soguk alginligina bitkisel cozumler

Soğuk algınlığına sihirli çözüm!
Soğuk algınlığı, hepimizin en sık rahatsızlandığı enfeksiyon hastalığı. Bu kadar sık karşılaştığımız hastalık hakkında acaba ne kadar bilgiye sahibiz? Doğru bilinen yanlışlardan bazı örnekler şunlar:

"Soğuk ve yağışlı havalarda üşütmek soğuk algınlığına sebep olur", "Alkol soğuk algınlığına karşı etkili bir çaredir", "Yorgunluk soğuk algınlığına karşı direnci azaltır", "Ter atmak soğuk algınlığına iyi gelir."
Uzmanların belirttiğine göre, "Soğuk ve yağışlı havalarda üşütmek soğuk algınlığına sebep olur" şeklindeki düşünce yanlış. Soğuk algınlığı, hava şartlarına değil, insandan insana bulaşmaya bağlıdır. Soğuk algınlığı olan bir kişinin burun akıntısının aksırık, öksürük veya elden ele bulaşması sonucunda virüslerin aktarılmasıyla insandan insana geçer.

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRICI MACUN İÇİN TIKLA

"Bol miktarda C vitamini alınması soğuk algınlığına karşı korur": Doğru. C vitamini vücudun soğuk algınlığı virüslerine karşı savaşma gücünü arttırabilir.

"Kış aylarında soğuk algınlığına daha çok rastlanır": Doğru. Ama soğuk algınlığı veya üşütmenin sebebi doğrudan "soğuk" hava değildir. Soğuk havada kişiler kapalı mekanlarda yakın mesafede bulunur ve bu ortamda virüsün bulaşması kolaylaşır. Okul, toplu çalışılan yerler gibi kalabalık mekanlarda salgınların görülme sebebi budur.

"Hapşıran veya öksüren kişiler ağızlarını kapamadığında kolayca soğuk algınlığını bulaştırabilirler": Doğru. Bu kişilerin yanında durulması sırasında havaya saçılan virüslerden dolayı hastalık bulaşabilir.

"Ellerin yıkanması ve banyo lavabolarının sık sık temizlenmesi bulaşmaya karşı korur": Doğru. Soğuk algınlığı virüsleri ellerde saatlerce canlı kalır. Formika, tahta ve plastik gibi yüzeylerde de virüsler canlı kalırlar.

"Alkol soğuk algınlığına karşı etkili bir çaredir": Yanlış. Alkol, damarları genişleterek geçici bir rahatlama sağlayabilir ama tedavide hiçbir yeri yoktur.

"Yorgunluk soğuk algınlığına karşı direnci azaltır": Yanlış. Yorgunluğun veya kendini yorgun hissetmenin soğuk algınlığına karşı direnci azalttığını gösteren bir delil yoktur ama soğuk algınlığı halsizlik sebebi olabilir.

"Ter atmak soğuk algınlığına iyi gelir": Yanlış. Terleme geçici olarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilir, çünkü burun ve baştaki dolgunluk hissini giderir. Ne var ki bu, kesin bir çözüm değildir. Soğuk algınlığından kurtulmanın tek yolu, bağışıklık sisteminin, virüsleri yok etmeye yetecek kadar antikor üretmesini beklemektir. Bu süre genellikle üç-dört gündür.
Sıcak suda biraz bal ve limon soğuk algınlığına birebir. Havaların serinlemeye başladığı bugünlerde çevrenizde mutlaka soğuk algınlığı olan ya da öksüren birçok kişi vardır.

%100 DOĞAL ARI SÜTÜ MACUNU İÇİN TIKLA
Bu hastalıkların ilacı olmadığını belirten uzmanlar tedavinin ucuz ve pratik bir yolunu açıkladı: Sıcak suya biraz bal ve limon ekleyerek çocuğunuza içirin.

Aileler sık sık soğuk algınlığı geçiren ve öksüren çocukları için kullandıkları ilaçların etkili ve güvenli olup olmadığı konusunda her zaman endişe duyarlar. Kemik Hastalıkları Tıp Okulu'nda Pediatri Başkanı Jacqueline Kaari, "Soğuk algınlığına antibiyotiklerle öldürülemeyen bir virüs neden oluyor. Öksürüğü ve soğuk algınlığını gideren şuruplar da dahil hiçbir şey belirtilerini tedavi edemez,
Hangi bitki, neye iyi geliyor?
Ada çayı: Bedeni güçlendirir. Kalp krizi tehlikesini azaltır. Lavanta çiçeği ile birlikte aşırı terlemelere iyi gelir. Aşırı güçsüzlüğe, canlandırıcı etkisi sayesinde son verir.
Papatya: Ateş düşürücü ve mikrop öldürücü etkisi vardır. İştahı açar. Sinirleri yatıştırıcı özelliği mevcuttur. Bel ve baş ağrısı gibi rahatsızlıkları dindirir. Diş ağrısına da faydalıdır. Vücuda rahatlık verir.
Zencefil: Bulantılara karsı çok iyi gelir. Migren ağrıları önler. Migrenle ilgili bulantıyı önlemeye yardımcı olur. Kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Nezle ya da soğuk algınlığı belirtilerini yatıştırır.
Ihlamur: Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Göğsü yumuşatır. Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Uykusuzluğa iyi gelir. Sindirime yardımcı olur. İdrar söktürücüdür. Bağırsak ve böbrekleri temizler. Kansızlığı giderir. Terlemeye yardımcı olarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Bronşları açar ve balgamı söker. Burkulma ağrılarını hafifletir. Romatizmaya ve gut hastalığına iyi gelir.
Nane: Kusmayı, mide bulantısını ve ağrısını önler. Grip, bronşit ve soğuk algınlığına iyi gelir, öksürüğü keser. İştah açar. Sinirleri yatıştırır. Vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Gaz söktürücüdür. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Ülsere ve mide yanmasına iyi gelir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget