belamcanda kökü (leopar çiçeği) faydaları yan etkileri kullanım şekli



Belamcanda Kök-sap

Diğer adı: Böğürtlen Lily, Belamcanda chinensis, Iris domestica, Leopard çiçeği, leopar zambak, she-gan, yakan, leoparblomst. 
Belamcanda, iris ailesine ait çok yıllık bir bitkidir. Doğu Asya'nın doğusu, Çin, Japonya ve Nepal boyunca büyür ve hermafroditik, turuncu-sarı çiçekleri ile üç ayak üzerinde bir yüksekliğe ulaşabilir. Bitkinin rizomları bitkisel formüllerde kullanılır. Rizomlar genellikle sonbaharda hasat edilir, sonra yıkanır, güneşte kurutulur ve daha sonra kullanılmak üzere dilimlenir.

Belamcanda Rizomunun Özel Önlemleri

  • İris ailesindeki çoğu bitkinin hafifçe toksik olduğu düşünülmektedir ve bu nedenle kök, tercihen lisanslı bitki uzmanlarının veya diğer nitelikli sağlık hizmeti sağlayıcılarının rehberliğinde kullanılmalıdır.
  • Belamcanda biraz zehirli kabul edilir. Sonuç olarak, gebe kadınlarda hamilelik sırasında veya dalağın neden olduğu ishal olan hastalar tarafından alınmamalıdır.
  • Bu yazıdan, belambanda rizomu ile ilişkili bilinen herhangi bir ilaç etkileşimi yoktur. Her zaman olduğu gibi, belambanda rizomu veya herhangi bir diğer bitkisel ilaç veya besin takviyesi almadan önce lisanslı bir sağlık hizmeti sağlayıcısına danışın.

Belamcanda Rizomunun faydaları

Böğürtlen zambak kökü, belamcandin, iridin, irigenin, tectorigenin, tectoridin, iristektoriginin A, irisflorentin, sheganon, tectoridin ve tectorigenin içerir. Tohumlar belamandol ve fenil-10-pentadesen içerir ve bitkinin hava kısmı mangiferin içerir. Geleneksel Çin tıbbı ilkelerine göre, belambanda rizomu acı ve soğuk özelliklere sahiptir ve Akciğer meridyeni ile ilişkilidir. Çoğunlukla akciğerler ve karaciğer ile ilgili rahatsızlıkların tedavisi için tıbbi olarak kullanılır.
  • Ana fonksiyonları ısıyı temizlemek, toksinleri vücuttan uzaklaştırmak ve akciğerleri temizlemektir.
  • Genellikle boğazda larenjit, bademcik iltihabı ve genel ağrı ve boğazda şişme gibi boğazla ilgili durumlarda kullanılır.
  • Aynı zamanda aşırı balgamın neden olabileceği öksürük ve engelleri de tedavi eder.
  • Bitkinin çeşitli bakteri, virüs ve mantarlara karşı etkili olduğu kanıtlanmıştır ve geleneksel olarak yılan sokması için bir panzehir olarak da kullanılmıştır.
  • Bitki laksatif bir etkiye sahip olduğuna inanılmaktadır.
  • Harici olarak, bitki, küçük yaralanmalar ve cilt tahrişi için bir kümes hayvanları şeklinde kullanılmıştır. Hala pirinç tarlalarında uzun saatler çalıştıktan sonra ortaya çıkabilecek döküntüler için bir tedavi olarak kullanılmaktadır (pirinç tarla dermatiti).

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget