kudret narının (acı kavun) faydaları yan etkileri kullanım şekli



Acı kavun(kudret narı)

Diğer İsimler: Afrika Salatalık, Ampalaya, Balsam Armut, Balsam-Elma, Balsambirne, Balsamine, Balsamo, Acı Elma, Acı Salatalık, Acı Kabak, Bittergurke, Carilla Meyve, Carilla Kabak, Cerasee, Chinli-Chih, Concombre Africain, Courge Amère, Cundeamor, Fructus Mormordicae Grosvenori, Karavella, Kathilla, Karela, Kareli, Kerala, Kuguazi, K'u-Kua, Lai Margose, Margose, Melón Amargo, Melon Amer, Momordica, Momordica charantia, Momordica murcata, Momordique, Paroka, Pepino Montero, Poire Balsamique, Pomme de Merveille, P'u-T'ao, Sorosi, Sushavi, Sebzeli insülin, Yabani Salatalık. 
Acı kavun bir bitkidir. Meyve ve tohumlar ilaç yapımında kullanılır.

Acı Kavunun Özel Önlemleri

  • Acı kavun kısa vadeli kullanıldığında çoğu insan için OLASI GÜVENLİ. Uzun süreli kullanımın güvenliği (3 aydan fazla) bilinmemektedir. Ayrıca cilde acı kavun uygulama güvenliği konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır.
  • Hamilelik ve emzirme: Acı kavun hamilelik sırasında ağız yoluyla alındığında LIKELY UNSAFE'dir. Acı kavun meyvesi ve meyve suyundaki bazı kimyasallar adet kanamasına başlayabilir ve hayvanlarda düşüğe neden olabilir. Emzirme sırasında acı kavun kullanımının güvenliği hakkında yeterli bilgi yoktur. Güvenli tarafta kalın ve kullanımından kaçının.
  • Diyabet: Acı kavun kan şekerini düşürebilir. Şeker hastalığınız varsa ve kan şekerinizi düşürmek için ilaçlar alıyorsanız, acı kavun ekleyerek kan şekerinizin  çok düşürebilirsiniz. Kan şekerinizi dikkatlice izleyin.
  • Glukoz-6-fosfat dehidrogenaz (G6PD) eksikliği: G6PD eksikliği olan kişiler acı kavun tohumları yedikten sonra “iyilik” gelişebilir. Favism, bazı insanlarda “yorgun kan” (anemi), baş ağrısı, ateş, mide ağrısına ve komaya neden olduğu düşünülen fava fasulyesinden sonra adı geçen bir durumdur. Acı kavun tohumlarında bulunan bir kimyasal, fava fasulyesindeki kimyasallarla ilgilidir. G6PD eksikliğiniz varsa, acı kavundan kaçının.
  • Cerrahi: Acı kavunun ameliyat sırasında ve sonrasında kan şekeri kontrolüne müdahale edebileceği endişesi vardır. Planlanmış bir ameliyattan en az 2 hafta önce acı kavun kullanmayı bırakın.
  • Diyabet için ilaçlar (Antidiabetes ilaçlar) Bitter kavun ile etkileşime girer.

Bitter Melon'un faydaları ve kullanımları

Acı kavun kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olmak için insülin gibi davranan bir kimyasal içerir.
  • Şeker hastalığı. Şimdiye kadarki araştırma sonuçları çelişkili ve sonuçsuz. Bazı çalışmalar, acı kavun meyvesi, meyve suyu veya ekstraktının glikoz toleransını arttırdığını, kan şekeri seviyelerini düşürdüğünü ve tip 2 diyabetli kişilerde HbA1c'yi (zaman içinde kan şekeri kontrolünün bir ölçüsü) düşürdüğünü göstermektedir. Ancak bu çalışmaların bazı kusurları var. Diğer araştırmalar olumlu olmamıştır.
  • Meme Kanseri: Şubat 2010'da Drugs.com'da yayınlanan bir makaleye göre, laboratuar çalışmalarında acı kavundan elde edilen bir ekstrakt büyümeyi yavaşlatabilir ve göğüs kanseri hücrelerini öldürebilirdi. Araştırma ekibi ayrıca sağlıklı hücrelerin bu ekstrakttan etkilenmediğini de buldu. Sloan-Kettering Kanser Merkezi, hayvanlarda, acı kavun meme kanseri tümörlerinin büyümesini yavaşlatma yeteneğine sahip olduğunu söylüyor. Araştırmacılar, bu bulguları doğrulamak için insanlarda yapılacak daha ileri çalışmaların gerekli olduğunu söylüyor.
  • Prostat Kanseri: "Kanser Bilimi" nin Ekim 2010 sayısında yayınlanan bir çalışmaya göre, acı kavundan elde edilen bir ekstre, kanserli hücrelerin bir prostat tümöründen akciğerlere yayılmasını önlemeye yardımcı oldu. Yazarlar hem in vivo hem de in vitro araştırma çalışmalarının prostat kanserinin yayılmasını durdurmada acı kavun etkili olduğunu gösterdi.
  • Lösemi: Lösemi, anormal beyaz kan hücreleri ile karakterize edilen kan veya kemik iliği kanserinin bir formudur. Bitter kavun, Sloan-Kettering Cancer'a göre, bir in vitro araştırma çalışmasında lösemik hücreleri öldürmeyi başardı.
  • Pankreas Kanseri: Yeni bir çalışma acı kavun suyu, Asya ve Afrika'da yaygın yenen sebze, belirgin şeker onları açlıktan anlamıyla glikoz kanser hücrelerinin metabolizmasını bozarak, ve farelerde pankreas tümörlerinin büyümesini bastırdığını göstermiştir Hayatta kalmak zorundalar.
  • Sedef hastalığı.
  • HIV / AIDS.
  • Mide ve bağırsak bozuklukları: gastrointestinal (GI) üzgün, ülser, kolit, kabızlık ve bağırsak solucanlarına fayda verir
  • Böbrek taşı.
  • Karaciğer hastalığı.
  • Deri apsesi ve yaralar.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget