sibutraminin bilmediğimiz zararları

Uyarı: ABD deki üreticinin yapmış olduğu son klinik çalışmalardan sonra verilere dayanarak tüm ülke çapında sibutramine üretimini durdurma kararı alındır ve tüm sibutramine etken maddeli ilaçlar toplatıldı. Sebebi sibutramin alan insanların kalp kaslarında düzensizlik oluşması ve ani kalp krizi riskleri tamamında safra taşı oluşumu. Eğer şuan sibutramine etken maddeli bir ilaç tüketiyorsanız hemen kullanımı bırakın ve başka bir yöntem üzerinde çalışın... 

Sbutramine etken maddeli zayıflama ilaçları neden kullanıldı:

Sbutraminin kimyevi dizilişi
Bu etken madde düşük kalorili diyetler ve egzersiz ile birlikte yağ yakıcı olarak kullanıldı. Özellikle iştah azaltmak için beyindeki iştah kontrol merkezlerine etki ederek kullanılıyordu. Şuan üretimi ve satışı tamamen yasak lakin ülkemizde konunun ehemmiyetini bilmeyen bir çok kişi faturasız olarak merdiven altı tabir edeceğimiz. nekadar sibutramin etken madde içerdiğini dahi bilmediğimiz hem ticari hemde sağlık yönünden güvenilmez insanların ürettiği bir sürü kapsülü piyasaya sokup insanların kullanımına açmaya devam etmektedirler. Biber hapları, FX15ler LW60 90 lar Maurersler vb tamamı bakanlık tarafından yasaklanmış toplatma kararı alınmış bu ürünlerin kontrolü sahada bir türlü yapılamamaktadır. Ve satan arkadaşlar ne sattıklarını dahi bilmeden sonuç odaklı "kilo veriyor sonuçta" gibi basit cümleler ile kendi cahilliklerini muhatabına atfetmektedirler.

Bu etken madde hakkında wikipediada paylaşılan bazı bilgiler şunlardır. Bu bilgilerden sonra ürünün bir sürü ilaç etkileşimini sizler ile paylaşacağız.

Sibutramin tedavisi ile kalp hızı ve/veya kan basıncı artışları arasında bağlantı vardır. Bu nedenle, tedaviye başlanmadan önce ve sibutramin tedavisi sırasında hastaların kan basıncı ve nabızları düzenli aralıklarla izlenmelidir. Sürekli ve klinik olarak anlamlı kalp hızı ve kan basıncı yüksekliği olan hastalarda sibutramin dozu azaltılmalı veya tedavi kesilmelidir. Sibutramin, yeterince kontrol altında olmayan hipertansiyonlu hastalara dikkatle uygulanmalıdır. Ayrıca sibutramin, koroner arter hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, aritmi veya inme geçirmiş olan hastalarda kullanılmamalıdır. Sibutramin dar açılı glokomu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Sibutramin ile pulmoner hipertansiyon arasında bir bağlantı bulunmamakla birlikte sinir uçlarından seratonin salınmasına neden olan sibutramin etkisinden farklı bir mekanizma sergileyen bazı merkezi etkili zayıflama ajanları ile seyrek ama fatal bir hastalık olan pulmoner hipertansiyon arasında bağlantı vardır. Epilepsi hastalarında dikkatle kullanılmalıdır. Şiddetli renal yetmezlik veya hepatik disfonksiyonu olan hastalarda sistematik çalışmalar yapılmadığından, bu grup hastalarda sibutramin kullanılmamalıdır. Nedensel bir ilişki kurulmamış olmakla birlikte kanamaya eğilimi olan hastalarda hemostaz veya trombosit fonksiyonunu etkilediği bilinen ilaçları eş zamanlı olarak kullanan hastalarda dikkatli olunması önerilir. Sibutramin tedavisine başlamadan en az iki hafta önce MAOI tedavisi kesilmiş olmalıdır. Sibutramin, nöbet geçirmiş olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Kilo kaybı, safra taşı oluşumuna neden olmakta veya safra kesesi taşı oluşumunu şiddetlendirmektedir. Sibutramin ile tedaviden önce, tedavi edilmeyen hipotiroidizm gibi obezitenin organik nedenleri ortadan kaldırılmalıdır. Sibutraminin gebelikteki güvenliliği bilinmemektedir ve bu nedenle sibutraminin hamile hastalarda kullanılması önerilmemektedir. Hamile kalma potansiyeli olan kadınlar sibutramin kullanırken uygun bir doğum kontrol yöntemi uygulamalıdır. Sibutraminin anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden emziren hastalara sibutramin verilmesi önerilmemektedir.

Zayıflama hapları temsili resim

Sbutraminin bazı tesbit edilmiş yan etkileri

Baş ağrısı, iştah değişikliği, kabızlık, mide ekşimesi, ağızda kuruluk, sırt ağrısı, sinirlilik, uyku bozukluğu, burun tıkanıklığı grip benzeri septomlar, aşırı ağrılı adet dönemleri, 


Bazı yan etkileri daha ciddidir.

Aşırı kalp atışları çarpıntı halleri, Göğüs ağrısı, aşırı heyecan, mide bulantısı mide ağrısı kusma, devamlı huzursuzluk,kaygı, Depresyon, sermemlik, bayılma, Kas sertleşmesi, Kramp nibetleri, Titreme, Aşırı terleme, göz bebeklerinde büyüme, Görmede değişiklik, Kurdeşen, Yüz boğaz dil eller ayaklar ve bacaklarda şişme, Alışılmadık kanama ve morarma. 

Bu ürüne ait dünya sağlık örgütünün ilaç izleme komitesine onbinlerce şikayet bildirilmiştir  http://www.fda.gov/Safety/MedWatch  buradan kontrol edebilirsiniz

Doz aşımı durumlarında ciddi ve ani komplikasyonlara sebep olabilir ve kalpte problem oluşturma olasılığı oldukça yüksektir. Amerikada meridia ismi ile satılan bu ürün 2012 yılından beri satışı durdurlmuş ve toplanmış ürünler listesindedir. Avrupada ki ve ülkemizdei ismi reductildir. Hatta şuan reductil üretimi durmuş olmasına rağmen Türkiyede Ve Avrupada çakma olarak internette satılmaktadır. 

Buradan internette satış yapan,, Aktar, Ve Eczacı arkadaşlarımıza sesleniyorum bu bilgilerden sonra Tezgah altından veya bir sürü isim oyunları ile çakma bakanlık onay numaraları ile tezgahınıza gelmiş bu ürünleri insanlara satmayalım ve bir çok sağlıksız durumun oluşmasında üretenden sonra ikinci aktör olmayalım.Kaş yaparken göz çıkartanlardan eylemesin bizi Yüce yaratan İnşallah.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget