citronella yağı faydaları yan etkileri kullanım şekli

Citronella yağı, diğer Cymbopogon türlerinin buhar damıtılmasıyla üretilen uçucu yağdır; Cymbopogon nardus'tan Ceylon veya Lenabatu citronella yağı üretilir ve Cymbopogon winterianus'tan Java veya Maha Pengiri citronella yağı üretilir. Citronella yağı, ağızdan alınma, diüretik, antispazmodik ve sindirim sistemi uyarıcı olarak kullanılır. Sitronella yağı, bir sivrisinek kovucu ve böcek kovucu olarak topikal olarak kullanılır. Sitronella yağı, yiyecek ve içeceklerde bir aroma maddesi olarak kullanılır. Sitronella yağı kozmetik ve sabunlarda da bir parfüm olarak kullanılır.


Ayrıca şu şekilde de bilinir:   Aceite de Citronela, Ceylon Citronella, Citronnelle de Ceylan, Citronnelle de l'Inde, Citronnelle de Java, Herbe Citron, Huile de Citronnelle, Java Citronella, Jonc Odorant, Verveine des Indes

Hastalıklar ve Koşullar
Citronella yağı muhtemelen bir sivrisinek kovucu olarak etkilidir. Sivrisinek ısırıklarının kısa süreli engellenmesi için topikal olarak uygulandığında, yüzde yüz ila yüzde onluk konsantrasyonlarda bulunan sitronella yağı etkili görünmektedir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Sitronella yağı, gıda miktarlarında ağızdan tüketildiğinde güvenlidir, ancak gıdada bulunandan daha fazla miktarlarda alındığında güvensizdir. Citronella yağı, Amerika Birleşik Devletleri'nde Genel Olarak Güvenli Olarak Tanımlandı (GRAS) statüsüne kavuşmuştur. Sitronella yağı yaygın olarak bir böcek iticisi olarak kullanıldığından topikal olarak kullanılması güvenlidir; Ancak, bazı insanlar alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Zehirlenmeye daha yatkın olduklarından, çocukların oral olarak sitronella yağı almaları güvenli değildir. Hamile ve emziren kadınlar için sitronella yağının güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur; kaçınmak için en iyisi. Topikal yan etkiler kontakt dermatit içerebilir. Sitronella yağının solunması toksik alveolitise yol açabilir.

İlaç Etkileşimleri
Sitronella yağı için bilinen ilaç etkileşimleri yoktur.

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Sitronella yağı için bilinen bir takviye, bitki veya besin etkileşimi yoktur.

Dozaj
Sivrisinek ısırıklarını önlemek için, sitronella topikal olarak kullanılması önerilir (konsantrasyonları bir buçuk% ila yüzde on ile).

Gıdalar
Yiyecek ve içeceklerde, aroma maddesi olarak citronella yağı kullanılır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget