benzoin (styrax benzoin) faydaları yan etkileri kullanım şekli

benzoin

Diğer İsimler: Styrax benzoin, Sakız benzoin, sakız benjamin, Benjamin ağacı, benzointree, Sumatra benzoin, styrax, benzoin (İsveç), benzoebaum (Almanca), bálsamo de Benjuí (İspanyolca), arbre à benjoin (Fransızca), bir xi xiang ( Çince).

Benzoin özel önlemleri

  • Styrax benzoin reçinesi dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Reçine belirli bir aşırı duyarlılık riski ortaya çıkabilir.
  • Benzoin reçinesinin kokusu yüksek konsantrasyonlarda soporif olabilir.
  • Bugüne kadar, diğer ilaçlarla bilinen etkileşimlere dair bir rapor bulunmamakla birlikte, daha ileri çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Bir bitkisel ilaç olarak amaçlanan tüm bitkilerde olduğu gibi, kullanım öncesinde profesyonel bir sağlık hizmeti sağlayıcısına danışılmalıdır.

Sağlık Faydaları ve Benzoin kullanımı

Styrax benzoin ağacının reçinesi, tarçın asit esteri, benzoik asit esteri, serbest asitler (benzoik asit gibi), stirol, stirazin, fenil-profil sinamat, benzaldehid, vanilin ve yağlı bir kokulu sıvı içerir.
  • Styrax benzoin tentürü içte balgam söktürücü ve dezenfektan olarak kullanılır ve soğuk algınlığı, grip, öksürük, astım, kronik bronşit ve boğaz ağrısı gibi solunum rahatsızlıkları ve boğaz enfeksiyonları için iyi bir bitkisel ilaç olabilir. Reçine çeşitli tipte öksürük ve soğuk ilaçlarda bir bileşen olarak kullanılır.
  • Tenteden yapılmış bir gargara, soğuk yaraları, pamukçuk (ağızdan kandida enfeksiyonu) ve diğer yaraları veya mukoza zarının iltihaplanmasını tedavi etmek için kullanılabilir.
  • Diş hekimi ayrıca diş çekildikten sonra bir anti-enflamatuar ajan olarak benzoin reçinesinin tentürünü kullanır. Dahili olarak kullanılan reçine, idrar yolu için dezenfekte edici bir madde olarak da çalışır.
  • Reçine, cilt bakım ürünlerinde popüler bir maddedir ve yaraları, çıbanları, kuru cildi, iltihaplı veya tahriş olmuş cilt ve egzamayı tedavi etmek için kullanılır. Reçine, kan damarlarının daralmasına neden olur ve yeni hücrelerin oluşumunu uyarır. Ek olarak, reçine antiseptik ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.
  • Reçine aynı zamanda zayıf dolaşım, kas ağrısı, romatizma, artrit ve gut için bir bitkisel ilaç olarak iyi çalışmak için bir üne sahiptir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget