cereus kaktüsü faydaları yan etkileri kullanım şekli

Cereus, kullanılabilir kısımların çiçek, gövde ve genç sürgünler olduğu bir bitkidir. Cereusun kalbi harekete geçirebildiğini ve periferal damarları genişletebileceğinin yanı sıra omurilik motor nöronlarını uyardığına dair kanıtlar vardır. Cereus, angina pektoris, zayıf kalp fonksiyonuna bağlı ödem ve bir kalp uyarıcısı olarak oral olarak kullanılır. Cereus ayrıca idrar rahatsızlıkları, hemoptizi, menoraji, dismenore, kanama, sistit ve nefes darlığı için ağızdan kullanılır. Cereus, romatizma için deri uyarıcısı olarak topikal olarak kullanılır.


   Kaktüs à Grandes Fleurs, Cardon, Gece Blooming Cereus, Reina de la Noche, Reina de las Flores, Selenicereus, Tatlı Kokulu Kaktüs Olarak da bilinir.

Hastalıklar ve Koşullar
Cereus'un kalbi harekete geçirebildiğini ve periferal damarları genişletebileceğinin yanı sıra spinal kord motor nöronlarını uyardığına dair kanıtlar vardır, ancak bu kullanımlar için cereus'un etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi yoktur.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Cereus bitkisinin çiçeğinin veya gövdesinin, kalp koşullarında olmadığı sürece ağızdan kullanılması güvenlidir . Öyle güvensiz kardiyak bozukluklar için cereus kullanmak. Çocukların, hamile ve emziren kadınların yanı sıra, diğer amaçlar için cereus kullanmanın güvenliği hakkında yeterli bilgi yoktur. Taze cereus suyu içilmesi, bulantı, rahatlama, ağızda yanma, ishal ve kusma gibi yan etkilere sahip olabilir. Topikal olarak uygulandığında cereus, deri püstüllerine ve kaşıntıya neden olabilir. Kalp rahatsızlığı olan bireyler cereus almamalıdır.

İlaç Etkileşimleri
Cereus'un digoksin ve monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOI'ler) ile ılımlı etkileşimleri vardır. Cereus, kardiyak glikozitlerin etkilerini artırabilir ve digoksin gibi diğer kalp ilaçlarının etkisini artırabilir. Aşırı dozlarda cereus, tiramin içeriği nedeniyle MAOI'lerle de etkileşime girebilir.

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Cereus için bilinen ek, bitki veya besin etkileşimi yoktur.

Dozaj
 Herhangi bir ek doğru dozaj yaşınız, cinsiyet, sağlık koşulları, DNA ve yaşam tarzı gibi birçok faktöre kapsamlı bir analizini gerektirir.

Tavsiye edilen cereus dozu, günde bir ila on defa bir mililitre sıvı ekstraktının onda biri, günde iki ila üç kez cereusun iki mililitre tentürünün veya günde üç ila beş kez tatlandırılmış sudaki on damla tentürün on altı yüzyılıdır.

Gıdalar
Cereus düzenli olarak gıdalarda bulunmaz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget