boz ceviz (juglas cinerea) faydaları yan etkileri kullanım şekli

Butternut,juglans cinerea, doğu Amerika Birleşik Devletleri ve güneydoğu Kanada'ya özgü bir ceviz türüdür. Butternut'un kullanılabilir kısmı, kataritik özelliklere sahip olduğu bildirilen kabuktur.  


Ayrıca:   Butternussbaum, Douberre, Limon Ceviz, Nogal Blanco Americano, Nogal Ceniciento, Noyer à Beurre, Noyer de Beurre, Noyer Blanc, Noyer Cendré, Yağ Fındık, Beyaz Ceviz olarak da bilinir

Hastalıklar ve Koşullar
Butternut safra kesesi bozuklukları, hemoroidler ve cilt hastalıkları için oral olarak kullanılır. Ayrıca, uyarıcı laksatif, antimikrobiyal, antineoplastik, antiparazitik ve tonik olarak oral olarak kullanılır. Bütçenin etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi bulunmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Butternut, oral ve uygun şekilde kullanıldığında muhtemelen güvenlidir. Çocuklar için butternut güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur. Hamilelik ve emziren kadınlar için cathartic özellikleri nedeniyle butternut tüketmek için güvensizdir. Butternutun olası yan etkileri gastrointestinal irritasyon ve ishali içerir.

İlaç Etkileşimleri
Butternut aşırı kullanımı kortikosteroidin neden olduğu potasyum kaybını arttırabilir. Butternut kabuğunun aşırı kullanımı digoksin (Lanoxin) dahil olmak üzere kardiyak glikozit ilaçlarının yan etki riskini artırır. Butternut aşırı kullanımı diüretik kaynaklı potasyum kaybını arttırabilir. Potasyum tüketen diüretikler ile birlikte butternut alan insanların hipokalemi için daha fazla risk altında olabileceği yönünde bazı endişeler vardır. Bazı hastalar için potasyum takviyesinin başlatılması veya potasyum takviyesi dozunda artış gerekebilir. Potasyum tüketen bazı diüretikler klorotiazid (Diuril), klorthalidon (Thaliton), furosemid (Lasix), hidroklorotiyazid (HCTZ, Hydrodiuril, Microzide) ve diğerleridir. Butternut kabuğu ile eş zamanlı kullanım, gastrointestinal geçiş süresinin azalması nedeniyle ilaçların emilimini azaltabilir. Uyarıcı laksatifler ile birlikte kullanım sıvı ve elektrolit kaybını karıştırabilir. Butternut uyarıcı etkileri vardır. Bazı insanlarda, butternut ishale neden olabilir. İshal, varfarinin etkilerini artırabilir, uluslararası normalize oranını (INR) artırabilir ve kanama riskini artırabilir. Varfarin alan kişiler aşırı miktarda butternut almamalıdır.

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Butternut, diğer uyarıcı laksatif bitkiler gibi, kardiyak toksisite riskinde artışa neden olan potasyum tükenmesine neden olabilir. Parke glikozit içeren otlar, pleurisy kökü, motherwort ve hedge hardal gibi butternut kullanımı kardiyak toksisite riskini artırabilir. Atkuyruğu veya meyan kökü ile yapılan butternut da potasyum tükenmesi riskini artırabilir. Ayrıca, mavi bayrak, ravent, sinna, fo to, ve kızılağaç buckthorn gibi diğer uyarıcı laksatif otlar ile siyah kök kullanarak, aynı zamanda potasyum tükenmesi riskini artırabilir.

Dozaj
Butternut için bir doz belirlemek için yeterli güvenilir kanıt yoktur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget