kasımpatı (Krizantem) faydaları yan etkileri kullanım şekli

Krizantem, dünya çapında bahçelere dikilen ve süs, gıda ve böcek öldürücü kullanımları ile popüler olan bir bitkidir. Krizantem çayı, Asya'da popüler bir içecek. Chrysanthemum cinerariifolium ve Chrysanthemum coccineum'un tohum kılıflarından çıkarılan piretrinler, böcek öldürücü ve böcek kovucu olarak kullanılır. Bu piretrinler, bağırsak boyunca ve solunum yoluyla kolayca absorbe edilebilir ve cilt teması yoluyla zayıf bir şekilde emilir. Düzenli olarak, karaciğer hızla ve iyice prethrinleri metabolize eder ve bu nedenle nispeten düşük bir kronik birikme riskine sahip oldukları bilinmektedir. Piretrinlerle zehirlenme genellikle yanlışlıkla ya da kasıtlı olarak sindirimden kaynaklanır, fakat aynı zamanda kronik maruz kalmadan da kaynaklanabilir.

 Krizantem angina, hipertansiyon, tip 2 diyabet, HIV / AIDS, ateş, soğuk, baş ağrısı, baş dönmesi, tedavi etmek için oral olarak kullanılır ve şişlik. Diğer otlar ile kombine edildiğinde, prostat kanserini tedavi etmek için krizantem ağızdan kullanılır. Meyan (Glycyrrhiza uralensis) ve Panax notoginseng ile kombine edildiğinde, prekanseröz lezyonları tedavi etmek için krizantem kullanılır. Krizantem de Çin'in güneyinde bir çay olarak çok popüler.

Olarak da bilinir:   Chrysanthème, Chrysanthème des Jardins, Krizantem Indicum, Crisantemo, Fleur d'Or, Çiçekçi Krizantem, Flos Chrysantemi, Ju Hua, Anne, Yao Jiu Ha, Ye Ju Hua

Hastalıklar ve Koşullar
Krizantem etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi bulunmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken husular
Çocuklar, yetişkinler, hamileler ve emziren kadınlar için krizantemlerin genel güvenliği konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır. Bununla birlikte, krizantem alerjisi oldukça yaygındır; Bu bitkinin Compositae bitki ailesi içinde en güçlü alerjeni olduğu düşünülmektedir. Kasımpatı alerjisi belirtileri şunlardır:

polinoz
ürtiker
astım
egzama
kontakt dermatit
 Kasımpatı tohumları zehirli olabilir ve yutulmamalıdır.

İlaç Etkileşimleri
Krizantem için bilinen ilaç etkileşimleri yoktur.

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Krizantem için bilinen ek, ot veya gıda etkileşimi yoktur.

Dozaj
Diyabet tedavisi için, altı ay boyunca günde üç kez sekiz miligram Jiangtangkang (bir Chrysanthemum ürünü) kullanılması tavsiye edilir.

Gıdalar
Krizantemlerin gıdalarda bulunup bulunmadığını belirlemek için yeterli kanıt yoktur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget