karadutun faydaları yan etkileri ilçalar ile etkileşimi

Kara dutun kullanılabilir kısımları olgunlaşmış dut ve kök kabuğudır. 
 Meyve az miktarda içerir:

  • C vitamini 
  • rutin 
  • Pektin 
  • Müshil özelliklere sahip olabilir 


Siyah dut, kronik rinit (burun iltihabı) ve müshil olarak oral olarak kullanılır. Ayrıca olarak da bilinir: Morera Negra, Dut, Mûrier Noir, Mor Dut 

 Hastalıklar ve Koşullar Karadut, geleneksel olarak canlılık ve bağışıklığı desteklemek için kullanılmıştır. Aynı zamanda, müshil olarak da hareket edebilir ve kronik burun iltihabını hafifletmek için kullanılabilir. Bu eke bir etkililik derecelendirmesi atamak için yeterli bilimsel araştırma yoktur.

 Emniyet Karadutun genel güvenliği hakkında yeterli bilgi yoktur; Çocuklar, hamile ve emziren kadınlar bundan kaçınmalıdır. Karadutun kullanımı ile ilgili herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Hipoglisemik etkileri olabilir ve şeker hastaları tarafından önlenmelidir. Karadut, kan glukoz seviyelerini etkileyebilir ve ameliyattan en az 2 hafta önce kesilmelidir. İlaç


Etkileşimleri Bazı karadut yaprağı türlerinin hipoglisemik etkileri olduğu iddiası nedeniyle kan glukoz seviyelerini yakından izler. Dut yapraklarının antidiabetes ilaçlarla birlikte kullanılması kan şekeri kontrolünü etkileyebilir ve hipoglisemi riskini artırabilir. Bazı antidiabetes ilaçlar şunlardır: ensülin Glimepiride (Amaryl) Glyburide (DiaBeta, Glynase PresTab, Mikronaz) Pioglitazone (Actos) Rosiglitazone (Avandia) Klorpropamid (Diabinese) Glipizide (Glucotrol) Tolbutamide (Orinaz) Teorik olarak, karadut, CYP3A4'ün etkilerini azaltabilir ve CYP3A4 tarafından metabolize edilen ilaç düzeylerini artırabilir. CYP3A4 tarafından metabolize edilen ilaçları kullanan bireyler, siyah dut alırken dikkatli kullanılmalıdır. CYP3A4 tarafından metabolize edilen bazı ilaçlar şunlardır: Lovastatin (Mevacor) Ketokonazol (Nizoral) Feksofenadin (Allegra) İtrakonazol (Sporanox) Triazolam (Halcion)

Ek ve Gıda Etkileşimleri Karadut yaprağı bazı türlerin kan şekerini düşürdüğü iddia edilmektedir. Bu etki, muhtemelen, guar sakızı, Panax ginseng, çemen otu ve şeytanın pençesi gibi hipoglisemik etkilere sahip diğer bitki ve takviyeleri ile birleşerek, hipoglisemi riskini artırabilir.

Ek olarak, araştırma, Karadut'a karşı alerjisi olan kişilerin de incirine karşı çapraz-alerjiye sahip olabileceğini düşündürmektedir.

Dozaj 2-4 mililitre dut şurubu veya 4.5-15 gram toz veya kaynatma kullanılmıştır. Gıdalar Kara dut, Çin'de doğdu ve dünya çapında büyümek için yetiştirildi. Onun popülaritesi yenilebilir meyvesi, sulu bir tart ve tatlı karışımıdır. Siyah dutlar jöleler, şuruplar ve dut şarabı için kullanılır.

referanslar
  • https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/databases/food,-herbs-supplements/professional.aspx?productid=357
  • https://examine.com/supplements/morus-alba/
  • http://www.cabi.org/isc/datasheet/34830

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget