arpanın faydaları yan etkileri kullanım şekli

Arpa

Diğer İsimler: Arpa Beta-Glucan, Arpa Kepeği, Arpa Çimi, Arpa Malt, Bêta-Glucane d'Orge, Cebada, Tahıl Elyafı, Diyet Lifi, Elyaf Alimentaeri, Elyaf de Céréale, Yeşil Arpa, Yeşil Arpa Çimi, Herbe d'Orge , Herbe d'Orge Verte, Hordeum, Hordeum Distichon, Hordeum distychum, Hordeum vulgare, Hordeum sativum, Mai Ya, Malt d'Orge, Malt d'Orge Germée, Orge, Orge Germée, Orge Perlé, Orge Mondé, İnci Arpa, Pot Arpa, Scotch Arpa, Sony Orge, Filiz 
Arpa , Filiz Arpa Malt, Jau, Yava, Sithashuka, Atiyava, Akshata Arpa bir bitkidir. Tahıl ve yaprak (Arpa Çimi) ilacı yapmak için kullanılır. 
Ayrıca bakınız: Klorofil

Arpa'nın Özel Önlemleri

  • Barley çoğu insan için LIKELY GÜVENLİ. Arpa unu bazen astıma neden olabilir.
  • Hamilelik ve emzirme: Arpa, gıdalarda yaygın olarak bulunan miktarlarda hamilelik sırasında ağız yoluyla alındığında LIKELY SAFE'dir. Ama arpa filizi yemeyin. Onlar OLASI UNSAFE.
  • Emziriyorsanız, tıbbi miktarlarda arpadan kaçınmak en iyisidir. Emzirme sırasında arpa alma emniyeti konusunda yeterli bilgi yoktur.
  • Çölyak hastalığı veya glüten duyarlılığı: Arpadaki gluten, çölyak hastalığını daha da kötüleştirebilir. Arpa kullanmaktan kaçının.
  • Cerrahi: Arpa kan şekeri düzeylerini düşürebilir. Ameliyat sırasında ve sonrasında kan şekeri kontrolüne müdahale edebileceği endişesi vardır. Planlanmış bir ameliyattan en az 2 hafta önce arpa kullanmayı bırakın.

Arpa Çimen faydaları

  • Yüksek kolestorol. Araştırmalar arpa alma toplam kolesterol ve “kötü” düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterolü düşürdüğünü göstermektedir.
  • Arpa çimi arpa bitkisinin (tam tahıl türü) bir yaprağıdır. Bazen "arpa yaprağı" veya "arpa yeşili" olarak adlandırılan arpa çimi, klorofil, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içerir. Birçok durumda arpa çimi meyve suyu şeklinde tüketilir. Buğday çimi suyu gibi, arpa otu suyu datoksiyi teşvik ettiği ve çok çeşitli sağlık faydaları sağladığı söylenen popüler bir meyve suyu bileşenidir.
  • Kanser: Çalışmalar, Arpa otu ekstraktlarının insan hücrelerini kansere neden olan elementlere karşı koruyabileceğini gösteriyor Drugs.com. Araştırma arpa çimenindeki klorofil içeriğinin karsinojenlerle etkileştiğini ve bunların inaktif hale gelmesine neden olduğunu göstermektedir. Bunun yanı sıra arpa çimi de antioksidan özelliklere sahiptir. Arpa otu ve yeşil arpa suyundaki bir kimyasal olan süperoksit dismutaz, vücudunuzdaki serbest radikallerin ve radyasyonun zararlı etkilerini engeller, böylece kanser riskini azaltır; ayrıca, hayvanları içeren klinik çalışmalar, diyetlerinde buğday çimi olan bireylerin daha az kanser insidansı olduğunu göstermiştir. Mekanizması bilinmemekle birlikte, alfa-tokoferol süksinatın lösemi, beyin tümörleri ve prostat kanseri gibi çeşitli kanser türlerini inhibe ettiği görülmektedir.
  • Arpa çimi, yeni hücrelerin büyümesini teşvik ederek cilt hastalıklarını ve ülserlerini iyileştirmeye yardımcı olur. Arpa çimi klorofil, antibakteriyel yeşil pigment yüksek olmasına rağmen, bunun nasıl gerçekleştiği tam olarak bilinmemektedir.
  • Zararlı kan pıhtılarını önlemeye yardımcı olur ve kolesterolü düşürür.
  • ülseratif kolit tedavisinde yardımcı olur. Hordeum (arpa otu), bu bakteriyi kolaylaştırarak, bakterileri yok ederek, iltihabı azaltmaya ve semptomları iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Detoks: Arpa çimi de doğal bir detokslayıcı olan klorofil içerir.
  • Antioksidan: arpa çimi vücudumuzdaki serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olabilir ve bu da artrit, gut ve hatta romatoid sinovit gibi bazı hastalıkların en aza indirilmesine yardımcı olabilir.
  • Arpa bir prebiyotik

Tıbbi Feragat

Bu bilgi tıbbi tavsiye için ikame edilmek anlamına gelmez. Her zaman bir tıbbi uzmana danışın ve herhangi bir tedavi veya diyet değişikliği yapmadan önce mutlaka danışın.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget