vigna mungo (kara mercimek) faydaları yan etkileri kullalım şekli



Vigna Mungo Kara mercimek

Diğer isimler: urad, urad dal, urd fasulyesi, urd, urid, maash, උඳු, đậu muồng ăn, uzhunu, ഉഴുന്ന്, minumulu, మినుములు, uddina bele, ಉದ್ದಿನ ಬೇಳೆ, urdu bele, ulunthu, உளுந்து, adad, અળદ siyah 
dana, siyah mercimek, siyah mercimek (çok daha küçük gerçek siyah mercimek (Lens culinaris) ile karıştırılmamalıdır), beyaz mercimek, siyah muşamba, Hindistan'da yetiştirilen bir fasulye , biri dali, siyah gram, siyah mercimek kara parçası.

Vigna Mungo'nun Özel Önlemleri

Vigna Mungo'nun faydaları ve kullanımları

  • Ayurveda'nın metinlerine göre bu fasülye sindirmek için ağırdır ve vücut dokularının nemini arttırır. Zevke ve tadı sıcak tatlıdır. Tüm bu özellikler vitiated vata'yı normalleştirmeye veya sakinleştirmeye yardımcı olur. Bu fasülyenin tüketimi kapha ve pittayı arttırır.
  • Dengesiz vata dosha birçok hastalığa neden olur ve aynı zamanda erektil disfonksiyon, erken boşalma, düşük sperm sayısı ve hareketlilik gibi erkeklerin sağlık sorunlarına yol açar. Bu nedenle Ayurveda acharyas birçok sağlık koşullarında “masha” kullanımını önerir.
  • Anti-inflamatuar özellikleri: Ayurveda vata'nın ilkelerine göre, dokuların iltihaplanmasına neden olur ve ağrı hissini başlatır. “Masha” veya urad dal, vatayi normalleştirir ve dolayısıyla anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Genellikle eklemlerin ve kas ağrısının iltihaplanması için sıcak gram siyah bir poultice kullanılır. Bu harika bitki ile işlenmiş bitkisel yağ ile masaj, ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur
  • Sinir sistemi bozuklukları: Bu bitki sinir sistemini güçlendirir. Ayurveda acharyas, bu bitkinin sinirsel gerginlik, kısmi felç, yüz felci ve sinir sistemini içeren diğer rahatsızlıklarda hazırlanmasını önermektedir.
  • Sindirim sistemi bozuklukları: “Vigna Mungo” veya masha, dışkıların çoğalmasına yardımcı olur. Nemliğin artması, toplu olarak artan kalite ile birleştiğinde, bağırsağın kolay hareket etmesine yardımcı olur. Bu yüzden bu fasülyenin kullanımı kabızlık, kazık ve kolik gibi durumlarda tavsiye edilir. Bu bitki çok iyi bir karaciğer uyarıcısıdır.
  • Erkek üreme sistemi üzerine eylem: Ayurveda'nın metinleri siyah gramın afrodizyak özelliklerini açığa çıkarır. Sperm sayısını ve sperm hareketliliğini arttırır (Sperm kalitesini ve miktarını arttırır). Erektil disfonksiyon (iktidarsızlık) ve erken boşalmada çok etkilidir.
  • Kadın üreme sistemi ile ilgili eylem: Bu bitki, dismenore ve primer amenore etkilidir.Bu emziren annelerde süt salgılanmasını artırır.
  • vücut toplu ve vücut enerji düzeyini artırmaya yardımcı olur. Vücudu güçlendirir ve ömrünü uzatır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget