kına kına (Cinchona bark) faydaları yan etkileri kullanım şekli

Cinchona kabuğu tarihsel olarak sıtmayı tedavi etmek için kullanılmıştır. Cinchona kabuğu kinidin ve (klintokansik asit) kabızlığa neden olan kinidin (karditoksinik asit) dahil olmak üzere kinin ve ilgili alkaloidleri içerir, bu da kinkhona kabuğu ile tedavi edilen insanların kinidin, kinktotanik asit ve diğer alkaloid bileşenlerinin risklerine maruz kalması anlamına gelir. Bu nedenle, sıtmayı önlemek veya bastırmak için sadece saflaştırılmış kinin veya başka uygun antimalaryal ajanların kullanılması tavsiye edilir. Cinchona, GI sekresyonları, şişkinlik ve dolgunluk, hemoroit, varisli damarlar, soğuk algınlığı ve bacak krampları teşvik, iştah teşvik etmek için oral olarak kullanılır. Ayrıca grip, domuz gribi, sıtma, ateş, kanser, ağız ve boğaz hastalıkları, genişlemiş dalak, kas krampları ve mide rahatsızlıklarının hafif saldırıları için ağızdan kullanılır. Cinchona, büzücü, bakterisit ve anestetik etkiler için göz losyonlarında topikal olarak kullanılır. Cinchona özü aynı zamanda hemoroidler için topik olarak kullanılır, saç büyümesini uyarır ve varisli damarları yönetir.


Ayrıca şu şekilde de bilinir:   Bois aux Fièvres, Chinarinde, Cinchonine, Écorce du Pérou, Écorce de Quina, Écorce de Quinquina Rouge, Fieberrinde, Cizvit Kabuğu, Kina-Kina, Perulu Kabuğu, Poudre des Jésuites, Quina, Quinine, Quino, Quinquina, Quinquina Gris, Quinquina Rouge, Kırmızı Cinchona Bark

Hastalıklar ve Koşullar
Cinchona'nın etkinliği hakkında yeterli güvenilir bilgi bulunmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Cinchona oral ve uygun şekilde kullanıldığında muhtemelen güvenlidir; Bu, zehirli olabileceği ve ölüme yol açabileceğinden, 8 gramdan fazla kinin bileşeni tüketmek güvenli değildir. Hamilelerin cinchona kullanmaları muhtemelen güvenli değildir; Emziren kadınlar ve çocuklar için güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur; kaçınmak için en iyisi. Cinchona'nın olası yan etkileri kanama, trombositopeni ve alerjik reaksiyonları içerir. Doz aşımı kusma, ishal, bulantı, görme bozukluğu ve kulaklarda zil çalma gibi olumsuz etkilere neden olabilir. Topikal cinchona kabuğunu kullanarak kontakt dermatite neden olabilir. Cinchona'nın antiplatelet özellikleri vardır; Ameliyattan en az 2 hafta önce kullanmayı bırakın.

İlaç Etkileşimleri
Cinchona, antasitler, H2-blokerler ve proton pompa inhibitörleri ile küçük etkileşimlere sahiptir .

Cinchona antikoagülan / antiplatelet ilaçlar, karbamazepin ve fenobarbital ile ılımlı etkileşime sahiptir .

Cinchona, antikoagülan / antiplatelet ilaçların ilaç etkilerini ve kinin içeriğinden dolayı kanama riskini artırabilir.

Cinchona ayrıca, kinin içeriği nedeniyle karbamazepin ve fenobarbital serum düzeylerini de arttırabilir.

Cinchona, kinidin ve kinin ile büyük etkileşimlere sahiptir.

Cinchona hem kinidin hem de kinin içerir; Bu ilaçların her ikisinin de kinkhona ile birlikte kullanımı, kinidin ve kininin terapötik ve yan etkilerini artırabilir.

Gıda Etkileşimleri
Cinchona antikoagülan / antiplatelet otlar ve takviyeleri ile bir etkileşime sahip olabilir. Teorik olarak, cinchona kabuğunun, antikoagülan veya antiplatelet özelliklere sahip olabilecek bitkilerle birlikte kullanımı, kanama riskini artırabilir. Bu otlar şunlardır:


  • alfalfa
  • melekotu 
  • karanfil
  • Sarımsak 
  • Zencefil 
  • Panax ginseng
  • At kestanesi 
  • kırmızı yonca


Dozaj
Tavsiye edilen cinchona dozu, günde üç kez bir fincan çaydır. Bununla birlikte, herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve yaşam tarzınız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir. Çay, beş yüz miligram kuru kabuğunu, yüz elli miligram kaynar suya beş ila on dakika kaynatmak ve daha sonra süzmek suretiyle hazırlanır. Kullanılabilecek maksimum cinchona miktarı günde bir ila üç gram veya günde bir gram uçucu yağın beşte biri ila beşte biri kadardır. Cinchona sıvı ekstresinin normal dozu (toplamda dört ila beş toplam alkaloid) günde altı ila üç gramdır.

Gıdalar
Cinchona'nın gıdalarda bulunup bulunmadığını belirlemek için yeterli kanıt yoktur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget