barberry berberis faydaları yan etkiler ilaçlar ile etkileşimi

Barberry (berberis)

Genel bakış

Bu bitkinin ilaçlarının kullanımı 2,500 yıldan eski bir tarihe dayanmaktadır. Hint halk tıpbında ishal tedavisi, ateş düşürme, iştah artışı, karnı yatıştırmak ve canlılığı artırmak için iyi bir yaşam destekleyicisi olarak kullanılmıştır. Günümüzde safra kesesi hastalıkları (safrakesesi taşı gibi) ve mide ekşimeleri de dahil olmak üzere İran'da tıbbi amaçlı yaygın şekilde kullanılmaktadır. Benim ailem yaklaşık 40 yıldır bu bitkinin meyvesini ve yapraklarını bir çok rahatsızlık için kullanmıştır ve hala 20 kök bitki bahçemizde bulunmaktadır arzu edenlere özel şurubunu yapraklarını veya meyvesini verebiliriz face veya instagram üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz
Barberry ve goldenseal ( Hydrastis canadensis ) benzer tıbbi amaçlar için sıklıkla kullanılır, çünkü her iki otta da kimyasal berberin bulunur. Berberine'in test tüpleri ile yapılan labaratuvar çalışmalarında bakteri üremesini engellemesi ve bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olabileceği bulunmuştur. meyvesinin sulu ekstraktı hem kardiyovasküler hem de sinir sistemi üzerinde yararlı etkilere sahiptir. Bu nedenle, hipertansiyon, taşikardi (hızlı kalp atışı) ve epilepsi ve konvülsiyonlar gibi nöronal bozuklukların tedavisinde yararlı olabilir. Son yıllardaki araştırmalar,meyvesinin antioksidan özelliklere sahip olduğunu ve bazı kanser türlerini önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
Enfeksiyon ve cilt bozuklukları
Barbek, deri veya vajinalin idrar yolları (mesane ve idrar yolu enfeksiyonları), gastrointestinal ve solunum yolları (boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, sinüzit, bronşit) yanı sıra candida (maya) enfeksiyonlarının enflamasyonunu ve enfeksiyonunu hafifletmek için kullanılır. Yapraklarının özü ayrıca sedef hastalığı ve akne de dahil olmak üzere bazı cilt koşullarının semptomlarını iyileştirebilir. Bu bulguları doğrulamak için daha fazla araştırma gerekmektedir.
İshal
Bitkinin meyveleri ishal için etkili bir tedavi olabilir (gezgin ishal ve gıda zehirlenmesinin neden olduğu ishal dahil). Birkaç çalışma barberi bitkisinin ishal semptomlarını antibiyotiklere göre daha hızlı iyileştirdiğini, belki de sıkılaştırıcı özelliklere sahip olduğunu, ancak antibiyotiklerin bağırsaklardaki bakteri öldürmede daha etkili olabileceğini ileri sürmüştür. Bakteriyel ishal ile ilgili ciddi sonuçlardan dolayı, eğer antibiyotikler belirtileri hafifletmek için kullanılıyorsa, otu standart antibiyotik tedavisi ile birlikte almak en iyisidir. Bununla birlikte, yemişleri antibiyotiklerle almak antibiyotik etkinliğini azaltabilir. İkisini birleştirmeden önce doktorunuzla konuşın.

Bitki Tanımı

Barberry, yaklaşık 9 metre boyunda büyüyebilen, gri, dikenli dalları olan bir çalıdır. Parlak sarı çiçekler Nisan ve Haziran ayları arasında çiçek açar ve sonbaharda meyve verir. Kök, kabuk ve meyveler tıbbi amaçlı kullanılır.

Faydaları nelerdir?

Meyve, kök  ve kabuğu, en belirginleri berberin olan alkaloidler içerir. Test tüpleri ve hayvanlar üzerindeki laboratuar çalışmaları, berberinin antimikrobiyal ( bakteri ve parazitleri öldürücü), anti-inflamatuar, hipotansif (kan basıncının düşmesine neden olur), sedatif ve antikonvülsan etkilere sahip olduğunu düşündürmektedir. Berberis de bağışıklık sistemini uyarabilir. Aynı zamanda, bağırsağı oluşturan düz kasları da etkimektedir. Bu son etki, sindirimin iyileştirilmesine ve sindirim sistemi ağrısının azalmasına yardımcı olabilir.

Mevcut Formlar

Barberry, kapsüller, sıvı özler, tentürler ve topikal merhem olarak bulunur. Yapraklarının çayıda meyveleri ve kökleri de kullanılabilir. Kökünün özleri,% 8-12 alkaloidler (berberin) içerecek şekilde standartlaştırılmıştır.

Önlemler

Otların kullanımı, vücudu güçlendirmek ve hastalığı tedavi etmek için zamana dayalı bir yaklaşımdır. Bununla birlikte otlar yan etkileri tetikleyebilir ve diğer şifalı bitkiler, takviyeler veya ilaçlarla etkileşime girebilirler. Bu sebeplerden dolayı, bir sağlık kuruluşunun gözetiminde otları özenle almalısınız.
Normal ve uygun doz kullanan insanlar genellikle yan etkileri bildirmez. Burun kanaması aşırı derecede yüksek dozlarda burun kanaması ve kusma vakaları bildirilmiştir.

Olası Etkileşimler

İlaçların, şifalı bitkilerin veya takviyelerin arpa ile nasıl etkileşime geçebileceği belli değildir. Bununla birlikte, arpacık aşağıdakilerle etkileşim kurabilir:
Antibiyotikler: Barberryi antibiyotiklerle almak antibiyotiklerin etkinliğini azaltabilir. 
Antikoagülanlar (kan inceltici): Barberry, kan inceltici ilaçların etkinliğini değiştirebilir. Antikoagülan kullanıyorsanız  almayınız.
Antihistaminikler: Barberry, antihistaminlerin etkilerini artırabilir.
Kan basıncı tedavisi: Barberry, bu ilaçların etkilerini artırabilir . Kan basıncıyla mücadele ilaçları alıyorsanız, almayın.
Celecoxib (Celebrex): Barberry, Celebrex ile etkileşim kurabilir . İkisini birleştirmeden önce doktorunuzla konuşın.
Diüretikler (su hapları): Barberry bu ilaçların etkilerini artırabilir .
Diyabet için ilaçlar: Barberry, kan şekerini düşürebilir ve bu ilaçların etkilerini daha da güçlendirir . Diyabet için ilaç kullanıyorsanız kontollü biçimde kullanabilirsiniz 
Karaciğer tarafından metabolize edilen diğer ilaçlar: Arpa, karaciğer üzerinde çalıştığı için, karaciğer tarafından metabolize edilen birçok ilacın vücudunuzdaki çalışma biçimini değiştirebilir. Potansiyel etkileşimler hakkında doktorunuzla konuşın.

Araştırmayı Destekleme

Abd El-Wahab AE, Ghareeb DA, Sarhan EE, Abu-Serie MM, El Demellawy MA. Berberis vulgaris ve aktif bileşeninin berberine in vitro biyolojik değerlendirmesi: antioksidanlar, anti-asetilkolinesteraz, anti-diyabetik ve anti-kanser etkileri. BMC Complement Altern Med . 2013; 13: 218.
Arayne MS, Sultana N, Bahadur SS. Berberis hikayesi: Terbiyide Berberis vulgaris. Pak J Pharm Sci . 2007; 20 (1): 83-92.
Berberine. Altern Med Rev . 2000; Nisan; 5 (2): 175-177.
Bergner P. Goldenseal ve ortak soğuk; Goldenseal ikameleri. Tıbbi Herbalizm: Klinik Uygulayıcı için Bir Dergidir . 1996-1997; 8 (4).
Fatehi M, Saleh TM, Fatehi-Hassanabad Z, Farrokhfal K, Jafarzadeh M, Davodi S. Berberis vulgaris meyve özütü üzerine yapılan bir farmakolojik çalışma. J Ethnopharmacol . 2005; 102 (1): 46-52.
Foster S, Tyler V. Tyler'ın Dürüst Bitkisel: Otlar ve İlgili Telafileri Kullanmaya Yönelik Kesin Kılavuz . Binghamton, NY: Haworth Bitkisel Basın; 1999: 43-45.
Fouladi RF. Akne vulgarisde Berberis vulgaris L.'nin kurutulmuş meyvesinin sulu özleri, klinik bir deneme. J Diet Suppl . 2012; 9 (4): 253-61.
Gruenwald J, Brendler T, Jaenicke C, et al, eds. Bitkisel İlaçlar İçin PDR . 2. baskı. Montvale, NJ: Medical Economics Company Inc; 2000: 61-62.
Imanshahidi M, Hosseinzadeh H. Berberis vulgaris ve onun aktif bileşeni berberin'in farmakolojik ve terapötik etkileri. Phytother Res . 2008; 22 (8): 999-1012.
Ivanovska N, Philipov S. Berberis vulgaris kök ekstraktı, alkaloid fraksiyonları ve saf alkaloidlerin antienflamatuar etkisi üzerine çalışmalar. Int J Immunopharmacol . 1996; 18: 552-561.
Kaneda Y, Torii M, Tanaka T, ve ark. Berberine sülfatın Entamoeba histolytica , Giardia lamblia ve Trichomonas vaginalis'in büyümesi ve yapısı üzerindeki in vitro etkileri . Ann Trop Med Parasitol . 1991 Aug; 85 (4): 417-425.
Pierpaoli E, Arcamone AG, Buzzetti F, Lombardi P, Salvatore C, Provinciali M. Meme kanseri hücrelerinde yeni berberin türevlerinin antitümör etkisi. Biyo-faktörler . 2013; 39 (6): 672-9.
Rabbani GH, Butler T, Knight J ve diğerleri. Enterotoksijenik Escherichia coli ve Vibrio cholerae kaynaklı diyare için berberin sülfat tedavisinin rastgele kontrollü denenmesi . J Infect Dis . 1987 Mayıs; 155 (5): 979-984.
Shamsa F, Ahamadiani A, Khosrokhavar R. Kobay ileumda arpa meyvesinin ( Berberis vulgaris ) antihistaminik ve antikolinerjik aktivitesi . J Ethnopharmacol . 1999; 64: 161-166.
Güneş D, Courtney HS, Beachey EH. Berberin sülfat, Streptococcus pyogenes'in epitel hücrelerine, fibronektin'e ve hekzadekan'a yapışmasını engeller. Antimicrob Agents Chemother . 1988; 32: 1370-1374.
Tomosaka H. Berberis vulgaris'ten (barberry) antioksidan ve sitoprotektif bileşikler. Phytother Res . 2008; 22 (7): 979-81.
Yesilada E, Kupeli E. Berberis crataegina DC. Kök, farelerde ve sıçanlarda güçlü anti-inflamatuar, analjezik ve febrifüj etkileri sergiler. J Ethnopharmacol . 2002 Şub; 79 (2): 237-48.
Zhang CM, Gao L, Zheng YJ, Yang HT. Berbamine, sitosolik Ca (2+) homeostazı koruyarak ve kalpain aktivasyonunu önleyerek, kalbi iskemi / reperfüzyon hasarından korur. Circ J . 2012; 76 (8): 1993-2002.
Zilaee M, Kermany T, Tavalaee S, Salehi M, Ghayour-Mobarhan M, Ferns GA. Kerevit tedavisi, metabolik sendromlu hastalarda serum anti-ısı şoku protein 27 ve 60 antikor titrlerini ve yüksek duyarlılıklı c-reaktif proteini azaltır: çift kör, randomize plasebo kontrollü bir çalışma. Phytother Res . 2014; 28 (8): 1211-5.

Alternatif İsimler

Berberis vulgaris; Amberbaris

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget