şimşir ağacı ve yapraklarının faydaları yan etkileri kullanım şekli

Şimşir, Güney Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Afrika'dan dökmeyen bir çalıdır. Şimşir ağacının kullanılabilir kısmı yapraktır. Şimşir özünden 20'den fazla steroidal alkaloid ve dört adet steroidal alfain izole edilmiştir. Siklobukin D ve büksamin içeren özüt, HIV'e karşı aktif gibi görünmektedir, ancak mekanizma bilinmemektedir. Şimşir HIV / AIDS'i tedavi etmek ve bağışıklığı artırmak için ağızdan kullanılır. Ayrıca artrit ve bir "kan detoksifiye edici ajan" olarak kullanılır. 

Ayrıca Bois d'Artois, Bois Béni, Bois Ordinaire, Boj, Boje, Şimşir Özü, Buis, Buis Commun, Buis Toujours Vert, Bujo, Bush Ağacı, Buxaceae, Buxus, Dudgeon, Extrait de Buis, SPV 30 olarak da bilinir. 

Hastalıklar ve Koşullar HIV / AIDS'i tedavi etmek ve bağışıklığı artırmak için bu ekte bir etkililik değerlendirmesi yapmak için yeterli bilimsel araştırma bulunmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar: Şimşir yaprağı ekstresi muhtemelen 16 aya kadar ağızdan kullanıldığında güvenlidir . Tüm şimşir yaprağı ağızdan tüketmek güvensizdir; Bu, felç, nöbet ve ölüme boğulmaya yol açabilir. Hamilelik ve emziren kadınların ağızdan şimşir yaprağı ekstresi almaları güvenli değildir. Çocuklar için şimşir ağacının güvenliği konusunda yeterli kanıt yoktur. Boxwood tüketen olası yan etkileri arasında kontakt dermatit ve artmış kan basıncı bulunur. Bradikardi ve diğer kardiyovasküler hastalıklar, gastrointestinal sistem tıkanıklığı, peptik ülser hastalığı, pulmoner durumlar, nöbetler ve ürogenital sistem obstrüksiyonu olan bireyler şimşir ağacından kaçınmalıdır.

 İlaç Etkileşimleri Şimşir ağacının diğer asetilkolinesteraz
(AChE) inhibitörleri ile eşzamanlı kullanımı, ilave etkilere sahip olabilir ve kolinerjik yan etki riskini arttırabilir. AChE inhibitörleri ve kolinerjik ilaçlar aşağıdakileri içerir:
Bethanechol (Urecholine)
Donepezil (Aricept)
Echothiophate (Phospholine Iodide),
Edrophonium (Enlon, Reversol, Tensilon) Neostigmin (Prostigmin)
Physostigmin (Antethylium)
Piridostigmin (Mestinon, Regonol)
Süksinilkolin (Anektin, Quelicin)
Tacrine (Cognex) Antikolinerjik ilaçların ve şimşir ağacının eşzamanlı kullanımı, şimşir ağacının veya antikolinerjik maddenin etkinliğini azaltabilir.
Bazı antikolinerjik ilaçlar şunları içerir: Atropin Benztropin (Cogentin) Biperiden (Akineton) Procyclidine (Kemadrin) Trihexyphenidyl (Artane) Antikolinerjik ilaçların ve şimşir ağacının eşzamanlı kullanımı, şimşir ağacının veya antikolinerjik maddenin etkinliğini azaltabilir. Bazı antikolinerjik ilaçlar şunları içerir: Atropin Benztropin (Cogentin) Biperiden (Akineton) Procyclidine (Kemadrin), Trihexyphenidyl (Artane) Ek ve Gıda Etkileşimleri Şimşir için bilinen ek, ot veya gıda etkileşimi yoktur.

 Dozaj Şimşir için bir doz belirlemek için yeterli güvenilir kanıt yoktur.
 Gıdalar Şimşir ağacının kullanılabilir kısmı yapraktır. Şimşir ağacı özünden 20'den fazla steroidal alkaloid ve dört adet steroidal alfain izole edilmiştir ancak düzenli olarak bir yemek olarak tüketilmez.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget