siyah hellebore(noel gülü) faydaları yan etkileri kullanım şekli ilaçlar ile etkileşimi

Diğer isimleri: Christe Herbe, Noel Gül, Noel Gül Bitki, Eléboro Negro, Ellébore Noir, Hellébore Noir, Herbe yardımcı Fous, Melampode, Gül de Carême, Rose de Noël, Gül Noire

Siyah hellebore, küçük ila orta dereceli dozlarda alındığında bile zehirli olan zehirli bir bitkidir. Yaşlılarda kardiyak uyarıcı olarak kullanılan foxglove benzeri bir etkiye sahip olan kardiyak glikozidleri içerir, ancak bu tedavi artık önerilmemektedir. 

 Siyah hellebore aşağıdakiler için oral olarak kullanılır:


  •  Mide bulantısı
  • Solucan istilası
  • Regl regülasyonu
  • Akut nefrit
  • Baş soğuk algınlığı
  • Müshil olarak
  • Bir abortifacient olarak


 Hastalıklar ve Koşullar Geleneksel olarak, siyah hellebore bulantı hafifletmek, menstruasyon düzenlemek, baş soğuk algınlığını rahatlatmak ve müshil olarak almak için ağızdan alınır. Bu eki diğer kullanımları için bir etkililik değerlendirmesi yapmak için yeterli bilimsel araştırma bulunmamaktadır.

 Emniyet Siyah hellebore, kardiyak glikozit içeriği nedeniyle oral olarak kullanım için muhtemelen güvensizdir ; Çocuklar, hamile ve emziren kadınlar bunu tüketmemelidir. Sıvı ekstraktında siyah hellebore, katı ekstrakt, toz kök ve kaynatma bir doktorun gözetiminde güvenle kullanılabilir. Siyah hellebore ağızdan alındığında zehirlidir; olası yan etkiler arasında, bitki ve kök, baş dönmesi, koroner spazmlar, boğulma ve nefes darlığı ile temas halindeyken deride gastrointestinal irritasyon, kalp problemleri, inflamasyon ve kabarcıklar yer alır.

İlaç Etkileşimleri Siyah hellebore kardiyak glikozit içerir. Bu nedenle, siyah hellebore'un digoksin ile kombinasyon halinde kullanılması, ilave etkilere sahip olabilir ve toksisite riskini artırabilir. Potasyum tüketen diüretiklerin ve siyah hellebore'un eşzamanlı kullanımı, potasyum tükenmesi nedeniyle kardiyak glikozit toksisitesini teorik olarak artırabilir.

Potasyum tüketen bazı diüretikler şunları içerir: Chlorothiazide (Diuril) Chlorthalidone (Thalitone) Furosemid (Lasix) Hidroklorotiyazid (HCTZ, Hidroürüür, Mikrozür) Makrolid antibiyotikler ile birlikte kullanım, kardiyak glikozit toksisitesini artırabilir.

Bu ilaçların bazıları aşağıdakileri içerir: eritromisin Azitromisin Klaritromisin Kinin ve siyah hellebore birlikte kullanımı kardiyak glikozit toksisitesini artırabilir. Uyarıcı laksatiflerin aşırı kullanımı veya kötüye kullanılması, potasyum tükenmesi nedeniyle kardiyak glikozit toksisitesini artırabilir. Tetrasiklin antibiyotiklerle birlikte kullanılması kardiyak glikozit toksisitesini artırabilir

Gıda ile Etkileşimleri Siyah hellebore, pleurisy kökü, motherwort, digitalis yaprak ve oleander yaprağı gibi diğer kalp glikozit içeren bitkilerle birlikte kullanıldığında kardiyak glikozit toksisitesi riskini artırabilir. Toksisite riski, potasyum tükenmesi nedeniyle atkuyruğu ve meyan kökü aşırı kullanımı veya kötüleşmesiyle de artabilir. Ek olarak, siyah kök, gamboge, jalap, manna ve ravent gibi uyarıcı laksatif bitkilerin aşırı ısınması veya yanlış kullanılması sırasında siyah hellebore kullanılması, potasyum tükenmesi nedeniyle kardiyak toksisite riskini artırabilir.

 Dozaj Herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve yaşam tarzınız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir. Anekoza dayanarak, siyah hellebore sıvı ekstresi 2-10 damla, siyah hellebore katı özü 1-2 tahıl, siyah hellebore toz kök 10-20 tane büyük bir tasfiye ve siyah hellebore kaynatma bir sıvı ons olarak kullanılmıştır Bir pint'e 2 drenaj), etkili olana kadar her dört saatte bir kullanılmıştır. Gıdalar Siyah hellebore, küçük dozlarda bile son derece toksiktir. 

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget