sarı çalı (berberis vulgaris) faydaları yan etkileri kullanım şekli

sarıçalı

Diğer İsimler: Berberis vulgaris, Agracejo, Barberry, Berberidis Cortex, Berberidis Fructus, Berberidis Radicis Cortex, Berberidis Radix, Berbéris Komün, Berberis jacquinii, Berberis sanguinea, Berbéris Vulgaire, Berberis vulgaris, Berberitze, Berberry, Berbis, Ortak Barberry, Épine-Vinette , Cambrón, Jaundice Berry, Dağ Üzüm, Oregon Üzüm, Pipperidge, Piprage, Sauerdorn, Sow Berry, Vinettier, Avrupa kızamık Avrupa kızamıkçık 
bir ot olduğunu. Meyve, kabuk ve kökler ilaç yapımında kullanılır.

Barberry'nin faydaları

Berberine içerir 
Kızamık, Oregon Üzüm ile yakından ilgilidir Barberry, Oregon Üzüm , goldenseal ve Coptis tüm izokinolon alkaloidleri içerir. Berberin bu alkaloidlerin en önemlisidir ve laboratuar çalışmalarına göre antimikrobiyal, antiinflamatuar, hipotansif, yatıştırıcı ve antikonvülsan etki gösterir. Muhtemelen bir bağışıklık sistemi uyarıcısıdır ve sindirim ve gastrointestinal ağrı ile yardımcı olur. Berberine bitkinin kök kabuğu ve rizomunda bulunur. Berbamin, kızamıkta bulunan başka bir alkaloiddir ve beyaz kan hücrelerinin etkisini uyararak enfeksiyonlarla savaştığı düşünülmektedir.
  • Bu şifalı bitki, Asya ve Akdeniz'de 2500 yıldan fazla bir süredir kullanılmaktadır. Eski Mısır'da kızamık, vebalara karşı bir önleyici olarak kullanılmıştır. Hindistan'ın Ayurveda şifacıları dizginleri için bir çare olarak kızamıkçılığı kullandılar.
  • Barberry geleneksel olarak sindirim bozuklukları, cilt tahrişleri ve lezyonları için bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Anti inflamatuar ve antibiyotik özellikleri vardır ve idrar yolu ve mesane enfeksiyonları, üst solunum yolu enfeksiyonları ve anormal uterin kanama tedavisinde kullanılır.
  • Kızamık, kardiyovasküler ve nöral sistemlere faydalı olabilir ve epilepsi ve konvülsiyonlar için tedavi olarak kullanılabilir. Ayrıca taşikardi ve hipertansiyon için alternatif bir tedavi olarak kullanılmıştır.
  • Bir salvada kullanılan kızamık özü, sedef hastalığının semptomlarını hafifletebilir, ancak şu anda bu iddiayı destekleyecek yeterli klinik kanıt bulunmamaktadır.
  • Genellikle bağırsakların bakteriyel diyare ve parazit enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Aynı zamanda kandida (maya) gibi mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için de kullanılır. * Ayrıca kızamık sindirime yardımcı olabilir ve mide ekşimesi ve mide bulantısı gibi bazı hazımsızlık belirtilerini önleyebilir.
  • Kuzeni oregon üzümü gibi, böğürtlenin karaciğere kan akışını uyardığı ve karaciğer fonksiyonunu iyileştirdiği düşünülmektedir. Ayrıca safranın sekresyonunu uyardığı düşünülmektedir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget