimyasal analiz rabatuvarları kullanılmaya başladığından beridir insanlar hangi bitkinin hangi etken maddeye sahip olduğunu araştırmış ve bitkilerin içerisinden bu etken maddeleri alıp ilaçlar üretmeye başlamışardır. Daha sonra bitkisel ilaç kullanımı azalmış ve kimyevi ilaçlar populer olmuş kimyagerler sentetik ilaçlar üretmey başlamışlardır. Unutulmamalıdır ki bu gün kullanılan ilçaların büyükbir çoğunluğu bitkilerden alınanan etken maddelerden yapılmaktadır. Gönül isterdiki bitki bilimi kimyagerlerin elinde şekil alsın. Lakin günümüzde bu iş tam anlamıyla profesyonel olmasada gayretli aktar arkadaşlar tarafından yapılmaktadır.

Son zamanlarda dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırmada insanların %80 inin temel sağlık hizmetlerinin bir kısmı için bitkisel ilaçları tercih ettiği anlaşılmıştır.Sadece Almanyada 600-800 arası tamamen bitkisel olan ilaç mevcuttur. Amerikada son yirmi yılda eskiye oranla bitkisel ilaçlara olan ilgi binlerce kez artmış ve halk bir çok rahatsızlık için bitkisel ilaçlar tercih eder konuma gelmiştir. Çinde ise bitkisel veya kimyevi laç kullanımı hastanın iradesine bırakılmış hangisini tercih ederse o yönde tedavi uygulanmaktadır.

Otlar nasıl etki eder                                                                                                                         
Bir çok hastalık durumunda bitkiler içerisindeki etkenmaddelere göre çalışır.  Ve bazı bitkiler bazı rahatsızlıklar için tarihten bu güne kadar kombin edilmiştir. Bir çok faktör bitkinin kalitesini etkiler. Toprak iklim doğa şartları kurutulması toplanması vs.

bitkiler nasıl kullanılır.
Bitkisel takviyelerin kullanımı son30 yılda önemli ölçüde artmıştır. Bitkisel takviyeler 1994yılından beri dünyada (DSEHA) tarafından besin desteği olarak sınıflandırılır ve ruhsatlanıdırılır. Reçeteli ilaçların aksine bitkisel takviyeler her yerde satılabilir. Lakin güvenli üreticiler tercih edilmelidir.ABD içinde  ekinezya (Echinacea purpurea ve ilgili türler), St.John 's wort (Hypericum perforatum), ginkgo (Ginkgo biloba), sarımsak (Allium sativum), en sık kullanılan bitkisel takviyeleri palmetto (Serenoa repens), Ginseng (Panax gördüm ginseng veya Asya ginsengi ve Panax quinquefolius veya Amerikan ginsengi), goldenseal (Hydrastis canadensis),kediotu (Valeriana officinalis), papatya (Matricaria recutita), Feverfew (Tanacetum parthenium), zencefil (Zingiber officinale), çuha çiçeği (Oenothera biennis ), ve süt devedikeni (Silybum marianum). en çok kullanılan bitkisel takviyelerdr



Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget