ev yapımı şifa merhem

Petrokimya içeren kremlerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Özellikle evimde kimyasal içeren herhangi bir krem türü bulundurmuyorum. Toplum sağlığı için bilinçli insanlar katkı maddelerinden ve kimyasallardan uzak durdukça Kozmetik ve gıda firmalarının bizi sömürmesi sona erecektir. Evelden ne güzel bir köy hayatı vardı hatırladığım kadarı ile çocukluk yıllarımda Buğdayımız biçilince yarma bulgur ve un kendi imkanlarımız ile yapılıyordu ve gerçekten lezzetliydi. Bir çok pekmez çeşidi özellikle dut ve şekerpancarı pekmezi kuşburnu erik kızılcık marmelatı çökelek peynir yoğurt tereyağı yumurta gibi gıdalar dışardan alınmazdı. Bahçemizde yetiştirilen kışın tere turp maydonoz marol gibi sebzeler yazın turfandasında domates biber fasülye patlıcan salatalık ve birçok daha sebze ve meyve türü girerdi evimize. Şimdilerde artık herşeyi dışardan alıyoruz evi müsait olanlar dahi artık sebze yetiştiriciliği yapmıyor.. Şampuan deterjan ve kozmetik ürünleri içerisinde ağır kimyasallar ve petrokimya ürünler hayata girdi ve bu kadar hastalık neden var diye hala hayıflanıyoruz. Bir önceki yazımızda diş macunundaki tehlikeden bahsetmiştik. Neden diş macunumuzu temizlik deterjanımızı ve her eve lazım yara-yanık güneş yanığı, çizik, pişik, gibi cilt problemlerimizi çözecek yüzde yüz doğal kremimizi evimizde yapmayalımki. İnanın zor değil burada yazdığımız yönergeleri takip edin kafi.

Ev yapımı şifa merhem için gerekli malzemeler
**30 gr katı kakaoyağı
**20 gr bal mumu
**10 ml greyfurt çekirdeği yağı
**20 ml Aynı sefa yağı
**15ml Evitamini
**20 Damla sıvı propolis
**20 ml Çuha çiçeği yağı
**50 ml Kırmızı kantaron yağı
**10 ml karanfil yağı
**50 ml Bitkisel gliserin
**50 ml acıbadem yağı


Yaklaşık 300 ml olacak bu krem bozulmadan çok uzun süre kalır. Ve evinizde aylarca hemen başvurabileceğiniz tamamen doğal bir şifa kremi olur.
özellikle kışın hava şartlarının derimizde yapacağı dezenformasyon için iyi bir reçetedir.
İçerisindeki propolis aynısefe ve greyfurt çekirdeğinden dolayı çok iyi bir antibakteriyal ve anti fungaldır. Kakao yağı Evitamini  çuhaçiçeği ve Kırmızı kantaron yağından dolayı ciltteki yara yanık çizik ve pişik rahatsızlıklarına fayda verir. Karanfil yağı hafif ağrı giderici olarak yangı ve acıyı bastırır.
Herbalist Adnan Yıldırım

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget