arı zehrinin faydaları yan etklileri kullanım şekli

Arı zehiri

Diğer İsimler: Apis mellifera, Apis Venenum Purum, Apitoksin, Apitoksin, Kel yüzlü Hornet, Arı Sting Venom, Bombus terrestis, Bumblebee Venom, Frelon à Yüz Blanche, Frelon Jaune, Guêpe à Taches Blanches, Honeybee Venom, Karışık Vespids, Saf Arı Venom, Veneno de Abeja, Venin d'Abeille, Venin d'Abeille Mellifère, Venin d'Abeille Saf, Venin de Bourdon, Venin de Guêpe, Vespula maculata, Wasp Venom, Beyaz Yüzlü Hornet, Sarı Hornet, Sarı-Ceket Venom. 
Arı zehiri arılar tarafından yapılır. Bu arı sokmaları acı verici yapan zehirdir. Arı zehiri ilaç yapmak için kullanılır. Diğer zehirler, Hymenoptera böceklerinin ilgili üyelerinden türetilmiştir.

Arı Venom'un Özel Önlemleri

  • Arı poleni , bal ya da Royal Jelly ile arı zehirini karıştırmayın .
  • Arı zehiri, eğitimli bir tıp uzmanı tarafından deri altına enjekte edildiğinde çoğu insan için güvenlidir. Bazı insanlar enjeksiyonun verildiği yerde kızarıklık ve şişlik olabilir. Yan etkiler arasında kaşıntı, anksiyete, solunum zorluğu, göğüste sıkışma, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, ishal, uyuklama, konfüzyon, bayılma ve düşük tansiyon bulunur.
  • Arı sokmasıyla ilgili en kötü alerjileri olan, bal arısı zehiri ile tedavi edilen insanlarda ve kadınlarda yan etkiler daha yaygındır.
  • Canlı arı sokmaları, 24 haftaya kadar haftada üç kez 20 arı sokmasına kadar olan dozlarda tıbbi gözetim altında güvenle uygulanmaktadır.
  • Hamilelik ve emzirme: Arı zehiri, önerilen dozlarda eğitimli bir tıp uzmanı tarafından cilt altına enjekte edildiğinde güvenli görünmektedir. Her ne kadar olağan dozlarda zararlı etkiler bildirilmese de, bazı sağlık hizmeti sağlayıcıları hamilelik süresince bakım dozunu yarıya indirmektedir. Arı zehirinin yüksek dozları hamilelik sırasında UNSAFE'dir, çünkü uterusun büzülmesine neden olabilen histamin adı verilen bir kimyasalın salınımını artırabilir. Bu düşük yapılmasına neden olabilir. Hamileyseniz yüksek doz arı zehirinden kaçının.
  • Multipl skleroz (MS), lupus (sistemik lupus erythematosus, SLE), romatoid artrit (RA) veya diğer durumlar gibi “bağışıklık sistemi hastalıkları”: Arı zehiri bağışıklık sisteminin daha aktif hale gelmesine neden olabilir ve bu durum otoimmün hastalıkların belirtileri. Bu şartlardan birine sahipseniz, arı zehirini kullanmaktan kaçınmak en iyisidir.
  • Bağışıklık sistemini azaltan ilaçlar (İmmünsüpresanlar) Arı zehiri ile etkileşir.

Avantajları ve Bee Venom kullanımı

  • Arı sokmalarına karşı alerjik reaksiyonların şiddetinin azaltılması. Arı sokmasına karşı şiddetli alerjisi olan kişilerde, arı altında arı zehiri çekimleri (arı zehiri immünoterapisi) arı sokması reaksiyonlarını azaltmada etkili gibi görünmektedir. Arı zehiri immünoterapisi arı sokmalarına karşı reaksiyonlardan% 98 ila% 99 koruma sağlar. İmmünoterapi durdurulduğunda, sonraki 5 ila 10 yıl boyunca reaksiyon riski yaklaşık% 5 ila% 15 arasındadır. Cilt altı enjeksiyon için arıtılmış arı zehiri FDA onaylı bir üründür.
  • Artrit  : İnsanlar arı zehirinin artrit için yararlı bir tedavi olabileceğini düşünürdüler. Bu teori, büyük ölçüde arı zehirinin şişme azaltıcı (anti-enflamatuar) etkileri ve birçok arıcıların artrit geliştirmediği gözlemine bağlıydı. Bununla birlikte, araştırma sonuçları bunu desteklememiştir.
  • Multipl Skleroz (MS) . Haftada üç kez verilen 20 sokağa kadar kademeli olarak artan dozlarda canlı arı sokmalarının uygulanması, multipl sklerozu iyileştirmek için görünmüyor. 24 hafta tedavi, yorgunluğu, sakatlığı veya yaşam kalitesini iyileştirmiyor gibi görünmektedir.
  • HIV / AIDS  : Melittin arı zehirinde bulunan güçlü bir toksindir. İnsan immün yetmezlik virüsünü ve ayrıca diğer virüsleri çevreleyen koruyucu viral zarftaki delikleri açabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget