chaparral (larrea tridentata) faydaları yan etkileri kullanım şekli

Chaparral (Larrea tridentata), Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatı bölgesinde ve Meksika'nın kuzey bölgesinde yetişen özel otsu odunsu bir çalıdır. Aynı zamanda creosote çalı veya greasewood denir. Chaparral, bir çöl çalıdan yapılmış ve antioksidan özellikleri için kullanılan bir bitkisel preparattır. Chaparral, aşağıdakiler için oral olarak kullanılır:



  1. Kanser
  2. Artrit
  3. Zührevi hastalık
  4. tüberküloz
  5. Bağırsak krampları
  6. Soğuk algınlığı
  7. Kronik deri bozuklukları
  8. Kilo kaybı
  9. Detoksifikasyon
  10. Bir tonik olarak
  11. Antiparazitik olarak
  12. Antiflatulent olarak
  13. Genitoüriner ve solunum yolu enfeksiyonları için bir "kan temizleyici" olarak
  14. Kas-iskelet sistemi iltihabı
  15. Cilt hastalıkları
  16. GI koşulları
  17. CNS koşulları
  18. Suçiçeği
  19. Yılan ısırması

Ayrıca   Creosote Bush, Créosotier, Greasewood, Hediondilla, Jarilla, Larreastat olarak da bilinir

Hastalıklar ve Koşullar
Aşağıdakiler için chaparral'in etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi bulunmamaktadır:


  • Kanser
  • Artrit
  • Zührevi hastalık
  • tüberküloz
  • Bağırsak krampları
  • Soğuk algınlığı
  • Kronik deri bozuklukları
  • Kilo kaybı
  • Detoksifikasyon
  • Bir tonik olarak
  • Antiparazitik olarak
  • Antiflatulent olarak
  • Genitoüriner ve solunum yolu enfeksiyonları için bir "kan temizleyici" olarak
  • Kas-iskelet sistemi iltihabı
  • Cilt hastalıkları
  • GI koşulları
  • CNS koşulları
  • Suçiçeği
  • Yılan ısırması


Dikkat edilmesi gereken hususlar
Ciddi zehirlenme ile ilişkili olduğu için ağızdan alındığında Chaparral muhtemelen güvensizdir . Chaparral toksisitesi nedeniyle, çocuklar, hamile ve emziren kadınlar için güvensizdir. Yetişkin hekim gözetiminde tıbbi amaçlar için ağızdan ve topikal olarak chaparral alabilir. Chaparral kaynaklı yan etkiler arasında karaciğer ve böbrek hasarı, akut hepatit, geri dönüşümsüz renohepatik yetmezlik, abdominal kramplar, diyare, kusma, bulantı, stomatit ve ateş bulunur.

İlaç Etkileşimleri
Chaparral, hepatoksik ilaçlar ile ılımlı bir etkileşime sahiptir. Teoride, chaparral, hepatotoksik ilaçlar ile kullanıldığında karaciğer üzerinde ilave olumsuz etkilere sahip olabilir. Karaciğeri olumsuz yönde etkileyebilecek bazı ilaçlar arasında asetaminofen (Tylenol), amiodaron (Cordarone), karbamazepin (Tegretol), izoniazid (INH), metotreksat (Rheumatrex), metildopa (Aldomet) ve diğer pek çok ilaç bulunmaktadır.

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Chaparral, hepatotoksik otlar ve takviyeleri ile etkileşime sahip olabilir. Teoride, chaparral, hepatotoksisiteye neden olan otlar ile ilave etkilere sahip olabilir. Karaciğeri etkileyebilecek diğer ürünler arasında, bishop'un otu, hocası, uva ursi ve diğerleri sayılabilir.

Dozaj
Herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve yaşam tarzınız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir.

Genel kullanım için önerilen doz, iki ila üç hafta boyunca günde iki beş yüz miligram kapsül veya tablettir. Chaparral ürün uzun süreli kullanım için tasarlanmamıştı. Ürün sunmayan en az üç bilgilendirici Web sitesi, chaparral kapsüllerin kullanımına karşı uyarıda bulunduğundan, bu formla ilgili bazı advers olay raporları ilişkilendirildi. Ağrısız sarılık, yorgunluk ve kaşıntı, subakut hepatik nekroz ve toksik akut hepatit ve hepatik fibrozis bildirilmiştir. Toksisiteye neden olabilen lignalara maruz kalmanın, kapsüller veya tabletlerden, chaparral çayın soğurulmasından daha büyük olduğu görülmektedir; çay veya tentürün küçük dozları daha az toksisite ile ilişkilendirilmiştir ve muhtemelen kapsüller veya tabletlerde bulunandan daha az alerjenik bileşik içerir.
Chaparral çayın genel dozu, bir ila üç hafta boyunca alınan bir ila üç kaptır (bir çay kaşığı chaparral yaprak ve çiçeklerin bir litre suya 15 dakika boyunca demlenmesiyle elde edilir).
Yağ, losyon veya toz şeklinde Chaparral, küçük yaralar, cilt enfeksiyonları (yani, impetigo, su çiçeği, genital herpes simpleks), cilt kanseri, artrit ve romatizma için günde birkaç kez etkilenen bölgeye uygulanmıştır.
NDGA (chaparral yapraktaki ana lignan) topikal olarak kullanılmış ve ABD'de kullanım için güncel bir topikal form (masoprocol krem) onaylanmıştır. NDGA'nın topikal kullanımları için klinik deneyler (aktinik keratoz, hafif-orta dereceli psoriazis ve çeşitli deri kanseri tipleri) onaylandı.
Çocuklarda, değerlendirme ve vaka raporlarında açıklanan potansiyel toksisite nedeniyle chaparral kullanımı önerilmez.
Gıdalar
Chaparral bir çayda kullanılabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget