balmony faydaları yan etkileri kullanım şekli



Balmony

Diğer isimler: Chelone glabra, kaplumbağa, beyaz kaplumbağa, kaplumbağa, acı ot, tuz romat ot, kabuklu, yılan, galalı glabre, chelone, skjoldblomst, Kahle Schildblume, snauskjoldblom, sköldpaddsört.O bitki Kuzey Amerika yerli bir otsu türdür. Doğal menzili Gürcistan'dan Newfoundland'a ve Labrador'a ve Mississippi'den Manitoba'ya kadar uzanır. Doğal yaşam alanı kıyıdaş ormanları ve bataklıkları gibi ıslak bölgelerdir. Aile seviyesindeki sınıflandırması geçmişte tartışmalıdır, ancak DNA dizisi çalışmaları sonucunda, şimdi çiçek tarlasında hasat edilen ve daha sonra kullanılmak üzere kurutulduğu Plantaginaceae (plantain ailesi) ailesine ait kabul edilmektedir.

Balmony Özel Önlemleri

  • Orta derecede balmoni dozlarında toksisite, kontrendikasyon veya yan etki görülmemiştir.
  • Bitkinin gebe veya emziren kadınları nasıl etkileyeceği hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Sağlık Faydaları ve Balmony Kullanımları

Balmony, Kuzey Amerika halk tıbbında bir şifalı bitki olarak uzun bir geçmişe sahiptir, ancak şifalı bitkilerin tıbbi özellikleri bilimsel yöntemlerle desteklenmemiştir ve terapötik uygulamaları sadece geleneksel kullanımlara dayanmaktadır.
  • Balmony, karaciğeri ve sindirim sistemi için esas olarak bir tonik görevi gören çay benzeri bir lezzete sahip çok acı bir bitkidir. Bitki, acı maddeler içerdiğinden, sindirim sıvılarının salgılanmasını artırarak iştahı teşvik etmede yardımcı olduğu kabul edilir ve çeşitli karaciğer rahatsızlıklarının bir çare olarak değer olduğu düşünülür ve tüm sindirim sistemi için genel bir güçlendirme işlevi görür.
  • Bitki, bulantı, kusma ve kolik (bağırsak krampları) ve hazımsızlık (dispepsi), genel zayıflık, anoreksiya ve bağırsak parazitleri (solucanlar) kurtulmak için bir çare olarak geleneksel olarak kullanılmıştır.
  • Bitki ayrıca anti-depresan ve müshil etkileri vardır.
  • Bütün otun bir kaynatma, antibiyotik, aperient, meze, katartik, cholagogue, deterjan, tonik, vermifüjdür.
  • safra kesesi, safra kesesi iltihabı ve sarılık için doğal bir tedavi olarak.
  • Ayrıca laksatif bir etkiye sahip olduğu kabul edilir.
  • Bitki ayrıca anti-depresan özelliklerine sahip olmak için uyarılır.
  • Aynı zamanda mide bulantısı ve kusmayı, bağırsak koliklerini rahatlatmak ve solucanları atmak için kullanılır.
  • Dışarıdan, kazıklara, iltihaplı tümörlere, irritabl ülserlere, iltihaplı göğüslere vb. Yatıştırıcı bir merhem olarak uygulanır. Geçmişte, Yerli Amerikalıların kan temizleme amaçlı ve atopik egzama (atopik dermatit) tedavisi için balmoni kullandıkları bilinmektedir. ve kronik romatizmal durumlar.

Referanslar

  • Bown. D. Otlar Ansiklopedisi ve Kullanımları. Dorling Kindersley, Londra. 1995 ISBN 0-7513-020-31
  • Stuart. M. (Editör) Otlar Ansiklopedisi ve Herbalism Orbis Yayıncılık. Londra. 1979 ISBN 0-85613-067-2
  • Foster, Steven ve James A. Duke: Tıbbi Bitkiler, Doğu ve Orta Kuzey Amerika'ya Bir Saha Rehberi. New York, Houghton Mifflin Şirketi 1990.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget