mür yağının faydaları yan etkileri ilaçlar ile etkileşimi

Myrrh MÜR Esansiyel Yağı'nın 17 İnanılmaz Faydası

Mür esans yağının sağlığa olan faydaları, antimikrobiyal, sıkılaştırıcı, balgam söktürücü, antifungal, uyarıcı, yağ asidi, mide, antikaratarrhal, diyaforetik, antireptik, bağışıklık güçlendirici, dolaşım problemleri , tonik, anti-inflamatuar ve daha ne olsun diye bahsebedebiliriz. 

Mür (Arapça: مر murr), özellikle Yakın Doğu'da ilaç yapımında ve parfümeride yararlanılan, kokulu, yapışkan bir reçine türü. Başta Commiphora myrrha olmak üzere, çeşitli Commiphora türüne dahil ağaçlardan elde edilir. 
Mürdeki yağ, reçineden çıkarılır. Myrr, bilimsel adlandırma sisteminde Commiphora Myrrha olarak bilinir ve Mısır'a özgüdür. Reçine eski Mısır'da tütsü ve parfümlerde sıklıkla kullanılıyor ve bu yağ , eski Yunan'da yaraları iyileştirmekiçin kullanılıyordu Bu uçucu yağın ana bileşenleri alfa-pinen, kadinen, limonen, cuminaldehit, öjenol, kresol, heerabolik, asetik asit, formik asit ve seskiterpendir.

mür yağının Faydaları

Aromaterapi alanında çok saygın bir yağ olmaktan başka, birçok tıbbi kullanımı da vardır. Şimdi bizim için halk tarafından tercih edilen en yaygın sağlık yararlarına bakalım.

Mikrobiyal Büyümeyi Engelliyor

Mür esansiyel yağı, mikropların çoğalmasına veya sisteminize bulaşmasına izin vermez. Ateş , gıda zehirlenmesi, öksürük ve soğuk algınlığı, kabakulak, kızamık , çiçeği ve yaraların enfeksiyonu gibi mikrobik enfeksiyon nedeniyle oluşan birçok sorunun önlenmesi için kullanılabilir Antibiyotiklerin aksine, karaciğer zayıflaması veya sindirim bozukluğu gibi olumsuz yan etkileri yoktur.

Sıkılaşmayı sağlayan Özellikleri

Mür esans yağı, sıkılaştırıcıdır, bu da diş etlerini, kasları, bağırsakları ve diğer iç organları güçlendirir ve cildi yumuşatır . Aynı zamanda saç dökülmesini önleyerek saç derisinin saç köklerini kavramasını da güçlendirir Bu bükülgen özelliğin daha ciddi bir yanı, yaralarda kanamanın durmasıdır. Bu gerginlik kan damarlarını kasıp kanın akışını kontrol ettiğinde, yaralandığınızda çok fazla kan kaybetmenize engel olabilir.

Öksürüğü Dindirir

Mür uçucu yağı, öksürük ve soğuk algınlığı için iyidir. Öksürüğe neden olabilecek viral enfeksiyonlarla mücadele eder, geniz ve burun tıkanıklığını hafifletir ve akciğerler ve solunum yollarındaki balgam birikimini azaltır.

Mantar Enfeksiyonlarına Karşı Savaşır

Mür esansiyel yağı bir fungisid olarak da işlev görür. Fungal enfeksiyonlarla mücadele etmek için dahili ve harici olarak kullanılabilir. Özellikle tırnak mantarı tedavisinde ozon yğı ile beraber hazırladığımız formül çok güzel sonuçlar vermektedir. Bu şikayetiniz varsa bizimle irtibata geçip kapıda ödeme yöntemi ile temin edebilirsiniz.

Sinir Sistemini uyarır

Mür esansiyel yağ,  kan dolaşımı, sindirim , sinirsel aktivite ve ödem  atılımını  tetikler .  Kalbin daha sağlıklı çalışmasını , sindirim suları ve safranın mideye salınmasını uyarır ve beyni ve sinir sistemini harekete geçirerek sizi gün boyu aktif tutar.

Sindirimi Geliştirir

Bu esansiyel yağ, genelde utanç verici durumlara neden olan bağırsak gazır problemlerinin  rahatlatılmasına yardımcı olur.

Anti-catarrhal Özellikleri

Mürriyat esansiyel yağının bu mülkiyeti, tıkanıklık, solunum sıkıntısı, göğüste ağırlama ve öksürük gibi aşırı mukus ve balgam ve birikimi ile ilgili sıkıntılardan kurtulmanıza yardımcı olur.

Terlemeyi arttırır

Mürrüz esansiyel yağı terlemeyi artırır ve toksinleri, ekstra tuzu ve vücudunuzdan ödemi atmamıza yardımcı olur  Terleme aynı zamanda cilt gözeneklerini temizler ve azot gibi zararlı gazların çıkmasına yardımcı olur.

İyileşmeyi hızlandırır

Mür esansiyel yağının özelliği, yaraları enfeksiyonlardan korur ve çabucak iyileştirir.

Enfeksiyonları Önler

Kesikler ve yaralar üzerine az miktarda mür uçucu yağ uyguladıysanız, bunların enfekte olmasından endişelenmeniz gerekmez. Bu yağ antiseptik bir madde olduğundan septikleşmelerini önleyecektir. Bir dereceye kadar sizi tetanozdan da koruyabilir.

Bağışıklığı Arttırıyor

Mür yağı veya sakızı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve aktive eder ve vücudu enfeksiyonlardan korur.

Kan dolaşımını harekete geçirir

Bu güçlü uçucu yağ, kan dolaşımını uyarır ve dokulara oksijenin uygun şekilde tedarik edilmesini sağlar. Bu, uygun bir metabolik hızı elde etmek için ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için iyidir. Vücudun tüm bölümlerine kan akışını arttırarak sağlıklı kalmanıza yardımcı olur. Özellikle hacamat öncesi hacamatçıların kullanmasını tavsiye ederim hacamat sonrasıda kırmızı kantaron yağının içerisine 5-10 damla katılarak kullanılabilir. 

Genel Sağlığı Korur

Tonik olarak, mür yağları, vücudun tüm sistem ve organlarını aktive eder  ve onlara erkenden yaşlanma ve enfeksiyona karşı güç ve koruma sağlar.

Anti-inflamatuar özellikler

Mür esansiyel yağı, ateş veya viral enfeksiyonlarda çeşitli dokulardaki iltihaplanmayı hafifletir. Aynı zamanda baharatlı yiyeceklerin tüketiminden kaynaklanan hazımsızlığı tedavi eder ve dolaşım sistemini toksinlerden korur.

Spasmsları Azaltır

İstenmeyen kasılmaları veya spazmları rahatlatır ve bu nedenle krampları, ağrıları ve kas ağrısını azaltır.

Diğer Faydalar

Bu yağ aromaterapide yatıştırıcı, antidepresan ve spiritüel duyguların geliştiricisi olarak oldukça değerlidir. Uterus sağlığıyla ilgilenir ve o organı uyarır, yara izlerini ve lekeleri yok eder, pyorrhea, diyare ve egzama , karık kirlilik ve kaşıntı gibi deri hastalıklarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur Ayrıca menstruasyonu normalleştirir ve ruhsal değişimler ve hormonal dengesizlikler gibi semptomları hafifleten bir emmenagogdur.
Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar  Mür bitkisel yağının bu faydalarına rağmen aşırı miktarda kullanıldığında toksik etkilere neden olabilir. Hamile kadınlarda uterusu uyarır ve düşük yapmaya neden olabileceğinden kaçınılmalıdır.
Masörler için mükemmel bir aroma terapik tarif: Frankincense, Lavanta, Palma Rosa, Patchouli, Gül ağacı, Sandal Ağacı, Çay Ağacı ve Kekik uçucu yağlar bu yağla iyi uyum sağlar. Eğer profesyonel bir masörseniz .Mür yağı karışımları için bizimle irtibata geçin 250 ml şişelerde kapıda ödeme kolaylığı ile türkiyenin her yerine gönderim yapıyoruz
- Referanslar

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget