brokoli filizinin faydaları yan etkileri kullanım şekli ilaçlar ile etkileşimi


Brokoli filizi, üç ila dört günlük olan brokoli bitkileridir. Brokoli lahanası alfalfa filizlerine benzemekle birlikte daha acı bir tada sahiptir. Anti-kanser etkilerine sahip bir fitokimyasal düşünce olan özellikle yüksek bir sülforafan konsantrasyonu içerirler. Brokoli filizi aşağıdaki durumlar için oral olarak kullanılır: Alerji Astım Kanser Helicobacter pylori (H. pylori) enfeksiyonları Brokoli filiz özü güneş yanığı önlemek için topikal olarak kullanılır. 


 Ayrıca Asparkapsas, Brassica Oleracea Italica Grubu, Brecol, Brokoli, Brócoli, Brocolos, Broculos, Brokkoli, Cavolo Broccoli, Chou Broccoli, Parsakaali, Brokoli Çimlenmesi olarak da bilinir Hastalıklar ve Koşullar Brokoli filizi, kanser savaşma etkisine sahip bir fitokimyasal düşünce olan yüksek bir sülforafan konsantrasyonu içerir.

 Ancak, aşağıdaki eklerde bu ek için bir etkililik derecelendirmesi atamak için yeterli bilimsel araştırma bulunmamaktadır.

  •  Alerji 
  • Astım 
  • Kanser
  •  Helicobacter pylori (H. pylori) enfeksiyonları 
  • Güneş yanığının önlenmesi 


Emniyet Brokoli filizi gıdalardan ağızdan alındığında muhtemelen güvenlidir . Brokoli filizi, ABD Gıda ve İlaç İdaresinin gıda güvenliği tavsiyelerine uygun olarak yetiştirilmesi kaydıyla diyet tüketimi için güvenlidir. Brokoli filiz özü, glikosinolat 25-100 mcmol veya izotiyosiyanat 25 mcmol içerdiğinde, ağızdan güvenle kullanılabilir, 7 güne kadar günde üç kez kullanmak güvenli olabilir. Brokoli filizi, ABD FDA'nın gıda güvenliği önerilerini ihlal ederse, bakterilerle kontamine olabileceğinden, güvensiz olabilir. Hamileler ve emziren kadınlar, pişirildikleri takdirde brokoli filizi güvenli bir şekilde tüketebilirler, ancak pişmemiş ise. Uygun şekilde yetiştirilen ve pişirilmiş brokoli filizlerinin olumsuz etkileri bildirilmemiştir.

 İlaç Etkileşimleri Brokoli filizinde bilinen ilaç etkileşimleri yoktur. Ek ve Gıda Etkileşimleri Brokoli filizleri için bilinen ek, bitki veya besin etkileşimleri yoktur.

 Dozaj Herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve yaşam tarzınız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir. Helicobacter pylori'nin (H pylori) ağızdan tedavisi için, glukofanfan 420 mcmol içerecek şekilde standartlaştırılmış bir brokoli filizinin (Broccoli Süper Filiz, Murakami Çiftliği) yetmiş gramının, sekiz hafta boyunca günlük olarak yenmesi sağlanmıştır. Güneş yanığının topikal tedavisi için, sülforafan 200-400 nmol içerecek şekilde standardize edilmiş brokoli filiz özü üç gün boyunca günlük olarak uygulanmıştır.

Gıdalar Brokoli filizi, üç ila dört günlük olan yenilebilir brokoli bitkileridir. Yonca filizlerine benziyorlar ama daha acı bir lezzete sahipler.

  1. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/references.aspx?productid=1459
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15496224?dopt=Abstract
  3. http://naturaldatabase.therapeuticresearch.com/nd/Search.aspx?cs=&s=ND&pt=100&id=1459&fs=ND&searchid=61472517

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget