buçhu Kafur bitkisinin faydaları yan etkileri kullanım şekli

Buçu bitkisinin kullanılabilir kısmı yapraktır. Buchu kafur (aynı zamanda diosfenol olarak da bilinir) yağın ana bileşenidir. Araştırmacılar bu bileşenin buchu'nun diüretik ve antiseptik etkilerinden sorumlu olabileceğini düşünüyorlar.

Buchu, sistit, üretrit, prostatit, iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH), akut sistit, böbrek enfeksiyonları ve zührevi hastalıklarda idrar yolu dezenfektanı olarak oral olarak kullanılır. Buçu yağı, gıdalara bir meyve aroması (genellikle siyah frenk üzümü) vermek için kullanılır.

Olarak da bilinir:   Barosmae Folium, Bookoo, Bucco, Buccu, Bucku, Bukku, Diosma, Yuvarlak Buchu, Kısa Buchu


Hastalıklar ve Koşullar
Buchu geleneksel olarak idrar yolu enfeksiyonları, akut mesane iltihabı, böbrek enfeksiyonları ve zührevi hastalıklar için kullanılmıştır. Bu ek ve bunun diğer kullanımları için bir etkililik derecesi tayin etmek için yeterli bilimsel araştırma yoktur.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Buchu yaprağı, gıda ve tıbbi miktarlarda tüketildiğinde güvenli olabilir. Buchu, Amerika Birleşik Devletleri'nde Genel Olarak Güvenli Olarak Tanımlandı (GRAS) statüsüne kavuşmuştur.

Buchu yaprak yağını almak veya ağızdan aşırı miktarda tüketmek güvensizdir.

Buchu, abortifasit özelliklere sahip olabileceğinden, tıbbi olarak kullanıldığında hamile kadınlar için güvensizdir. Emziren kadınların yiyecek miktarlarında buchu tüketmesi güvenli olabilir. Çocuklar için buchu'nun güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur.

Buchu, yüksek dozlarda alındığında, mide bulantısında, kardiyak arrestte, olası böbrek ve karaciğer hasarında ve buğu yağı büyük miktarlarda alındığında spazmodik aktivite gibi yan etkilere neden olabilir. Buchu'nun aşırı kanamaya neden olabilen antiplatelet özellikleri vardır; Ameliyattan en az 2 hafta önce kullanmayı bırakın.

İlaç Etkileşimleri
Buchu antikoagülan veya antiplatelet ilaçların etkilerini artırabilir ve bazı hastalarda kanama riskini artırabilir. Bazı antikoagülan veya antiplatelet ilaçlar arasında aspirin, klopidogrel (Plavix), dalteparin (Fragmin), enoksaparin (Lovenox), heparin, tiklopidin (Ticlid), varfarin (Coumadin) ve diğerleri bulunur.

Teorik olarak, buchu'nun potansiyel diüretik etkileri nedeniyle, buchu atılımı azaltabilir ve lityum düzeylerini artırabilir. Lityum dozu azaltılmalıdır.

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Buchu'nun otlar ve papatya kümelenmesini etkileyen katkılarla (karanfil, angelica, sarımsak ve Panax ginseng gibi) kullanılması, bazı insanlarda kanama riskini artırabilir.

Dozaj
Herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve yaşam tarzınız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir.

Tipik doz, bir fincan çaydır (150 mL kaynar suda beş ila on dakika, suş) dik bir gram kuru yaprak, günde birkaç kez.

Gıdalar
Buchu, Amerika Birleşik Devletleri'nde gıdalarda kullanım için Güvenli (GRAS) statüsü olarak Genel Olarak Tanınmıştır. Buçu yağı, gıdalara bir meyve aroması (genellikle siyah frenk üzümü) vermek için kullanılır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget