Costus (saussurea costus) bitkisinin faydaları yan etkileri kullanım şekli

Costus (saussurea costus) Asteraceae / Compositae familyasında çok yıllık otsu bir bitkidir. Kullanılan costus bitkisinin kısımları kök ve yağdır. Costus yağı, kökten damıtılmış, ekstre edilmiş yağdır. Maliyet yağının hayvanlarda bronkospazmı ve düşük kan basıncını önlediği bildirilmiştir.


Costus yağı aşağıdakiler için oral olarak kullanılır:


  1. Astım
  2. Öksürük
  3. Dizanteri
  4. Kolera
  5. Bir tonik olarak
  6. Gastrik uyarıcı
  7. antiflatulen
  8. Nematod enfeksiyonları için costus kökü oral olarak kullanılır. Costus yağı, yiyecek ve içeceklerde lezzet verici bir bileşen olarak kullanılır.


Olarak da bilinir:   Auckland Costus, Aucklandia Lappa, Costus Petrol, Costus Kök, Huile de Costus, Kushtha, Kuth, Mokko, Mu Xiang, Racine de Costus, Radix Aucklandiae, Saussureae Radix, Yun Mu Xiang

Hastalıklar ve Koşullar
Aşağıdakilerin maliyetinin etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi bulunmamaktadır:

Astım
Öksürük
Dizanteri
Kolera
Bir tonik olarak
Gastrik uyarıcı
antiflatulen
Nematod enfeksiyonları

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Gıda miktarında oral olarak tüketildiğinde maliyet olasıdır. Costus, Amerika Birleşik Devletleri'nde Genel Olarak Güvenli Olarak Tanınan (GRAS) bir statüye ulaştı.

Malus kökünde yaygın olan aristolokiik asitle kontamine olmuş maliyetli ürünleri ağız yoluyla almak güvenli değildir. Aristoklorik asit kanserojen ve nefrotoksik olarak kabul edilir. FDA'ya göre, aristoloik asit içeren tüm ürünler kullanım için güvenli değildir. Sadece aristolokiik asit içermediği doğrulanmış olan costus ürünlerini kullanmak güvenlidir.

Hamileler ve emziren kadınlar üzerindeki maliyet ürünlerinin güvenliği konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır. Çocuklar bir doktorun gözetiminde maliyet tüketebilirler.

Malın olası yan etkileri şunlardır:

  • Azaltılmış glikoz
  • Azaltılmış tansiyon
  • Bedensel yağa karşı cilt hassasiyeti
  • Kan pıhtılaşmasının önlenmesi
  • İlaç Etkileşimleri
  • Maliyet için bilinen ilaç etkileşimleri yoktur.


Ek ve Gıda Etkileşimleri
Maliyet için bilinen ek, bitki veya gıda etkileşimi yoktur.

Dozaj
Herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve DNA'nız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir.yaşam tarzı.

Gastrit için önerilen doz, iki saat içinde mideye perfüze edilen bir yirmi gram Saussurea lappa kaynatmadır.
Bronşiyal astım için önerilen doz, toplam günlük doz olan on ila yirmi miligramlık bir doz sağlamak için beş miligram Saussurea lappa alkaloididir. Saussurea lappa alkaloidlerinin bire o kadar miligramını sağlayan subkutanöz enjeksiyonlar da, bronşiyal astım üzerinde sınırlı etkilere sahip olarak verilmiştir.
Bağırsak parazitleri için, çocukların bir kilogram S. lappa (veya eşdeğeri metanolik özü) başına tek bir doz otuz, kırk veya elli miligram almaları önerilir.
Gıdalar
Costus yağı, yiyecek ve içeceklerde lezzet verici bir bileşen olarak kullanılır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget