misk adaçayı (Clary Sage) faydaları yan etkileri kullanım şekli

Clary Sage, altı metre yüksekliğe kadar yetişebilen ve sakinleştirici özellikleri ve cilde faydaları ile bilinen bienal veya uzun ömürlü bir bitkidir. Orta Çağda, Clary Sage bitkisi cildi yatıştırmak için sıklıkla kullanıldı. 

Misk adaçayının kullanılabilir kısımları çiçekli tepe ve yapraktır. Misk adaçayı yağı hayvanlarda bazı antikonvülsan aktiviteye sahiptir ve heksobarbiton ve kloral hidratın etkilerini kuvvetlendirmektedir. Adaçayı yaprağı (Salvia officinalis) ile karıştırmaktan kaçınmak önemlidir. Clary adaçayı, mide rahatsızlığı, sindirim bozuklukları ve böbrek hastalıkları için ağızdan kullanılır. Clary sage mucilage, yabancı cisimleri gözden çıkarmak, deriden dikenleri ve kıymıkları çıkarmak ve tümörleri tedavi etmek için topikal olarak kullanılır. Adaçayı adaçayı yağı, yiyecek ve içeceklerde bir lezzet verici madde olarak kullanılır.

Clary, Clary Wort, Clear Eye, Esalarea, Herbe aux Plaies, Muscatel Sage, Muskatellersalbei, Muskatellsalvia, Orvale, Šalfej Muskatny, Salvia Romana, Sauge Sclarée, Sclarée, Sauge Musquée, Parlak, Toute-Bonne Olarak da bilinir

Hastalıklar ve Koşullar
Cage adaçasının etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi yoktur.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Tıbbi miktarlarda güvenliği konusunda hiçbir şey bilinmemekle birlikte, Clary adaçayı muhtemelen gıda miktarlarında oral olarak tüketildiğinde güvenlidir. Clary adaçayı Amerika Birleşik Devletleri'nde Genel Olarak Güvenli Olarak Tanımlandı (GRAS) statüsüne kavuşmuştur. Çocuklar, hamileler ve emziren kadınlar için adaçayının güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur; kaçınmak için en iyisi. Sage adaçayı ile bildirilen hiçbir yan etki görülmedi.

İlaç Etkileşimleri
Clary adaçayı, kloral hidrat ve heksobarbiton ile ılımlı etkileşime sahiptir, çünkü, adaçayı adaçayı narkotik etkileri güçlendirdiği bildirilmiştir.

Gıda Etkileşimleri
Cage adaçayı için bilinen ek, bitki veya besin etkileşimi yoktur.

Dozaj
Sage adaçayı için bir doz belirlemek için yeterli güvenilir kanıt yoktur.

Gıdalar
Yiyecek ve içeceklerde, adaçayından elde edilen yağ, tatlandırıcı bir madde olarak kullanılır, ancak gıdalarda doğal olarak bulunmaz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget