en etkili ev yapımı ağrı kremi tarifi

Ağrı

Vikipedi, özgür ansiklopedisinden uluslar arası sağlık kuruluşlarının açık kaynaklarından faydalanılımıştır

Ağrı
Sınıflandırma ve dış kaynaklar
uzmanlıkNöroloji
ICD - 10R52
ICD - 9-CM338
DiseasesDB9503
MedlinePlus002164
MeSHD010146
 ]
Ağrı yoğun ya da zararlı uyaranlara bağlı sıkıntı yaratan bir histir. Karmaşık, öznel bir fenomen olduğu için acıyı tanımlamak zor olmuştur. Ağrı Çalışmaları Uluslararası Birliği 'nin yaygın olarak kullanılan tanım şu şekildedir: 'Ağrı, mevcut veya potansiyel doku hasarı ile ilişkili veya bu hasar açısından tarifi hoş olmayan duyusal ve fiziksel bir deneyimdir. Tıbbi tanıda ise ağrı,sebep değil bir sonuçtur yani altta yatan bir durumun belirtisi olarak kabul edilir .
Ağrı, bireyi, hasar gören durumlardan çekilmesine, hasar görmüş bir bedeni iyileştirirken korumasına ve gelecekte benzer deneyimlerden kaçınmaya motive eder.  Çoğu ağrı, zararlı uyarı kaldırıldıktan ve vücut iyileştikten sonra gider , ancak uyaranın kaldırılmasına ve vücudun görünen iyileşmesine rağmen geçmeyen ağrı türleride vardı. Bazen herhangi bir saptanabilir uyaran, hasar veya hastalık yokluğunda ağrı ortaya çıkabilir.
Ağrı, gelişmiş ülkelerin çoğunda doktora gitmenin en yaygın sebebidir. Birçok tıbbi koşulda önemli bir belirti olup, kişinin yaşam kalitesini ve genel işlevini etkileyebilir . Basit ağrı kesici ilaçlar vakaların% 20 ila% 70'inde fayda sağlayabilir. Sosyal destek , hipnotik öneri, heyecan veya kendi kendini oyalama gibi psikolojik faktörler , ağrı yoğunluğunu veya hoşnutsuzluğunu önemli ölçüde etkileyebilir.  
Sınıflandırma 
  1. vücudun ilgili bölgesi bakımından ağrı (örn., karın, alt ekstremite)
  1. herhangi bir organda fonksiyon bozukluğu ağrısı örneğin (sinir sistemi, gastrointestinal gibi) 
  1. ağrının oluşma süresi ve paterni,
  1. ağrının yoğunluğu ve başlangıçtan bu yana geçen süre 
  1. Sebep olmadan oluşan ağrı 
  1. nosiseptif ağrı,
  1. doku hasarı ve immün hücrelerin infiltrasyonu ile bağlantılı enflamatuar ağrı 
  1. sinir sistemi hasarı veya anormal fonksiyon (örneğin fibromiyalji , periferik nöropati , gerilim tipi baş ağrısı , vb.) nedeniyle oluşan bir hastalık hali olan patolojik ağrı .
Ağrı Teorisi
Tarih kuramları 

1994 yılında, Uluslararası Ağrı Araştırması Birliği (IASP) ağrıyı açıklamak için o güne kadar yetersiz kalan ve  daha kullanışlı bir sisteme olan ihtiyaca cevap vererek, ağrıyı belirli özelliklere göre sınıflandırmiştır:
Bununla birlikte, bu sistem Clifford J. Woolf ve diğerleri tarafından ağrının sebebini araştırma ve tedaviye yön vermekte yetersiz kaldığı için eleştirilmektedir . Woolfun terisinde ağrı 3 ana temada ele alınır

Nöronların günümüzde göreceli olarak keşfedilmesinden ve ağrıdaki rollerinden önce, ağrı için çeşitli vücut işlevleri ve teoriler önerildi. Antik Yunanlılar arasında birkaç rakip acı kuramı vardı: Hipokrat, bunun hayati sıvılarda bir dengesizlik olduğuna inandı.  Avicenna yani bizim İbn-i Sina mız, 11. yüzyılda dokunma, ağrı ve titreme gibi birtakım duygu duyuları olduğunu teorileştirdi. 

Portresi René Descartestarafından Jan Baptist Weenix , 1647-1649
1644 yılında René Descartes , ağrının, rahatsız olan ağrıyan yerden beynin ağrı merkezine ulaşana kadar sinir lifleri boyunca geçirilen bir rahatsızlık olduğunu teori haline getirdi. Descartes'in ve Avicenna'nın çalışmaları, 19. yüzyıl özgüllük teorisinin geliştirilmesini yardımcı oldu.
1955 yılında DC Sinclair ve G Weddell , John Paul Nafe'nin 1934 öneri üzerine kurulu çevresel model teorisini geliştirdiler Tüm cilt lifi uçlarının (innervasyon yapan saç hücreleri haricinde) aynı olduğunu ve ağrının bu liflerin şiddetli uyarılarak üretildiğini önermişlerdir. Başka bir 20. yüzyıl teorisi, 1965 Science makalesinde "Ağrı Mekanizmaları: Yeni Bir Teori" adlı Ronald Melzack ve Patrick Walltarafından tanıtılan kapak kontrol teorisi idi .Yazarlar hem incinme (ağrı) hem de büyük çaplı (dokunma, basınç, titreşim) sinir liflerinin yaralanma sonucu liflerin yerinden iki destinasyona bilgi taşıdıklarını ileri sürdü.

Ağrı insan olarak her dönemimizde karşımıza çıkabilecek çok sıradan bir durumdur. Sebep sonuç ilişkisi bakımından irdelendiğinde bütün ağrılar bir vücut rahatsızlığı sonucu ortaya çıkar. Bizim üzerinde duracağımız ağrılar diz eklem bel boyun kulunç gibi fiziki olarak hareket kabiliyetimizi kısıtlayan ve bazı kremler ve masaj yağları ile tedavi olabilecek ağrı türleri... 


Sizlerle paylaşacağım bilgiler internettte karşınıza kolay çıkacak türden değil. Bu yazımızda bonus olarak evde yapabileceğiniz iki adet özel krem tarifi vereceğiz. 
İlk olarak migren sorunu yaşayanlar için ağrınızı ciddi oranda hafifleten balsam tarifimiz şu şekilde. 

  • 1 çorba kaşığı pür vazalin
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 10 damla çin yağı
  • 10 damla vanilya yağı
  • 20 tamla melisa yağı

Bunların tamamını cam bir krem kavanozunun içerisine koyun sıcak suyun içerisine bırakın benmari usulüde dediğimiz bu yöntemle evinizde güzel bir migren kremi yapmış olursunuz. Tamamı eridikten ve birbiri ile karıştıktan sonra soğuk bir yerde donmaya bırakın ortalama 30 dk içerisinde krem olacaktır. Kreminizi hazırladıktan sonra özellike ense bölgesine yukardan aşağı hareketlerle masaj yapın. iş stresi vb durumlardaki başağrıları içinde ilaç kullanmadan çözümdür. Migren için şakaklara ve alnada uygulayın göze temastan kaçının mentollü olduğu için gözünüzü sulandırır.

İkinci kremimiz bir aile tarifi şuan aktarımızda renagen markası ile satıyoruz. içerik bilgisi oldukça geniş. Lakin özellikle kulunç diz bel ve boyun ağrılarında lokal olarak çok iyi bir ağrı kesici görevi görmekte. İlk olarak Alişan Hafızoğlu dedem Merzifona geldiğinde bu tarifi 4 yıl boyunca merzifon ilk hükümet konağının orda açtığı çerçide yani eski çınar oteli şuanki KYK nın bulunduğu bölgenin karşısında 1900 lü yıllarda üretmiş ve merzifon halkı ile buluşturmuştur. Sonra Merzifonda çıkan iç karışıklıklar sonrasında Özellikle şehirde yaşayan ermenilerin ve  bölgeye gelen muhacirlerin ve osmanlı rus harbinden kaçan doğu karadenizli gürcü kafkas kökenli insanların  bu karışıklıklıktan olumsuz olarak etkilenmesi sonucu dükkanını kapatmak zorunda kalıp ziraat ve meyvecilik ve arıcılık ile uğraşmaya başlamıştır. Bu bağlamda büyük büyük babamdan gelen bu krem tarifini sizlerle paylaşmaktan onur duyacağımı belirtmek isterim. Krem gürcü kremi olarak isimlendirilmiştir. 


  • 1kg pür vazelin
    HAFIZOĞLU AİLESİNE AİT AĞRI KREMİ
  • 100 gr bal mumu
  • 120 ml kırmızı biber yağı
  • 50 ml sarı kantaron yağı
  • 50 ml ayı üzümü yağı ( bu karadeniz bölgesine özgü bir bitki)
  • 20 ml tavşan memesi usaresi
  • 35 gr kafur
  • 50 ml ardıç yağı (karadenizde yoğun görülen bir bitki)
  • 100 ml susam yağı 
Evde yapacklara tavsiyemiz ölçüleri 10 /1 oranında veya 20 /1 oranında azaltmaları olacaktır. Bu tarifi bir dönemde vazelin bulunamadığı için katı kaz yağı ile yapmışlar ve sadece bal mumu ilede yaptıkları olmuş ikisindede ben uygulama zorlukları ile karşılaştığımı söyleyebilirim. En verimli olanı pür vazalin diyebiliriz. Bal mumu kendi üretimimiz olduğu için piyasadakilere nazaran daha yumuşak ve temiz oluyor buda avantaj olarak düşünülebilir. Diğer yağ içeriğide kafur hariç kendi üretimimiz ve %100 saf hallerinin olması kremde etkiyi büyük oranda arıtırıyor. Yapılışı gene benmari usulü lakin hem erirken hem soğurken tahta bir çubukla karıştırılması gerekiyor. Sonrasında yaptığım bir sürü araştırma sonucunda dünyada bu ürünlerine genel manada ağrı kesici olarak yoğun kullanıldığına şahit oldum özellikle acıbiber yağındaki capsaisin bilimsel ispat almış bir ağrı kesicidir. ve susam yağı tüm masörlerin kullandığı bir masaj yağı. Sarı kantaron yağı osmanlıda kılıç olarak bilinmiş hem kas zedelenmeleri hemde yara yanık ilaçı olarak tüketilmiş. Kafur ortadoğuya özgü iran menşeili bir ağrı kesici. Tavşan memesi ve ayı üzümü ise büyük babamın sırrı diyebiliriz. 

Kaynaklar 

  1. "Uluslararası Ağrı Araştırmaları Derneği: Ağrı Tanımları" 12 Ocak 2015'te alındı . Ağrı, gerçek ya da potansiyel doku hasarıyla ilişkili hoş olmayan bir duyu ve duygusal deneyimdir ya da böyle bir zararla açıklanmıştır Türetilmiş Bir taksonomi ihtiyacından kaynaklanmaktadır. Acı . 1979; 6 (3): 247-8. doi : 10.1016 / 0304-3959 (79) 90046-0 . PMID  460931 .
  2. ağrısı nörobiyolojisine: 18 Nisan 1983 tarihinde Leeds düzenlenen Kuzey Nörobiyoloji Grubu Sempozyumu . Manchester: Manchester Üniversitesi Basın Bülteni; 1984. ISBN  9780719009969 . Kutanöz nosiseptörler . s. 106.
  3. SiçraKronik Ağrı El Kitabı . Nova Biyomedikal Kitaplar; 2007. ISBN  9781600210440 . Ağrının sınıflandırılması ve sınıflandırılması .
  4. SiçraDebono, DJ; Hoeksema, LJ; Hobbs, RD (Ağustos 2013). "Kronik Ağrı Olan Hastaların Bakımı: İnciler ve Tuzaklar". Amerikan Osteopatik Derneği Dergisi . 113(8): 620-627. PMID  23918913 . doi : 10.7556 / jaoa.2013.023 .
  5. Atlamak Kronik ağrı klinik araştırmalarında temel sonuçların neler olması gerekir? Artrit Araştırma ve Terapi . 2004; 6 (4): 151-4. doi : 10.1186 / ar1196 . PMID  15225358 .
  6.  Ağrının değerlendirilmesi. Br J Anaesth . 2008, 101 (1): 17-24. doi : 10.1093 / bja / aen103 . PMID  18487245 .
  7. Atla Moore, RA; Wiffen, PJ; Derry, S; Maguire, T; Roy, YM; Tyrrell, L (4 Kasım 2015). "Akut ağrı için reçetesiz (OTC) oral analjezikler - Cochrane incelemelerine genel bir bakış". Sistematik incelemelerin Cochrane veritabanı . 11 : CD010794. PMID  26544675 . doi :10.1002 / 14651858.CD010794.pub2 .
  8.  Atlas upSosyal Dışlanma: Ostracism, Sosyal Dışlama, Reddetme ve Zorbalık (Sydney Sosyal Psikoloji Sempozyumu) . Doğu Sussex: Psikoloji Basın; 2005.ISBN  9781841694245 . Niçin dışarıda bırakılmak acıyor: Fiziksel ve sosyal ağrı arasındaki nörobilişsel örtüşme . s. 210.
  9. ^ Şuna varıncaya kadar:c Cilt hissettiriyor: Tallahassee, Florida'daki Florida Eyalet Üniversitesi'nde düzenlenen ilk Cilt Sesi Duyma Sempozyumunun Proceedings . Kronik ağrının duyusal, motive edici ve merkezi kontrol belirleyicileri: Yeni bir kavramsal model. s. 432.
  10. AtlaKronik Ağrı Sınıflandırması . 2 ed. Seattle: Uluslararası Ağrı Araştırmaları Derneği; 1994. ISBN  978-0931092053 . s. 3 ve 4.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget