cassava (manyok) faydaları yan etkileri kullanım şekli

Cassava, manihot esculenta, Euphorbiaceae ailesindeki bir çalıdır. Özellikle açlık veya kuraklık dönemlerinde, gelişmekte olan ülkelerde nişastalı bir kök sebzedir ve önemli bir besindir.


Cassava için kullanılır:


  • Diyare nedeniyle dehidrasyon
  • yorgunluk
  • kan zehirlenmesi
  • İşe zorlama

Olarak da bilinir:   Brezilyalı Okroot, Cassave, Kassava, Kassave, Mandioca, Manioc, Manioc Tapioca, Manioca, Maniok, Maniokki, Tapyoka, Tapioca Bitki, Yuca

Hastalıklar ve Koşullar
Cassava için kullanılır:


  • Diyare nedeniyle dehidrasyon
  • yorgunluk
  • kan zehirlenmesi
  • İşe zorlama
  • Bu koşullar için manyokun etkinliği hakkında yeterli bilgi yoktur.


Dikkat edilmesi gereken hususlar
Cassava, siyanojenik glikozitleri çıkarmak için işlenmiş olan diyet kaynakları aracılığıyla ağızdan tüketildiğinde muhtemelen güvenlidir. Dünya Sağlık Örgütü, manyok ununu 10 ppm'den daha az siyanür içeren ürünlere sınırlamaktadır. Cassava, işlenmemiş formda veya uzun vadede işlenmemişse tüketmek güvensizdir.

Çocukların kısa bir süre içinde ve bir hekimin gözetimi altında bir tuz denetimi yoluyla oral yoldan verildiğinde manyok tüketmesi güvenlidir; bununla birlikte, çocuklarda yüksek miktarlarda manyok tüketmek güvensizdir.

Bebek ve fetus üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden, gebe ve emziren kadınların gıdalarda yaygın olarak bulunanlardan daha fazla miktarda oral olarak cassava tüketmeleri güvensizdir.

Cassava, acı çeşitlerinde daha yaygın olan siyanik glikositlerden gelen zehirli içeriği nedeniyle dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Yutma işleminden önce toksinlerin uzaklaştırılması önemlidir.

Olası yan etkiler şunlardır:

Miyokard dejenerasyonu
Antitiroid özellikleri
Kalsifiye pankreatit riski artmıştır
Pankreatik doku dejenerasyonu
Böbreküstü bezi sorunları
Böbrek ve karaciğer problemleri
Belli kaslarda azaltılmış gelişim
Protein eksikliği olan diyetleri olan bireyler, manyokun yan etkilerinden muzdariptirler.

İlaç Etkileşimleri
Cassava, tiroid hormonu ve tiroid replasman ilaçlarını etkileyebilir.

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Cassava, bugleweed, melisa ve yabani kekik gibi tiroid baskılayıcı bitkilere müdahale edebilir; aynı zamanda iyotu engelleyebilir.

Dozaj
Cassava için bilinen tipik bir dozaj yoktur.

Gıdalar
Besin değeri patateslere benzediğinden, manyok kökleri ve yaprakları besin olarak yenebilir. Ancak, manyok içindeki kimyasallar vücutta siyanür salgılayabilir ve yemeden önce doğru şekilde hazırlanmazsa siyanür zehirlenmesine neden olabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget