Radix Platycodonis (balon çiçeği) faydaları yan etkileri kullanım şekli



Balon çiçeği

Diğer İsimler: Jie-Geng, Platycodon grandiflora, Platycodon kökü, Radix Platycodonis, Çin bellflower 
Yıldız benzeri, mavi-mor çiçekler içeren dayanıklı uzun ömürlü. Bitkiler tüm yaz çiçek açar. Bitkinin kökeni ağırlıklı olarak ilaç ve diyet takviyesi olarak kullanılır. Yenilebilir kök, bir çay poşeti veya paslanmaz çelik çay topunun içine serpilir ve bir çay yapmak için kaynamış suda birkaç dakika bekletilir. Bal tadı iyileştirmek için kullanılabilir.

Balon Çiçekinin Özel Önlemleri

  • Hemoptizi ve tüberkülozda kontrendikedir.
  • Sadece peptik ülseri olan hastalara dikkatle uygulayın.
  • Kanada hukuku, balonlu çiçeği oral kullanım ürünlerinde (AHP) nonmedicinal bileşen olarak kabul etmemektedir. Doğru tedavi edici dozlarla bilinmeyen sağlık tehlikeleri (PH2).
  • CNS bastırır; Diğer yatıştırıcılar ve CNS depresanlar ile sinerjik olabilir.
  • Ot hemolitik olduğundan, oral olarak kullanılmalı ve enjekte edilmemelidir (WHO).
  • Bletilla hyacintha ve Gentiana scabra (WHO) ile uyumsuz olduğuna inanılıyor

Balon Çiçeğinin yararları

Platycodon grandiflorum (PG) köklerinden elde edilen ekstraktlar ve saf saponinlerin çok çeşitli sağlık yararları olduğu bildirilmiştir. PG köklerinden alınan platikosidler (saponinler), bir triterpenoid aglycone ve iki şeker zincirini içeren bir yapı ile karakterize edilir. Saponinler ticari bir öneme sahiptir ve uygulamaları sağlık yararları konusunda artan kanıtlarla artmaktadır.
  • Yenilebilir kök Kore mutfağında kullanılmış ve bronşit, larenjit, plörezi, göğüs ağrısı ve bademcik iltihabı gibi akciğerin hastalıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Platycodon grandiflora geleneksel olarak akciğerleri ve bronşiyal tüpleri etkileyen rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılmıştır. Bronşit, larenjit, plörezi, göğüste ağırlık ve bademcik iltihabı gibi durumlar.
  • Pulmoner apse nedeniyle göğüs ağrısı, pürülan balgam ile öksürük tedavisinde, Rhizoma Phragmitis, Semen Persicae, Semen Benincasae, Herba Houttuyniae, Herba Taraxaci ve ısı ve toksinleri temizlemek, karbonhidratı hafifletmek için diğer ilaçlar ile birlikte kullanılabilir irin boşalması.
  • Kanser: İnsan tümör hücreleri üzerinde antiproliferatif etki. Platikositler antikanser ajanlar olarak kullanılabilir. Antikanser ajanları, kanser hücrelerinde apoptosis sinyalizasyon sistemini tetikleyerek ve kanser hücrelerinin proliferasyonunu inhibe ederek hasarlı bir sistemde iyileştirici bir rol oynarlar.
  • Obezite: PG'nin diyetle oluşan obezite ile sıçanların insülin direncini ve lipit profilini geliştirdiği bilinmektedir.
  • Kolesterol: PD kolesterol metabolizması ve hiperlipidemik emülsiyon azaltılmış sıçanlar üzerinde bir antioksidan etkisi üzerinde düzenleyici bir etkiye sahiptir.
  • Anti-alerjik aktivite
  • anti-Viral: Kim ve ark. PG kök ekstraktından ve / veya PG saponin bileşenlerinden bir farmasötik kompozisyon geliştirdi. Bu ürün, hepatit C'nin önlenmesi veya tedavisi için bir antiviral ajan olarak yararlı olmuştur. Bu buluşun bileşenleri, insanlara zararsız olduğu ve hepatit C virüsünün proliferasyonunu inhibe ettiğinden, bu ürün, bir koruyucu veya terapötik madde olarak etkili bir şekilde kullanılabilir. Hepatit C
  • antimikrobiyal
  • Nöroprotektif aktivite

Referanslar

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103729

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget