cissus özü (Cissus quadrangularis) faydaları yan etkileri kullanım şekli

Cissus quadrangularis, Afrika, Güneydoğu Asya ve Hindistan'dan gelen ve genellikle Ayurveda'dan geldiği söylenen geleneksel terapötik uygulamalarda uzun süredir kullanılmakta olan bir geçmişe sahip olan etli bir üzümdür. Geleneksel kullanımları çoğunlukla kadınsı hastalıkların (menopoz, libido ve adet bozuklukları) tedavi edilmesi veya kemiklerin tedavisi (kemik kütlesinin arttırılması veya kırık iyileşme hızlarının artırılması) etrafında toplanır ve en çok sporcular tarafından kullanılır. Cissus quadrangularis, obezite ve kilo kaybı, diyabet, metabolik sendrom, hiperlipidemi, kemik kırıkları, osteoporoz, scurvy, kanser, dispepsi, hemoroit, peptik ülser hastalığı (PUD), dismenore, astım, sıtma ve ağrı için oral olarak kullanılır. Cissus quadrangularis, anabolik steroidlere alternatif olarak vücut geliştirme takviyelerinde de kullanılır.


Diğer bir deyişle:   Asthisonhara, Chaduri Chaudhari, Cissus, Cissus Özü, Cissus Formül, Cissus Formülasyon, C Quadrangularis, Cissus Quadrangularis özü, CORE, CQ, ürüne uygunluk, CQR-300, Extrait de Cissus, Hadjod; Hadjora; Harbhanga, Harsankari, Hasjora, Kandavela, Mangaroli, Nalleru, Namunungwa, Phet Cha Sung Khaat, Phet Sang Kat, Phet Sangkhat, Pirandai, Quadrangularis, Samroi To, San Cha Khuat, Stemmed Asma, Vajravalli, Vedhari, Veld Üzüm, Veldt-üzüm , Kanatlı Treebine

Hastalıklar ve Koşullar
Cissus quadrangularis'in etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi bulunmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Cissus quadrangularis kısa vadede ağızdan tüketildiğinde güvenlidir. Cissus quadrangularis içeren kombinasyon ürünlerinin 8 haftaya kadar kullanım için güvenli olduğu gösterilmiştir. Çocuklar, hamileler ve emziren kadınlar için Cissus quadrangularis'in güvenliği hakkında yeterli bilgi yoktur; kaçınmak için en iyisi. Cissus quadrangularis, açlık kan glukoz seviyelerini azaltabilir ve bu da cerrahiye müdahale etmesine neden olabilir; Prosedürü en az 2 hafta önce kullanmayı bırakın.

İlaç Etkileşimleri
Cissus quandrangularis antidiabet ilaçları ile ılımlı bir etkileşime sahiptir. Araştırmalar Cissus quadrangularis'in aşırı kilolu ve obez kişilerde açlık kan glikozunu azaltabileceğini düşündürmektedir, bu da Cissus quadrangularis'in antidiyabetik ilaçlar ile ilave etkileri olabileceği ve hipoglisemi riskini artırabileceği anlamına gelmektedir. Diyabet için kullanılan bazı ilaçlar şunlardır:


  • Glimepiride (Amaryl)
  • Glyburide (DiaBeta, Glynase PresTab, Mikronaz)
  • ensülin
  • Pioglitazone (Actos)
  • Rosiglitazone (Avandia)
  • Klorpropamid (Diabinese) 
  • Glipizide (Glucotrol)
  • Tolbutamide (Orinaz)


Gıda Etkileşimleri
Cissus quadrangularis, otlar ve hipoglisemik potansiyele sahip takviyeler ile etkileşime girebilir. Klinik kanıtlar, Cissus quadrangularis'in açlık kan glikozunu azaltabileceğini düşündürmektedir, bu da Cissus quadrangularis'in otlarla birlikte kullanılması ve hipoglisemik aktiviteye sahip takviye katkılarının ek hipoglisemi riskini artırabileceği anlamına gelmektedir. Hipoglisemik etkileri olan bazı otlar ve takviyeler şunlardır:


  • Alfa-lipoik asit
  • Krom
  • Şeytan pençesi
  • çemen otu
  • Sarımsak
  • Guar sakızı
  • Panax ginseng
  • Psyllium
  • Sibirya ginsengi


Dozaj
Genel olarak, Cissus quadrangularis'in uygun dozu kullanıcının yaşına ve sağlığına bağlıdır, ancak Cissus quadrangularis için uygun doz aralığını belirlemek için yeterli bilimsel bilgi eksiktir.

Obezite ve kilo kaybı için önerilen doz, yemeklerden önce günde iki kez yüz elli miligram Cissus quadrangularis, on hafta boyunca sekiz ila on ons su ile.
Hemoroidler için önerilen doz, Cissus quadrangularis tozunun beş yüz miligram kuru ağırlığı ile üç Cissus quadrangularis tabletidir, ardı ardına dört gün boyunca günde iki kez tüketilir, ardından iki tablet günde iki kez art arda üç gün sürer.
Gıdalar
Cissus quadrangularis'in yiyeceklerde bulunup bulunmadığını belirlemek için yeterli kanıt yoktur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget