Ekmek ağacı (Breadfruit) meyvesi faydaları yan etkileri kullanım şekli

Breadfruit Güneydoğu Asya'da, Pasifik adalarında, Güney Hindistan'da ve bazı Karayip adalarında yetişen bir ağaçtır. Meyve ve breadfruit ağacının tohumları yenir. Breadfruit ağacı inşaat malzemeleri, yapıştırıcı, kumaş ve böcek kovucu için kullanılır. 


Breadfruit yaprakları ve kökleri aşağıdaki durumlar için oral olarak kullanılır:

  1. Artrit
  2. Astım
  3. Sırt ağrısı
  4. Şeker hastalığı
  5. Ateş
  6. Gut
  7. Hipertansiyon
  8. Karaciğer hastalığı
  9. Diş ağrısı
  10. Breadfruit lateks, ishal, dizanteri ve mide ağrısı için oral olarak kullanılır.
  11. Breadfruit yaprakları ve kökleri aşağıdakiler için topikal olarak kullanılır:
  12. Haşlanmalar
  13. Burns
  14. Kulak enfeksiyonları
  15. uçuk
  16. pamukçuk
  17. Cilt enfeksiyonları
  18. Ağrılı ve yorgun gözler
  19. Breadfruit lateks, kırık kemikler, burkulmalar ve siyatik için topikal olarak kullanılır.


Olarak da bilinir:   Albero del Pane, Árbol del Pan, Arbre À Pain, Artocarpo, Ekmeklik, Brødfrugt, Brödfrukt, Broodboom, Broodvrucht, Brotfruchtbaum, Castaña de Malabar, Châtaignier de Malabar, Dugdug, Fruta de Pan, Fruta Pão, Kathal, Kelur , Khanun, Kulor, Marure, Mazapán, Pana, Pana de Pepitas, Pan de Año, Pan de Ñame, Pan de Pobre, Pan de Todo el Año, Pão de Massa, Rimas, Sukun, Timbul, 'Ulu

Hastalıklar ve Koşullar
Breadfruit geleneksel olarak ağrıya yol açan bir çeşit sindirim ve sindirim endişeleri için kullanılmıştır. Bu eki diğer kullanımları için bir etkililik değerlendirmesi yapmak için yeterli bilimsel araştırma bulunmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Ekmeğin yetişkinler, çocuklar, hamile ve emziren kadınlar üzerindeki genel güvenliği hakkında yeterli bilgi yoktur. Breadfruit'in olası yan etkileri intravasküler hemolizi içerebilir. Hipotansiyon, kanama bozuklukları ve muzlara ya da Benjamin incirine alerjisi olan bireyler ekmek vermemelidir.

İlaç Etkileşimleri
Antikoagülan / antiplatelet ilaçlarla birlikte kullanımı kanama riskini artırabilir. Bu ilaçların bazıları aşağıdakileri içerir:

Aspirin
Klopidogrel (Plavix)
Dalteparin (Fragmin)
Enoksaparin (Lovenox)
heparin
Ticlopidin (Ticlid)
Varfarin (Coumadin)
Antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanım hipotansiyon riskini artırabilir. Bazı antihipertansif ilaçlar şunları içerir:

Kaptopril (Capoten)
Enalapril (Vasotec)
Losartan (Cozaar)
Valsartan (Diovan)
Diltiazem (Cardizem)
Amlodipin (Norvasc)
Hidroklorotiyazid (HydroDIURIL)
Furosemid (Lasix)

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Araştırmalar, breadfruit kök ekstraktının bazı flavonoid bileşenlerinin, tomoksan oluşumunu inhibe edebileceğini ve trombosit agregasyonunu azaltabildiğini göstermektedir. Ekmeğin diğer otlar ile birlikte kullanılması ve karanfil, gingko, sarımsak ve angelica gibi trombosit agregasyonunu etkileyebilen takviyeler, kanama riskini artırabilir.

Hayvan araştırmaları ayrıca, breadfruit yaprak ekstresinin kalp hızını azaltabileceğini ve kan basıncını düşürebilecek kalp kası kasılmalarının gücünü azaltabildiğini göstermektedir.

Balık yağı, teanin, ısırgan otu ve kedinin pençesi gibi kan basıncını azaltabilecek diğer otlar ve takviyeleri olan breadfruit yaprak ekstraktını kullanarak hipotansiyon riskini arttırabilir.

Dozaj
Breadfruit için bir doz belirlemek için yeterli güvenilir kanıt yoktur.

Gıdalar
Breadfruit ağacının meyvesi ve tohumları da yenir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget