bignay meyvesinin faydaları yan etkileri kullanım şekli

Bignay

Diğer İsimler: Antidesma bunius, Bugnay, Bignai, Çin-defne, Herbert Nehri-kiraz, Queensland-kiraz, Salamander-ağaç, Yabani kiraz, Frenk üzümü ağacı, Wu Yue Cha, 五月 茶, Buni, Berunai 
Bignay yerli ve yaygın Hindistan, Ceylon ve Güneydoğu Asya'daki alt Himalayalardan (Malaya değil), Filipinler'e ve Kuzey Avustralya'ya vahşi. Filipinler'de bol ve istilacı bir türdür; bazen Malaya'da yetiştiriliyor; Meyvelerin kümelenmelerde pazarlandığı Endonezya'daki her köyde yetişir. Meyveleri konyak,ve sirke yapmak için kullanabilirsiniz. Doğal bir aroma maddesi, meyve suları ve reçeller yapmak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Meyveleri çiğ olarak ta tüketilebilir, yapraklar ise salatalarda kullanılabilir.

Bignay'in Özel Önlemleri

  • Bu bitkinin meyveleri ve yaprakları yenilebilir, fakat zehirli oldukları için köklerinden uzak durun.
  • Kabuk zehirli bir alkaloid içerir.
  • Bignay ilk 3 aylık hamilelik dönemlerinde düşüpe neden olabilir  hamile kadınlar bu meyvelerden uzak durmalıdır.

Sağlık Faydaları ve Bignay kullanımı

  • Antioksidanlar: Bu meyvenin doğal anti-oksidatif özellikleri, kateşinlerin varlığından dolayı, insan vücudunda bulunan serbest radikallere karşı savaşmasını sağlar. Bu radikallerin aşırı varlığı, kırışıklıkların erken başlamasına, ince çizgilere ve hatta kansere neden olabilir. Antioksidanların yokluğu yukarıda belirtilen koşullara neden olabilir. Şimdi bütün bunları Bignay tüketimiyle, bütün bir meyve veya çay olarak saklayabilirsiniz.
  • Sifiliz: Sifiliz cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Bu bitki üzerinde yapılan çalışmalar, bu ağacın yapraklarının kaynatıldığında, Syphilis'i tedavi etme potansiyeline sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır.
  • İdrar Yolu Enfeksiyonları: Bignay'in idrar yolunu etkileyen enfeksiyonlardan rahatlama sağladığı bilinmektedir.
  • Kan Basıncı Düzeylerini Kontrol Altında Tutuyor: Bignay, meyve ve yaprak şeklinde, kan basıncını kontrol altında tutma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle hipertansiyondan muzdarip insanların çeşitli hipertansiyona bağlı kardiyovasküler sorunları önlemek için tüketebileceği düşünülmektedir.
  • Yılan Isırıkları İçin Antidot: Yapraklar, yılan ısırıklarını tedavi etmek için Asyalı doktorlar tarafından alternatif ilaçlarda kullanılmıştır.
  • Kilo Kaybı: Bignay çayının iştahı baskılama özelliklerine sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, her öğünden yarım saat önce bu çayı bir bardak içmek daha iyi bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
  • Kabızlık: Bignay meyvesi büyük miktarlarda tüketildiğinde laksatif bir etki yarattığı bilinmektedir. Bu nedenle, kabızlık çekenlere rahatlama sağlamak için kısıtlı bir şekilde kullanılabilir.
  • Kolon-Sağlık: Bignay çayı iyi bilinen bir doğal kolon temizleyicisidir. Bu nedenle, bu çayı vücudunuzdan istenmeyen toksinleri ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz. Çayın doğal detoksifikasyon özellikleri, genç görünmenize yardımcı olurken kilo vermenize yardımcı olabilir. Sindirimi geliştirmek ve böylece kolon için faydalı olduğu da bilinmektedir.
  • Karaciğer-Sağlık: Çayın SGOP ve SGPT seviyelerini düşürdüğü bilinmektedir. Böylece, karaciğer sağlıklı tutmak için yardımcı olur.
  • Bağışıklık Sistemi: Bignay çayı metabolizma seviyenizi arttırdığı bilinmektedir. Metabolizma seviyeleri ne kadar iyi olursa, enfeksiyonlar o kadar düşük olacaktır. Böylece Bignay, bağışıklık gücünün gücünü artırmaya yarar.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget