hindistan cevizi (cocnuts) faydaları yan etkileri kullanım şekli

Hindistan cevizi meyvesi, tüm dünyada tropik iklimlerde yetiştirilen hindistancevizi avcısından gelir. Hindistan cevizi, dünya çapında çeşitli mutfak preparatlarında düzenli olarak kullanılmaktadır. 

Ön klinik kanıtlar, hindistancevizi sütünden çıkarıldıktan sonra hazırlanan hindistancevizi unu, hiperkolesterolemili hastalarda kolesterolü düşürmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Hindistan cevizi aşağıdakiler için oral olarak kullanılır:


  • Mesane taşları
  • Şeker hastalığı
  • hiperkolesterolemi
  • Kilo kaybı
  • Hindistan cevizi, çeşitli mutfak preparatlarında da kullanılır.


Olarak da bilinir:   Coco da Bahia, Coco da Praia, Hindistan Cevizi Hurma, Cocotero, Cocotier, Copra, Coqueiro, Coqueiro da Bahia, Coqueiro da Praia, Kokosnuss, Kokospalm, Kokospalme, Mnazi

Hastalıklar ve Koşullar
Hindistan cevizinin etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi bulunmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Yetişkinler, çocuklar, hamile ve emziren kadınlar için hindistan cevizi genel güvenliği hakkında yeterli bilgi yoktur. Hindistan cevizi tüketimi, kolesterol seviyelerini artırabilir, hindistan cevizi veya hindistan cevizi hurma polenine karşı hassas olanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve büyük miktarlarda tüketildiğinde serum kolesterol düzeylerini yükseltebilir.

İlaç Etkileşimleri
Hindistan cevizi için bilinen ilaç etkileşimleri yoktur.

Gıda Etkileşimleri
Hindistan cevizi için bilinen ek, ot veya gıda etkileşimi yoktur.

Dozaj
Hiperkolesterolemi için hindistan cevizi unu ile hazırlanan hindistancevizi pullarından elde edilen on beş ila yirmi beş diyet lifi ile takviye edilmiş mısır gevreği yemeniz tavsiye edilmiştir, ancak hindistan cevizi için bir dozajı belirlemek için yeterli güvenilir kanıt yoktur.

Gıdalar
Hindistan cevizi bir yemek olarak yenebilir ve birçok mutfak yemeklerinde bulunabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget