saç dökülmesine yüzde yüz son

Kendi saç bakım maskenizi Kendiniz yapın....
Saç insan oğlunun varlığından bü güne kadar başlar üstünde taşınan uğrunda servetler harcanan herkes için özel bir şeydir. Vücudumuzdaki diğer kıl kümelerine göre daha hızlı uzayan saçlar ortalama günde 0,3 ila 0,5 ml arasında uzamaktadır. her saç kümesinin uzama ve duraklama evreleri farklı olduğu için bazı saçlarımız güzel uzar bazıları ise dökülür.  Sadece bebeklerde bütün saç kümeleri aynı anda uzadığından üç haftadan sonra bebeklerde çok ani bir saç dökülmesi görülmektedir ve nerede ise bütün saçlar aynı anda dökülür.


Saçlarımız folikul denen yapıların içinde büyür bu yapılar saçı beslerken yağ ürettiği için saç köklermiz yağlanır.
Saç kastalıkları:
Saçların dökülmesine, doğrudan saçlarla ilgili mikrobik hastalıklar sebep olabildiği gibi vitaminsizlik, açlık, şeker hastalığı, akut, hormon bozukluğu gibi, bünyedeki herhangi bir rahatsızlık da sebep olabilir. Kellik, saçkıran, kepek, dazlaklık belli başlı saç hastalıklarıdır.
Vücutta doğuştan pigment bulunmayan (akşın) kişilerin saçları ve vücutlarındaki bütün kıllar beyaz renktedir.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİ
Saç bir çok neden bağlı olarak dökülür. Dökülmenin nedeni tespit edilmeden doğru bir tedavi yaklaşımı sağlanamaz. Bu nedenle dökülmenin hangi nedenle olduğununu bilmek önemlidir.
Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Erkeklerde daha sık olarak görülen saç dökülmesi, 25 yaşına kadar erkeklerin %25'ini, 40 yaşına kadar %40'ını, 50 yaşına kadar %50'sini etkiler.
Erkek tipi saç dökülmesi, alnın iki yanında ve tepede olabileceği gibi tamamen bütün başı da kapsayabilir. Kadınlarda ise dökülme daha çok, saçların seyrekleşmesi şeklinde kendini gösterir.
Bir tedaviye geçilmeden önce, saç dökülmesinin tipinin bir uzman hekim tarafından incelenmesi gerekmektedir. Birçok hastalık, hormonal ve metobolik düzensizlikler ve besinsel etkiler saç dökülmesini tetikleyebilir. Bu gibi sebepler ortadan kaldırılmadan tedavi hiçbir zaman tam olarak gerçekleşmez.Saç dökülmelerini önlemek için kulandığımız kozmetiklere dikkat etmeliyiz.Saç temizliği için dogal zeytinyağlı,badem yaglı, defne yaglı, şampuan ve sabunları kullanmak saç hastalıkları,kepek,saç dökülmelerinin önlenmesini yardımcı olur.Kimyasal şampuanlar yerine aktarlarda ve eczanelerde bulunan saglık ürünleri tercih edilmelidir
Doğal saç dökülmesi:
Ömrünü tamamlamış saç kendiliğinden veya dış etkilerle (tarama, şampuanla yıkama, fırçalama, saça şekil verme çalışmaları) dökülür. Bunun yerine yeni saç çıkar. Günde ortalama 100 adet saç dökülür. Yeni doğan bebekte ve hamilelikte görülen saç dökülmeleri kısmen olağan saç dökülmesi sayılabilir.

Stres nedeni ile saç dökülmesi:
Deri hastalıkları ile stres ve ruhsal olaylar arasındaki ilişki öteden beri bilinir. Kişi psikolojik sıkıntılarını kişisel ya da ailsel sorunlarını bir dermatolojik problem halinde yansıtabilmektedir. Ayrıca kendiliğinden oluşmuş bir deri problemi (saç dökülmesi) kişide vücut imajını zedeleyecek bireysel, psikolojik bozukluklara ve hatta psikososyal olumsuzluklara yol açabilmektedir. Kısaca, saç dökülmesi ve stres arasında iki çeşit ilişki söz konusudur:
  • Birinci ilişki nörotik bir ruhsal yapının desteklediği görünürde organik bir neden olmaksızın, stresin körüklediği saç dökülmeleri oluşabilir.
  • İkinci ilişki ise saç dökülmesi sonucu oluşan görünüme karşı kişinin geliştirdiği psikolojik reaksiyonlardır.
Saç dökülmesini %100 e yakın engelleyen özel saç bakım maskesi tarifi. (sadece bu sayfada)
Özel bir sır olarak sakladığımız azıcıkta maliyetli olan bu karışım son iki yüz yıldır aile sırrı olarak bize kadar ulaşan bu formül ile saçlarınızın dökülme propleminden kurtulacaktır.
Formulü müz içinde özel olarak meşe odunu ve ya elma odunu külünden hazırlanmış kostik kullanılmamış sodyum kil ile kalıp hale getirilmiş bir sabun bulunmakta bu sabunu % 3 bu küller zeytin yağı ve sodyum kil ile siz evinizde hazırlaya bilirsiniz veya özellik aktarınızdan  isteyin. arzulayan arkadaşlara buradan sorularını bize yöneltirlerse yardımcı oluruz....
ilk önce saçlarımızın köklerini ve saç derimizi beslememiz gerekiyor.
bunun için tarifimiz:
  • 25 ml defne yaprağı yağı
  • 25 ml menekşe yağı
  • 25 ml portakal yağı
  • 15 ml b panten dexpantenol
  • 10 ml evigen ampül
Bu karışım ilk üç adet yağın 100 ml şişede karıştırılarak b panten ve evigen ampüllerini içerisine bir şırınga yardımı ile sıkılması sonucu yapılır b panten ve evigenler yağ karışımının içerisine sıkılmadan önce yağ karışımı 35 santigrad derece veya üzeri bir suyun içine konarak ısıtıldıktan sonra enjekte edilecek...
bir ay boyunca haftada 3 gün uygulanan bu tarif ile saç derimiz tamamen yenilenecek ve saç köklerini beslemek çok daha kolay olacaktır.

Bu tarifi acil bakım şampuanı ile taçlandırmak için aktarınızdan Bonviva acil bakım şampuanını bulamaz iseniz defne ve çay ağacı özlü iyi bir şampuanı tercih ediniz.
saç kökleri bakımı için tarifimiz bir dahaki yazıda mutlu ve sağlıklı bir hayat dileklerimle
Hr Adnan YILDIRIM

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget