Ödemin belli başlı sebepleri: En belirgin sebebi strestir ve bayanlarda adet döngüsü. Kortizon içeren ilaçlar. Bir çok antibiyotik, depresyon ilaçları. düzensiz beslenme, yolculuk vs
Ödemin farklı tipleri bulunmaktadır. Ödem hastalığa göre vücudun belirli bölgelerinde olmaktadır. Tedavisinde öncelik hastalığı ve hastalığı meydana getiren etkenleri ortadan kaldırmaktır, daha sonra veya beraber ödem çözücü ilaçlar kullanılabilir. Ödem çözücü ilaçlar genelde idrar söktürücülerdir
İnsanın günde sekiz bardak suya ihtiyacı vardır. Eğer günde bir saat spor yapıyorsanız, bu miktarı bir litre arttırmanız gerekli.
Kilolu kişilerin metabolizmalarını hızlandırmaları için daha fazla su tüketmeleri gerek. Su, kasların dengesini sağlayarak kasılma anındaki doğal fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olur. Vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar.
Kabızlığı önler. Yeterli su alınmadığı zaman beden ihtiyacı olan suyu bağırsaklardan çektiği için kabızlık oluşur. Yemeklerden önce içilen su tokluk hissi verir.
Yağların vücutta depolanmasını önler. Böbrekler yeterli su alamazsa; karaciğer iyi çalışmaz ve alınan yağlar bedende depolanır.
Vücudumuz yeterince su alamazsa bunu bir tehlike gibi algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına özellikle el ve ayaklarda ödem oluşumuna neden olur.
Ödemi vücudumuzdan atmak için kullanabileceğimiz belli başlı bitkiler vardır bunlar düzenli kullanıldığında şişkinlik ve ödem derdinden ortalama 10 günde kurtulursunuz
Isırgan bitkisi |
1-) ISIRGAN: (Urtica), ısırgangiller (Urticaceae) familyasının Urtica cinsinden Mayıs-Ağustos ayları arasında çiçek açan, bir yıllık veya çok yıllık bir evcikli otsu bitki türlerinin ortak adı.
Gövdeleri dik, 4 köşemsi, basit veya tabandan itibaren dallanmıştır. Üzerinde yakıcı tüyleri bulunur. Yapraklar saplı, oval şekilli ve dişli kenarlı, üst tarafı koyu yeşil renkli ve parlak olup, yakıcı tüylerle kaplıdır. Erkek ve dişi çiçekler bir arada olmak üzere yaprakların koltuğunda uzunca saplı küçük durumlar teşkil ederler. Çiçek örtüsü 4 parçalıdır. Meyveleri esmer renkte ve fındıksıdır. Tohum, yağ ihtiva eden bir besi dokuya sahiptir.
Isırgan bitkisinin geleneksel ve güncel kullanılışı; topraküstü kısımları (herba), taşıdığı flavonoit bileşikler, mineral maddeler ve lutein vb karotenoit bileşikler nedeniyle diüretik etkisi dolayısıyladır. Diüretik etkisi nedeniyle; zayıflama çaylarının, idrar yollarını yıkamaya ve romatizmal ödemlerin boşaltılmasına yönelik çayların ve bitkisel ilaçların bileşimine girmektedir.
2-Kırkkilit Otu (Equisetum arvense): Atkuyruğugillerden; kök sapı ömürlü olan, nemli yerlerde yetişen bir bitkidir. Acı madde, saponin, tanen, silisik asit, çeşitli alkoloidler ve potasyum içerir.
Kırkkilir otu |
Toplanması ve Kurutulması: Çay için toplanacak yaz sürgünleri (Equisetum, 25 – 60 cm yükseklikte ve sapı 3 – 6 mm civarında olan türlerdir. Mayıs – Haziran döneminde, henüz canlı yeşil rengini korurken, sapın toprağa yakın bölümünden kesilir ve demetler halinde gölge ve havadar bir yere asılarak kurumaya bırakılır. Bitkide sonbahara hastalık gözükebilir. Hastalıklı bitkiler toplanmamalıdır. İyi kurumuş bitki gevrekleşerek çıtır çıtır kırılır. İğne yapraklar gövdeden kolayca ayrıldığında kuruma tamamlanmış olur. Yapraklar ovuşturularak saptan ayrılır ve bir örgüye serilerek 1 – 2 gün boyunca tam olarak kurumaya bırakılır.
- Kanı temizler.
- Saçı besler ve kepeği önler.
- Kronik öksürükte faydalıdır.
- Sindirim sistemini güçlendirir.
- İdrar ve balgam söktürücüdür.
- İdrar torbasındaki iltihabı giderir.
- Ödem giderici etkiside bulunmaktadır.
- Romatizma ve nikris şikâyetlerini azaltır.
- Ağız ve bademcik iltihaplarında faydalıdır.
- Vücut direncini arttırır.sifalibitkileriniz.com
- Yaraların ve kesiklerin iyileşmesini hızlandırır.
- Böbrekleri temizler ve böbreklerde oluşan kum ve taşları dökmeye yardımcı olur.
- Kaşıntılı egzamalarda, kabuklu, iltihaplı, kılları dökülmüş olsa bile, atkuyruğu kaynama suyu ile yapılan banyolar veya kompresler büyük yardim sağlar.
kiraz sapı |
3-) KİRAZ SAPI: Kiraz sapının şifa dağıtıcı etkisi kadar zayıflamaya olan faydaları ile de dikkat çeken bir bitkisel çay formülü olduğunu belki bilmiyorsunuz. Kiraz sapından elde edilen kirazsapı çayı gerçekten de bitkisel zayıflama amacıyla kullanılan ve son derece etkili bir zayıflatan bitki çayıdır. Kiraz sapı çayının yeşil çay gibi kilo verdiren çaylara nazaran önemli bir avantajı bulunmaktadır. Bu da diğer zayıflama çayları gibi aşırı kullanımdan kaynaklanan yan etkileri ve zararlarının olmamasıdır. Kiraz sapı çayı yüzyıllardan bu yana hastalıklara karşı bitkisel çözümler üreten bir çay olarak zaten kendisinden faydalanılmaktaydı. Ödem sökücü ve idrar söktürücü etkisi nedeniyle, idrar yolları rahatsızlıkları ile böbrek hastalıkları için tedavi amacıyla kullanılmakta olankiraz sapı çayı ayrıca metabolizma hızlandırıcı etkisi ile zayıflamak için de kullanılır.
mısır püskülü |
4-) MISIRPÜSKÜLÜ:Ortalama 2 metre boylarında, kökü kalın ve saçaklı, yaprakları şerit gibi uzun, sert ve sivri olan bir bitki olan mısırınmeyvelerinin ucundaki saçaklardır. Mısır püskülü bol miktarda potasyum, sodyum ve kalsiyum içerir. Mısır püskülünde ayrıca, yağ, reçine, şekerler ve allantoin bulunur.
Mısır Püskülünün Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İdrar yollarını temizler ve idrar söktürür. Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır. Böbrek iltihabı, romatizma ve gut hastalıklarına karşı etkilidir. Ödemleri giderir. İdrar yollarındaki ve mesanedeki taşları düşürür. Sinirleri yatıştırır.
Bu dört adet bitkiden birer tutam alınarak bir çaydanlıkta 4 subardağı kaynar suda demleyin ve günde 4 defa aç karına için göreceksiniz çok hızlı bir şekilde Ödem denilen illetten kurtuluyorsunuz
Yorum Gönder
yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.