klorofil nedir nelere faydalıdır yan etkileri ve kullanım şekli

Klorofil, bitkilerde yeşil pigmentasyona katkısı ile bilinen bir kemoproteindir. Klorofil yeşil yapraklı sebzelerden (brokoli, brüksel lahanası, lahana, marul ve ıspanak), yosun (Chlorella ve Spirulina), buğday çimi, patates, yeşil çay partikülleri ve çok sayıda ot (alfalfa, damiana, ısırgan otu ve maydanoz) elde edilebilir. . Klorofil aşağıdakiler için oral olarak kullanılır:



  • Kolostomi kokusunun azaltılması
  • Ağız kokusu
  • Kabızlık
  • Detoksifikasyon
  • Yara iyileşmesi
  • Kronik flaster pankreatit tedavisinde klorofil intravenöz olarak kullanılır.


Ayrıca şu şekilde de bilinir:   Klorofilil, Klorofilil a, Klorofilil b, Klorofilil c, Klorofilil d, Clorofila

Hastalıklar ve Koşullar
Klorofilin pankreatit için muhtemelen etkili olduğu gösterilmiştir ; Klorofilin intravenöz olarak uygulanması, kronik relapsing pankreatitli hastalarda ağrı ve diğer semptomların azaltılmasına yardımcı olmuştur.

Klorofilin kolostomi kokusu için muhtemelen etkisiz olduğu gösterilmiştir ; Klorofilin ağızdan alınması, kolostomi kokusunu azaltmıyor gibi görünmektedir.

Klorofilin diğer konularda etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi bulunmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Klorofil oral, topikal ve intravenöz olarak kullanıldığında muhtemelen güvenlidir. Çocuklar, hamileler ve emziren kadınlar için klorofilin güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur. Klorofil genellikle güvenli ve iyi tolere edilir, ancak olası yan etkiler şunları içerebilir:


  • Şiddetli göğüs ağrısı
  • Hassas bireyler arasında ışığa duyarlı döküntü
  • Dışkı renginde değişiklikler
  • Mide bulantısı
  • İshal
  • Karın krampları
  • Kuru ağız
  • Renksiz yeşil idrar


İlaç Etkileşimleri
Klorofil, ışığa duyarlı ilaçlarla orta düzeyde etkileşime sahiptir. Teorik olarak, klorofilin birlikte kullanımı bu ilaçların etkilerini şiddetlendirebilir.

Gıda Etkileşimleri
Klorofil için bilinen ek, bitki veya gıda etkileşimleri yoktur.

Dozaj
Herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve DNA'nız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir.yaşam tarzı.

Klorofil için önerilen doz, ne için kullanıldığına bağlıdır.


  1. Kötü nefes için önerilen doz günde iki veya üç kez alınan yüz miligram klorofildir.
  2. Lökopeni için önerilen doz, bir ay boyunca günde üç kez alınan kırk miligram sodyum bakır klorofilin (Yebaike tablet) 'dir.
  3. Aflatoksinlerden korunmak için önerilen doz, dört ay boyunca günde üç kez alınan yüz miligram klorofilindir.
  4. İnkontinans / mesane kateterizasyonundan koku azaltılması için önerilen doz, iki hafta boyunca günlük olarak alınan yüz miligram klorofilin (Derifil) 'dir.
  5. Kanser tedavisi için önerilen doz, dört hafta boyunca iki seansta ışık terapisinin karesi kare başına dört yüz ila sekiz yüz joule bir ila üç saat süreyle topikal olarak uygulanan Radachlorin jeli kare başına bir gramın onda biridir. bir hafta boyunca oturumlar veya onsekiz aya kadar bir hafta boyunca dört seans.
  6. Herpes için önerilen doz, bir gram krem ​​başına iki ila beş miligram klorofil veya belirsiz bir süre boyunca günde üç ila altı kez herpes etkilenen bölgelere topikal olarak uygulanan bir mililitre tuzlu su çözeltisi başına iki ila beş miligramdır.
  7. Sepsis için, pürülan-septik yumuşak doku komplikasyonlarının hafifletilmesi için profilaktik bir tedavi olarak bandaj yoluyla bir yüzde Chlorophyllipt etanol çözeltisinin uygulanması tavsiye edilir; Bununla birlikte, doz ve tedavi süresi hakkında bilgi açık değildir.
  8. Kanser tedavisi için, önerilen doz, dört hafta boyunca iki seansta iki kez lazer irradyasyonu kare başına iki yüz ila üç yüz joule ile birlikte intravenöz olarak verilen bir kilogram Radachlorin için bir miligramın bir ve iki miligramıdır, üç seans onsekiz aya kadar bir hafta veya bir hafta boyunca dört seans.
  9. Pankreatit için, üç ila üç yıllık bir süre boyunca, beş ila yirmi miligram suda çözünebilir klorofil-günde bir ila iki bölünmüş dozda bir infüzyonun kullanılması tavsiye edilir, toplam klorofil-bir otuz ila bir emudand Dokuz yüz altmış miligram.

Gıdalar
Klorofil aşağıdaki gıdalardan elde edilebilir:


  • Yeşil yapraklı sebzeler (brokoli, brüksel lahanası, lahana, marul ve ıspanak)
  • Algler (Chlorella ve Spirulina)
  • Buğday çimi
  • Patates
  • Yeşil çay parçacıkları
  • Çok sayıda otlar (yonca, damiana, ısırgan otu ve maydanoz)

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget