acı bademin faydaları yan etkileri kullanım şekli



Acı badem

Diğer İsimler: Almendra Amarga, Almendro Amargo, Amande Amère, Amandier à Meyveler Amers, Amendoa Amarga, Amygdala Amara, Amygdalus communis var. amara, Amygdalus dulcis var. amara, Acı Badem Yağı, Acı Badem Ağacı, Bittere Amandel, Bittere Mandel, Bittere Mandeln, Bittere-Amandelboom, Bittermandel, Bittermandelbaum, Bittermandeltræ, Bittermandeltraed, Karvasmanteli, Mandorla Amara, Mandorlo Amaro, Mindal 'Gor'kii, Prunus amygdalus var. amara, Prunus communis var. amara, Prunus dulcis var. amara, Uçucu Badem Yağı. 
Acı badem acı badem ağacından gelir (prunus dulcis, var. Amara).

Acı Badem Özel Önlemleri

  • Acı badem kullanmayın. UNSAFE olarak kabul edilir. Hidroyanik asit (HCN) denilen zehirli bir kimyasal içerir. Sinir sisteminin yavaşlaması, solunum problemleri ve ölüm gibi ciddi yan etkiler meydana gelebilir.
  • Kimsenin acı badem kullanması için UNSAFE, ancak bazı kişilerin bunu kullanmamaları için fazladan sebepleri var:
  • Hamilelik ve emzirme: Hamileyseniz veya emziriyorsanız, bebeğinizin ve bebeginiz acı badem kullanmanız için UNSAFE'dir.
  • Cerrahi: Acı badem sinir sistemini yavaşlatabilir. Ameliyat sırasında kullanılan anestezi ve diğer ilaçlar da bunu yapar. Bu ilaçlar ile birlikte acı badem kullanımı, merkezi sinir sistemini çok yavaşlatabilir. Planlanmış bir ameliyattan en az 2 hafta önce tereyağlı badem kullanmayı bırakın.

Acı Badem'in faydaları ve kullanımları

Bademler tanıdık bir ağaç türüdür. Onları üreten ağacın türüne bağlı olarak tatlı veya acı olabilirler. Tatlı badem bir tür badem ağacından (Prunus amygdalus var. Dulcis) üretilir ve zehirli kimyasallar içermez. Acı badem farklı bir badem ağacından (Prunus amygdalus var. Amara) gelir ve toksik kimyasallar içerir. Ciddi güvenlik endişelerine rağmen, insanlar acı bademin çekirdeğini kullanılır : 7 taneden fazla tüketildiğinde mide bulantısı veya kusmaya sebep olabilir. Hassas bünyelerde daha ciddi yan etkileri olabilir. Faydalarına gelecek olurs isek 
  • Spazmlar.
  • Ağrı.
  • Öksürük.
  • Kaşıntı.
Gibi halk arasında bilinen faydaları mevcuttur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget