lahananın faydaları yan etkileri kullanım şekli

Lahana genellikle aşağıdakiler dahil olmak üzere sindirim sorunlarına yardımcı olmak için kullanılır:


  1. Gastrit
  2. Gastrik ve duodenal ülserler
  3. Mide ağrısı
  4. Gastrik hiperandite
  5. Roemheld sendromu


Lahana daha az bilinen kullanımları şunlardır:

  • Astım
  • Hamilelik sırasında sabah hastalığı
  • Osteoporoz önleme
  • Akciğer, mide, kolorektal, meme ve diğer kanser türleri

Lahana, çok yüksek K vitamini içeriğine sahiptir ve potansiyel olarak pıhtılaşma testi sonuçlarını azaltabilir veya TSH test sonuçlarını yükseltebilir. Ayrıca diyabet, hipotiroidizm ve cerrahi gibi kan şekeri düzeylerini etkileyebileceği için hastalıklar ile etkileşime girebilir. K vitamini yanı sıra, lahana da kalsiyum, C vitamini, A vitamini, E vitamini ve sayısız B vitamini içerir. Lahana ayrıca insan vücudunda antioksidan bir şekilde çalışır.

Olarak da bilinir:   Lahana Yaprak, Chou, Chou Blanc, Chou Commun, Chou Rouge, Chou Vert, Col, Yeşil Lahana, Mor Lahana, Kırmızı Lahana, Repollo, Vitamin U, Vitamin U, Beyaz Lahana


Hastalıklar ve Koşullar
Bütün lahana yaprakları, emziren kadınların emziren göğsüne soğuk jel paketlerinin uygulanmasına benzer standart sübjektiflere benzer öznel bir rahatlama üretiyor gibi görünmektedir. Hem soğutulmuş hem de oda sıcaklığı lahana yaprakları aynı rahatlamayı sağlıyor gibi görünüyor.
Çok miktarda lahana ve lahana, brokoli ve karnabahar gibi diğer Brassica sebze tüketen kişilerin kolorektal kanser geliştirme riski daha düşük olduğuna dair bazı kanıtlar vardır.
Çok miktarda lahana ve lahana, brokoli ve karnabahar gibi diğer Brassica sebze tüketen insanların mide kanseri geliştirme riski daha düşük olduğuna dair bazı kanıtlar vardır.
Ön klinik kanıtlar, 3-9 hafta boyunca meyve ve sebze içeren bir içeceğe brokoli ve lahana eklenmesinin hiperlipidemi hastalarında düşük dansiteli lipoprotein kolesterol seviyelerini azaltabileceğini göstermektedir.
Çok miktarda lahana ve lahana, brokoli ve karnabahar gibi diğer Brassica sebze tüketen insanların akciğer kanseri gelişme riski daha düşük olduğuna dair bazı kanıtlar vardır.
Haftada lahana bir veya daha fazla porsiyon tüketmek yaşlı ve orta yaşlı insanlar lahana yemem olanlara kıyasla pankreas kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu bazı kanıtlar vardır.
Yüksek miktarda lahana ve lahana, brokoli ve karnabahar gibi diğer Brassica sebze tüketen kişilerin daha düşük prostat kanseri riski taşıdıklarına dair bazı kanıtlar vardır. Ancak, diğer kanıtlar, daha yüksek miktarlarda lahana ve diğer Brassica sebze tüketen kişilerin prostat kanseri geliştirme riski daha düşük olduğunu göstermektedir. Bu kullanım için lahana puanlamak için daha fazla kanıt gereklidir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Lahana, kısa vadede yemek miktarlarında topikal ve oral olarak tüketilmesi olasıdır . Ayrıca, lahanaları tıbbi miktarlarda kullanmak da güvenlidir . Genel olarak çocuklarda lahana güvenliği ve hamile kadınlar için tıbbi miktarlarda yetersiz bilgi bulunmaktadır. Lahana muhtemelen güvenlidiremziren kadınlar kısa vadede topikal olarak kullanıldığında, ancak besin kaynaklarından tüketildiğinde güvensiz olabileceği için emziren anneler küçük dozlarda bile laktasyon yapan anneler lahana tüketiyorsa kolik gelişebilir. Lahanada herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Cerrahi prosedürler sırasında kan glukoz seviyelerini etkileyebilir; Ameliyattan en az 2 hafta önce tüketimi kesiniz. Diyabetli ve hipotiroidili bireylerin lahana tüketmemeleri tavsiye edilir.

İlaç Etkileşimleri
Lahana metabolizmasını artırabilir ve asetaminofen düzeylerini azaltabilir. Klinik araştırmalarda, günlük lahana ve Brüksel lahanası tüketimini içeren bir diyet, asetaminofen düzeylerini% 16'ya kadar azaltmaktadır.
Hayvan ve in vivo araştırmalardan elde edilen bazı kanıtlar, lahanaların hipoglisemik etkilere sahip olabileceğini düşündürmektedir. Bu nedenle, antidiyabetik ajanlarla birlikte kullanımı, ilave etkiler ile sonuçlanabilir; Dikkatle kullanın. Diyabet ilaçlarına doz ayarlamaları gerekli olabilir. Bazı antidiabetes ilaçlar glimepirid (Amaryl), gliburid (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), insülin, metformin (Glucophage), pioglitazon (Actos), rosiglitazon (Avandia) ve diğerlerini içerir.
Lahana, sitokrom P450 1A2 (CYP1A2) aktivitesini uyararak ilaç metabolizmasını ve eliminasyonunu artırabilir. CYP1A2 tarafından metabolize edilen bazı ilaçlar arasında klozapin (Clozaril), siklobenzaprin (Flexeril), fluvoksamin (Luvox), haloperidol (Haldol), imipramin (Tofranil), meksiletin (Mexitil), olanzapin (Zyprexa), pentazosin (Talwin), propranolol (Inderal) yer alır. , takrin (Cognex), teofilin, zileuton (Zyflo), zolmitriptan (Zomig) ve diğerleri.
Teorik olarak, lahana, asetaminofen (Tylenol, diğerleri) ve oksazepam (Serax), haloperidol (Haldol), lamotrijin (Lamictal), morfin (MS Contin, Roxanol), zidovudin (AZT) dahil olmak üzere glukuronid konjugasyonu yoluyla metabolize olan diğer ilaçların seviyesini de düşürebilir. , Retrovir) ve diğerleri.
Lahana metabolizmasını artırabilir ve oksazepam düzeylerini azaltabilir. Günlük lahana ve brüksel lahanası tüketimini içeren bir diyet, oksazepam seviyelerini% 17'ye kadar düşürmektedir.
Lahana glukuronid konjugasyonu (3952) ile eliminasyonu artırıyor gibi görünüyor. Teorik olarak, lahana, asetaminofen (Tylenol, diğerleri) ve oksazepam (Serax), haloperidol (Haldol), lamotrijin (Lamictal), morfin (MS Contin, Roxanol), zidovudin (AZT) dahil olmak üzere glukuronid konjugasyonu yoluyla metabolize olan diğer ilaçların seviyesini de düşürebilir. , Retrovir) ve diğerleri.
Çok miktarda tüketildiğinde, lahana yüksek K vitamini içeriği nedeniyle warfarinin antikoagülan etkilerini azaltabilir.

Gıda Etkileşimleri
Hayvan ve in vivo araştırmalar lahananın kan şekerini azaltabileceğini göstermiştir. Lahana muhtemelen, guar sakızı, Panax ginseng, sarımsak ve çemen gibi hipoglisemik etkilere sahip diğer bitkilerle ilave etkilere sahip olabilir.

Dozaj
Herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve yaşam tarzınız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir.

Lahana genellikle meyve suyu için doğranır ve preslenir.
Diyeti arttırmak için günde 1 litre meyve suyu tüketildi.
Gastrik ağrı ve hiperaktivite için, insanlar genellikle yemeklerden önce günde üç kez bir çay kaşığı kullanırlar.
Göğüs büyütmesi için lahana yaprağı, lahana yaprağının geniş damarını sıyırıp, meme ucu için bir delik açarak ve daha sonra durulayıp yaprağı soyarak klinik çalışmalarda hazırlandı. Soğutulmuş lahana yaprağı sütyenin içine veya lahana yaprağı vücut sıcaklığına ulaşana kadar (yaklaşık 20 dakika) serin bir havlu altında bir kompres olarak giyilir. Bu prosedür, bir ila iki gün boyunca günde 1-4 kez tekrarlanır.

Gıdalar
Lahana yiyecek olarak tüketilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget