kayın ağacı meyvesi ve yapraklarının faydaları yan etkileri kullanım şekli



Kayın

Diğer İsimler: Fagus, Fagus grandifolia, Fagus hayatae, Fagus mexicana, Fagus sylvatica, Fagus longipetiolata 
Kayın Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'ya özgü Fagaceae ailesindeki yaprak döken ağaçların bir cinsidir. Fagus cinsi, bir düzine farklı türden daha fazlasını içerir.

Kayın Özel Önlemleri

Biyoteknelerin büyük miktarlarda tüketilmemesi gereken belirli toksinleri vardır, bu nedenle hangi ağaç türünün ve hangi ağacın hangi bölümünün kullanıldığını bilmek konusunda eğitilmiyorsanız, tek başına “yemleme” girişiminde bulunmayın. Profesyonel bir botanikçi, bitkisel uzman ya da tıp uzmanına, rejiminize herhangi bir büyük kayın tedavisi eklemeden önce konuşun.

Sağlık Faydaları ve Kayın kullanımı

  • Saç Büyüme: Belgeselin eşsiz kimyasal bileşiminin saçların büyümesi ve saç folikül yataklarının güçlendirilmesi için uyarıcı olduğu söylenmiştir. Saç dökülmesinden ya da kırılgan saçlardan muzdaripseniz, bu kabuklardan çıkarılan yağ bir taşıyıcı yağa eklenebilir ve saçın görünümünü ve gücünü arttırmak için kullanılabilir.
  • Yenidoğan Sağlığı: Bisküvilerde bulunan B6 vitamininin önemli seviyeleri, bebeğinin sağlığını korumak isteyen hamile anneler için mükemmel bir katkı sağlar. Folat veya folik asit olarak da bilinen B6 vitamini, bebeklerde nöral tüp defektlerini önlemek için önemli bir vitamindir, bu nedenle diyetinize bazı tanecikler eklemek asla kötü bir fikir değildir. Ancak, sadece ılımlı olarak, büyük miktarlarda tüketilmemesi gereken bazı toksinler var.
  • Sindirim: Yaprakları ağaçtan atmak özellikle yaygın bir uygulama olmamasına rağmen, kayın ağacı yaprakları ve sürgünleri yüzlerce (binlerce olmasa bile), özellikle kıtlık zamanlarında yenir. Yüksek selüloz ve lif içeriği, sindirimi düzenlemek için iyidir ve yürüyüşler, kamp gezileri vb. İçin gerekli hale gelirse, canlı bir “yiyecek arama” sunar.
  • Baş Ağrıları ve Ağrı Giderme: Yapraklar, kanıtlanmış analjezik özelliklerine sahip bir kümes hayvanı veya bir salve oluşturmak için kaynatılabilir. Geleneksel tıpta, başağrılarını ve diğer hafif ağrı ile ilgili sorunları tedavi etmek için kayın ağacı kümes hayvanları güvendi ve bugün hala piyasadaki bazı bitkisel analjeziklerde yer aldı. Bu hem topikal uygulama hem de oral tüketim için çalışır.
  • Antioksidan Potansiyeli: Ağaç kabuğu yeme fikri, çoğunuzu çekici bir ihtimal olarak görmeyebilir, ancak kayın ağaçlarının kabuğu, bağışıklık sisteminize büyük bir destek olabilecek lignanlar ve diğer antioksidan maddeler açısından zengindir. Antioksidanlar, kanser de dahil olmak üzere, kronik hastalığa ve hücre mutasyonuna neden olan serbest radikalleri nötralize edebilir. Kabuğu kurutmak ve düzgün bir şekilde tedavi ederek, çok yararlı antioksidan bileşiklerin uygun bir kaynağı haline gelir!
  • Böbrek Bozuklukları: Tohumların kendileri büyük miktarlarda toksik olarak kabul edilmesine rağmen, böbrek fonksiyonunu önemli ölçüde arttırdığı ve idrara çıkmayı teşvik ettiği gösterilen bir kaynatma yapılabilir. Bir diüretik olarak, kayın metabolizmanızın genel verimliliğini artırarak fazla yağlar, tuz, atık ve su da dahil olmak üzere vücudun toksinlerini temizlemeye yardımcı olabilir.
  • Antiseptik: Dallar, enfeksiyonlara ve mikroplara karşı korunmak için yaralara topikal olarak uygulanabilen bir tür katran veya kreozot üretmek üzere distile edilebilir (kuru distilasyon). Bu yapışkan madde aynı zamanda cildin görünümünü iyileştirmek, yara izi ve yaşlanma belirtilerini azaltmak ve iltihabı hafifletmek için de uygulanabilir. Dahası, araştırmalar egzama, sedef hastalığı, kaynama, donma ve yanıklar için iyi bir tedavi olduğunu göstermiştir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget