karabuğday (greçka) faydaları yan etkileri ilaçlar ile etkileşimi kullanım dozajı

Karabuğday, pürüzsüz dokulu ve beyazdan açık pembe renge sahip veya kahverengi glutensiz bir düğüm otudur. Karabuğday tohumları Ağustos'tan Ekim'e kadar olgunlaşır. Karabuğday aslen Asya'da yetişti ama şimdi Kuzey Amerika'da yetişiyor. Karabuğdayın en yaygın türü Fagopyrum esculentum'dur. Fagopyrum tartaricum (tartar karabuğday) Çin'de yetiştirilir ve tüketilir. Karabuğday, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilecek yüksek bir antioksidan içeriğine sahiptir. 


Alforfón, Blé Noir, Buchweizen, Grano Turco, Sarrasin, Sarrasin Komün, Silverhull Karabuğday, Trigo Sarraceno olarak da bilinir. 

 Hastalıklar ve Koşullar Karaciğer, venöz ve kılcal tonunu iyileştirmek, arterlerin sertleşmesini önlemek ve diyabet için ağızdan kullanılır. Karaciğer ayrıca, venöz staz ve varisli damarları hafifletmek için ağızdan kullanılır. Bu eke bir etkililik derecelendirmesi atamak için yeterli bilimsel araştırma yoktur.

Dikkat edilmesi gereken hususlar: Karabuğday, ağızdan ve uygun bir şekilde tüketildiğinde muhtemelen güvenlidir. Karabuğdayın çocuk, hamile ve emziren kadınlar üzerindeki güvenliği konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır.
Karabuğday bir alerjendir ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir; diğer olası yan etkiler şunlardır:
Rinit Anafilaksi konjonktivit
Cilt kaşıntı İletişim urticaria
Ödem
Hipotansiyon
Astım Gastrointestinal semptomlar
Karaciğer, ameliyat sırasında ve sonrasında kan glikoz kontrolüne müdahale edebilir; Prosedürü en az 2 hafta önce kullanmayı bırakın.

Çölyak hastalığı, diyabet ve alerjisi olan bireyler için pirinç ve buğday tüketilmesi tavsiye edilmez. Lakin karabuğday gluten içermediği için kullanılabilen tahıl grubu içindedir.

 İlaç Etkileşimleri Karabuğday, antidiabet ilaçları ile ilave etkilere sahip olabilir ve hipoglisemi riskini artırabilir. Kan glikoz seviyelerini yakından izleyin. Doz ayarlamaları gerekli olabilir. Bazı antidiabetes ilaçlar şunlardır: Glimepiride (Amaryl) Glyburide (DiaBeta) Glynase PresTab, Micronase) ensülin Pioglitazone (Actos) Rosiglitazone (Avandia)

Ek ve Gıda Etkileşimleri Hayvan ve klinik araştırmalar, buğdayın hipoglisemik etkilere sahip olabileceğini göstermektedir. Bu etkiler, guar sakızı, Panax ginseng, şeytanın pençesi ve çemen otu gibi kan glikozunu azaltabilecek diğer bitki ve takviyelerle birleştirilebilir.

 Dozaj Karabuğday tipik olarak çay, ekstrakt, un veya tablet olarak kullanılır. Kronik venöz yetmezlikli hastalarda üç ay boyunca buğday tohumu çayı (% 5'lik toplam flavonoid içeriğine standardize edilmiş, 270 mg'lik rutin bir günlük doz veren% 100 Fagopyrum esculentum) kullanılmıştır. Diyabetik retinopatisi olan hastalarda iki tablet (günde üç kez buğday otu ve 0.03 g troxerutin içeren) iki ay boyunca günde üç kez kullanılmıştır. Yüz gram elenmiş buğday unu, HDL kolesterolü düşürmek ve HDL: kolesterol oranını yükseltmek için dört hafta boyunca günlük olarak kullanılmıştır.

 Gıdalar Karabuğday, un, krep ve erişte gibi gıdalarda bir bileşen olarak kullanılan un olarak tüketilir.

Referanslar
  1. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/references.aspx?productid=15
  2. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf072347s
  3. http://naturaldatabase.therapeuticresearch.com/nd/Search.aspx?cs=&s=ND&pt=100&id=15&fs=ND&searchid=61556203

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget