kestere otu (betony) faydaları yan etkileri kullanım şekli



betony

Diğer İsimler: Stachys officinalis, Bétoine, Betónica, Betonica officinalis, Bishopswort, Bishop Wort, Épiaire Officinale, Épiaire Vulgaire, Hedge Nettles, Stachys betonica, Stachys officinalis, Tabac des Gardes, Ahşap Betony. 
Ahşap Betony, Britanya Adaları ve Avrupa'ya özgüdür ve betonica officinalis (LINN), Stachya betonica (BENTH) veya Stachys officinalis olarak bilinir. Bu bluebell gibi bir ormanlık bitkidir ve İngiltere'de yetişen bitkilerden biridir. Diğerleri Marsh Stachys veya Clown's Wort (Stachya palustris), tabiatlı olmasına rağmen belki de İngiltere'ye özgü olan gerçek Woundwort (Stachya germanica), Field Stachys (Stachya avensis) ve Hedge Stachys veya Hedge Wort (Stachya sylvatica)

Betony'nin Özel Önlemleri

  • Hamilelik ve emzirme: Hamilelik ve emzirme sırasında betonun kullanımı hakkında yeterli bilgi yoktur.
  • Cerrahi: Betony tansiyonu etkileyebilir. Bu yüzden ameliyat sırasında ve sonrasında kan basıncı kontrolüne müdahale edebileceği endişesi vardır. Planlanmış bir ameliyattan en az 2 hafta önce betony kullanmayı bırakın.
  • Bu bitkileri, ilk önce kalifiye bir doktora danışmaksızın, herhangi bir kullanım için, tıbbi veya başka bir şekilde kullanmayın.

Sağlık Faydaları ve Betony kullanımı

  • Bu zamanda, kat ilâçındaki bu çare için tek ana kullanım, bitkisel bir büzücüdür, bu yararlı etki, bitkide bulunan yüksek seviyeli tanenlere bağlıdır.
  • mide ekşimesi, ishal ve bağırsak gazı dahil olmak üzere sindirim problemleri için
  • bronşit ve astım dahil olmak üzere solunum problemleri için
  • gut, baş ağrısı ve yüz ağrısı gibi acı veren durumlar için
  • mesane ve böbrek taşları (nefrolitiazis) ve mesane ağrısı ve şişmesi (iltihaplanma) dahil idrar yolu rahatsızlıkları için
  • Stres ve gerginlik, sinirlilik ve epilepsi tedavisinde de kullanılır.
  • Diğer otlar ile kombinasyon halinde, beton ağrı (nevralji) ve anksiyete tedavisinde kullanılır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget